Aktuális

Galéria

Fórum Cuccok   2007 2006 2005 Kapcsolat
Információk   Közösség
 

Túra időpontja
2006. 08. 19
 

Túra útvonala
Bp- Budakeszi-Perbál - Esztergom- Sturovo
Komárno-Komárom

Térkép itt

Fotók a túráról>>

A túra fóruma>>

 


 

 

Komár no !

Ami történt: reggel 6-kor indultunk a Fogassal. Sajnos már az első kilométeren kiderült, hogy Veni bringája műszakilag nem alkalmas hosszabb távú tekerésre, meglazult az egyik hajtókarcsavar, melyet sajnos nem tudtunk megfelelően rögzíteni, emiatt Venitől fájó szívvel búcsút vettünk, s heten folytattuk tovább az utat.
   Budakeszin rövid műszaki megállás után egyenletes tempóban haladtunk Perbálig, majd Tinnyén rövid pihenőt tartottunk. Nagyon szép volt az idő, sütött a nap, de még nem volt elviselhetetlen a meleg.
  Tovább indultunk Unyon keresztül Sárisápon át Tátra, majd Esztergomba. Itt nem álltunk meg, hanem a Mária-Valéria hídon egyből átkeltünk a Dunán Szlovákiába, s a parton betértünk egy presszóba. Készítettünk itt néhány fotót, majd betekertünk a Főtérre sztrapacskázni.
   A kaja szokásosan jó volt, ekkor már nagyon meleg volt az idő, erősen tűzött a nap. Három óra felé indultunk tovább Komárno felé. 47 kilométert kellett még megtenni, s persze ez volt a nehezebb része az útnak, még ha itt teljesen sík volt is az út. Többszöri megállással valamivel 7 előtt értünk a komáromi hídhoz.
Átkelés után egyből a vasútállomásra mentünk, már csak néhány perc volt a vonatig. Kilenc után néhány perccel értünk a Déli pályaudvarra.
   Az előzetes tervekkel szemben a kilométerórám 142 km-t mutatott, mikor hazaértünk, a közösen megtett szakasz nagyjából 124 km lehetett. Ahogy láttam, mindenki jól érezte magát.
   A túráról készültek fotók, ezek a galériából letölthetőek.

Terv: Találkozó korán reggel a Fogaskerekű alsó végállomásánál 5.45-6.00 között. Indulás innen 6.00-kor!!! Eddig várunk az érkezőkre.
Kerékpározás indul a hegy tetejéről. A térkép szerinti útvonalon eltekerünk - a Dunazug hegységen át - Esztergomba. Szlovákiába átkelve ebéd Sturovoban, ahogy már megszoktuk, majd továbbhaladás Komárnoba, ahol a hídon visszatérünk Magyarországra, és vonattal haza jövünk. Este 22.00-ra érünk a Keletibe.
Aztán vasárnap kipihenjük magunkat. A túrát minden időjárás esetén megtartjuk. Esőkabát, hideg kaja, ital legyen nálad.
Táv: méréseim szerint kb. 105 km a kerékpáros szakasz, az első részen kisebb emelkedőkkel, majd Esztergomtól viszonylag sík vidéken, a Duna partján tekerünk.
Költségek
: A visszaút vonatdíja 1260 forint teljes áron. A kaja Sturovoban kb. 2000 forint, fogyasztástól függően.

Mindenkit szeretettel látunk, feltétel egy használható bicaj, és elszántság. Nem lesz nehéz... Mert mindig csak a kezdet nehéz... Legyél ott Te is.

 

 
Email cím
Jelszó

Regisztráció

 
       
             
   

ADVENTURES - Minden jog fenntartva - Sárközi Dávid 2005 - Jogi álláspont