Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009. 03. 20-22.
péntek - vasárnap

Túra helyszínei
Vajai vár
Tákos
Munkács
Vereckei hágó
Huszt vára

Kárpátalja
...A vereckei hágó felől...

Találkozó: 2009 március 20. reggel 5.30-kor a Hungária krt. és Erzsébet kiráyné útja kereszteződésében lévő OMV kútnál a McDonalds parkolóban.

 
Figyelem! A programon való részvételhez pénteki napra  szabadságra van szükség! Ezt a tervezésnél vedd figyelembe!
  Figyelem! Ehhez a programhoz útlevél szükséges! Más személyi azonosító nem felel meg az ukrán határon!

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

  Programjaink ingyenesek, nyitottak, változatosak - Tehát Rád is számítunk!


Fotók a túráról

A túra fóruma

PROGRAM

PÉNTEK, BEREGI NAP

 
Vaja, várkastély: 17. sz.-i reneszánsz várkastély, a Vay család ősi fészke. A benne lévő kiállításokat is megnézzük. WikiLink
  Tákos, "mezítlábas Notre-Dame": 18. századi paticsfalú, zsindelytetős, famennyezetes református templom.
  Csaroda, templom: 13. századi román stílusú Árpád-kori templom.
  Tarpa, szárazmalom: hazánk egyetlen fennmaradt szárazmalma. Lovak segítségével történt itt az őrlés.
  Csetfalva, református templom: 13. századi gótikus, festett famennyezetű templom.

SZOMBAT, VERECKEI-HÁGÓ NAPJA

  Munkács vára: a magányos sziklakúpon álló várat belülről is megnézzük. WikiLink
  Padóc, fatemplom és Sipot-vízesés: 17. sz.-i fatemplom, gyönyörű kárpáti tájba illeszkedve. A falutól gyalog indulunk a 4 km-re található vízeséshez, ami 14 méteres magasságával jelentősnek számít Kárpátalján.
  Vereckei-hágó: honfoglaló őseink híres bevonulási pontja a Kárpát-medencébe. Van itt magyar nyelvű emlékmű és szép kilátás is. Magyar zarándokhely. WikiLink

VASÁRNAP, FATEMPLOMOK NAPJA

  Huszt vára: gyalogosan kapaszkodunk fel a várromhoz. A vár az Alföld és a Kárpátok találkozásánál épült, szép kilátóhely. WikiLink
  Szeklence, Mihálka, Husztsófalva, Ósándorfalva: egyenként is kiemelkedő jelentőségű műemlékek. 17-18 sz.-i gótikus fatemplomok csoportjába tartoznak. 4 fatornyos, csúcsos kupolájuk az égnek mered. Megpróbáljuk mindegyiket kinyittatni és belülről is megnézni.

Hazaérkezés vasárnap este 22.00 körül az indulási helyre.

 

Did you know? The adventures.hu already available in English by Google

FONTOS INFORMÁCIÓK, melyek elolvasása szükséges a sikeres jelentkezéshez.

  Figyelem! A programon való részvételhez pénteki napra  szabadságra van szükség! Ezt a tervezésnél vedd figyelembe!
  Figyelem! Ehhez a programhoz útlevél szükséges! Más személyi azonosító nem felel meg az ukrán határon!

Költségek, fizetendő díjak: 19 000 Ft. (tartalmazza: 1100 km-es út busszal, 2 éj szállás, 2 vacsora, 2 reggeli, várkastély, malom és templom belépők. Nem tartalmazza: további személyes kiadásaidat, biztosítást.)
  A fizetés két részletben történik. Első részlet (10.000 Ft.,) a jelentkezéskor esedékes, lehet előzetes egyeztetés után személyesen vagy banki átutalással fizetni. Ennek részleteit a túra vezetője a fórumban történő jelentkezés után emailben küldi el, ezért email címedet mindenképp add meg.
  A második részlet (9.000 Ft.,) a buszon fizetendő, indulás előtt. A befizetett előleg visszalépés esetén a jelentkezési határidő után már csak abban az esetben kerül visszafizetésre, ha a visszalépő helyére van új jelentkező, aki befizette a részvételi díjat.

Utazás: egy Bova típusú 50 férőhyeles luxusbusszal, kép itt. Jelenleg még 20-30 szabad hely van.

Szállás: Karácsfalvi Görög Katolikus Líceum. Az étkezések is itt lesznek. (reggeli és vacsora)

Okirat, pénzváltás: Ukrajnába csak útlevéllel lehet belépni! Az Europarkban a főbejárat közelében lévő pénzváltóban lehet kapni hrivnyát. A határon nincs pénzváltó!

Biztosítás: egyénileg köthető interneten is a Netrisk.hu -nál már 750 forinttól. A biztosítás nem kidobott pénz!

Figyelem! Az adventures.hu nem utazási iroda, hanem a természetet, a turizmust kedvelő emberek egymásra találását segítő portál. Ennek értelmében a feltüntetett és befizetendő összegek nem képezik az adventures.hu bevételeit, ezért azokról számlát sem tudunk adni. Amennyiben a befizetett szállásdíjakról vagy bármilyen egyéb kiadásodról számlát, nyugtát, bizonylatot vagy bármilyen hivatalos elismervényt szeretnél kapni, azt egyrészt jelezd a befizetésnél, másrészt kérd saját magad a szolgáltatást nyújtó féltől (szállásadótól, étteremben, utazási költségről a jegyet eladó szervnél, stb.)
  A befizetési (vagy jelentkezési) határidő azt jelenti, hogy ezt követően az általad befizetett pénzt elküldjük a lefoglalt szállást vagy egyéb előre megrendelt szolgáltatást nyújtó félnek. Innentől kezdve nem tudjuk azt visszafizetni számodra, mivel már nincs nálunk az összeg. Ha Te ezt követően mégis visszalépsz a programon való részvételtől, úgy csak abban az esetben tudjuk a pénzt visszafizetni, ha új jelentkező érkezik az általad már lefoglalt helyre, és befizetéséből számodra vissza tudjuk adni a pénzt.
  Mielőtt jelentkezel egy programra, érdeklődj a túra vezetőjénél, hiszen a részvételi díjat is Neki fogod befizetni, vele állsz majd kapcsolatban, és vele kell közösen értelmezned a részvétel feltételeit. Csak akkor jelentkezz egy kirándulásra, ha ezeket a feltételeket megértetted és elfogadod.
  ha nem értesz valamit, vagy nem tudod a feltételeket elfogadni, úgy nem jelentkezhetsz a programra. Jelen figyelmeztetések figyelmen kívül hagyását nem tudjuk figyelembe venni, mivel azért írtuk ide, hogy tudomást szerezz róluk. Ha ezt nem teszed, magadra vess.

 

További partnereink listája