Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009. 02. 28.
szombat

Túra útvonala
Nógrád
Csóványos
Nagy-Hideg hegy
Kisinóc

Nógrád -Kisinóc
...Február végi kékezés...

Találkozás reggel 7.50-kor a Nyugati pályaudvar 1.-4. vágányainak végénél, Nógrádig (csak oda!) megváltott menetjeggyel a kézben. Ezen a hétvégén a az országos kéktúra Nógrád - Kisinóc turistaház közötti 20km-es szakaszát fogjuk bejárni.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

Táv: 20 km
közepes túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

Váci átszállással 9:16-kor érkezünk Nógrád vasútállomásra. A Nógrádi várrom látványával kezdjük a napot, és indulunk a kék sáv jelzésen Csóványos 938 méteres csúcsa felé. Útközben előbb enyhén, majd a Csóványos felé közeledve egyre jobban emelkedve érünk fel a földmérő-toronyhoz. A bátrabbaknak a torony tetejéről pazar panoráma nyílik a környékre, ahonnan tiszta időben akár a Tátra körvonalai is kivehetőek.

Némi ereszkedés után a Nagy-Hideg-hegyi turistaházban pecsételünk, ahol egy jó gulyásleves mellett a melegben pihenhetjük ki a csúcshódítás fáradalmait. Innen már végig ereszkedve érkezünk a Kisinóci turistaházhoz, majd Kóspallagra a 17:43-kor induló buszunkhoz. Kismaroson vonatra átszállva 19 órára érkezünk a Nyugati pályaudvarra.

Előfordulhat, hogy belecsúszunk a szürkületbe, ezért jó ha mindenki hoz magával zseblámpát!

A kirándulás során az útba eső, és közeli geoládákat is begyűjthetjük!


  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.

 

Utazási költség: teljes árú menetjegyekkel, Budapest-bérlet nélkül 1900 Ft. A vonatjegy megváltásakor ne feledjük, hogy a BKV bérletünk Budapest határáig már a vonaton is érvényes, ezért erre hivatkozva a pénztárnál jó pár száz forinttal olcsóbban jöhetünk ki!

A kiránduláson mindenkit szeretettel várunk megkötések nélkül. Ellátásáról mindenki maga gondoskodik, évszaknak megfelelő ruházat javasolt.

További partnereink listája