Sztrapacska másképp


2006.06.24. Szombat

Budakeszi- Perbál- Esztergom - Párkány - Szentendre

Fotók a túráról a galériában>>

 

 

 

 

 

 

 

   

   A túra remek volt, mint mindig.  

 

   Terv: 2006. 06.24-én találkozó reggel 8.30 és 8.45 között a Fogaskerekű alsó végállomásánál, s Szilágyi Erzsébet fasorban. (Megközelíthető a Moszkva tértől, 1 perc bringával). A 8.45 után induló első fogassal felmegyünk a hegyre, majd a János-hegy érintésével legurulunk Budakeszire. Innen indulnak a mért kilométerek, ami elárulom, nem lesz sok, összesen 63 km Esztergomig. A terep változatos, gyönyörű, kissé dimbes-dombos, szóval nagy hegyeket senki ne várjon, de síkságot se. Hisz éppen ez a szép. Nézd meg a térképszelvényt. A térkép szerinti úton eltekerünk Esztergomba, majd a hídon átmegyünk Párkányba, mert a múltkor olyan jó sztrapacskát ettünk, hogy szerintem kár lenne kihagyni, ha már ott vagyunk.
És innentől jön a következő kérdés: hogy jöjjünk haza?? Két lehetőség van. Az egyik, hogy visszatekerünk Szentendrére, ami innen 41 km, azaz összesen 100 km körül lenne az össztáv, ami nem sok, és nem is kevés, de vállalható bárkinek. (Ezt a múlt alkalommal kezdő kerékpárosok is bizonyították, olvasd csak el...)
A másik lehetőség, hogy Esztergomban felül a vonatra, aki azt jobban szereti, és a csapat haza vonatozik. Én a bringázásra szavazok, de akár két csapat is alakulhat, és lehet választani.
A dolognak ez a része úgyis csak a sztrapacska és a sör után válik el, már aki szereti. Én igen.
Szóval ezt találtam ki.

 Költségek: Utazási ktsg. odafelé nincs, Esztergom-Bp  vonattal teljes áron 690 Ft, ha ezzel jössz haza.
Az egyéb költségeket mindenki maga kalkulálja, kaja, ital, stb. Párkányban kb. 200 koronából, azaz 1500 forintból meg lehet kajálni, a sztrapacska 140 Sk.
Kapcsolat emailben, vagy a megadott sms telefonszámon.
A részvétel díjmentes, saját ellátásáról mindenki maga gondoskodik.
Ajánlott felszerelés: esőkabát és nadrág, napszemüveg, kaja, tartalék belső gumi, kulacsban víz, csoki. Kisebb szerelést el tudunk végezni bárhol, az úton mindenben segítjük egymást. Felhívom a figyelmedet, hogy BUKÓSISAK HASZNÁLATA AJÁNLOTT!! Az évszaknak és az időjárásnak megfelelően öltözködj, inkább melegen, mint hidegen. A bringán egy lámpa se árt...

Mindenkit nagyon várok, feltétel egy használható bicaj, és elszántság. Nem lesz nehéz... Mert mindig csak a kezdet nehéz... Legyél ott Te is.

 

 
 

 

 

 
 

ADVENTURES - Minden jog fenntartva -