Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009. 09. 26-27.
hétvége

Túra útvonala
Sopron
Nagycenk
Fertőboz
Fertőrákos
 

Sopron és környéke
...Buszos túra a nyugati határszélen...

Találkozó: szeptember 26. 6:00 A Petőfi híd budai hídfőjétől délre 150 méterre lévő parkolóban a felső rakparton (ELTE Északi tömb). 6:15-kor indul a busz!

Utazás: Ikarus 250 típusú busszal

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

Táv:
8 vagy 11 km

közepes túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

PROGRAM

SZOMBAT-FERTŐI NAP

 • Nagycenk, Széchenyi kastély: a 18. sz.-i barokk kastélyt belülről is megnézzük. A híres hársfasoron is sétálunk egyet.

 • Nagycenk, múzeumvasút: a 4 km hosszú vonalat Fertőbozig bejárjuk a kisvonattal.  Buszunk Fertőbozon vesz fel ismét.

 • Fertőboz, kilátó: felsétálunk egy kisebb magaslatra ahonnan a Széchenyi által építtetett Gloriett-től gyönyörű kilátás van a Fertő-tóra.

 • Fertő-tó, kikötő: Fertőrákos határában lehetőségünk lesz a Tó nyílt víztükrét megnézni, a vitorláskikötőből. A nádasok lassan mindent beborítanak a tavon.

 • Fertőrákos, kőfejtő: a római kor óta fejtik itt a jó minőségű Lajta mészkövet. Az évszázadok során kialakult termeket végigjárjuk. Hatalmas oszlop csarnokban érezhetjük magunkat.

 • Országhatár, Páneurópai piknik-emlékmű: ezen a helyen történt az NDK-s turisták áttörése a "nyugat" felé 1989 őszén. Emlékparkot találunk itt.

VASÁRNAP-SOPRONI NAP, TÚRÁK

 • Soproni-hegység, gyalogtúra: szálláshelyünkről egy körtúrát teszünk a délelőtt folyamán. Aki nem szeretne túrázni, az maradhat a szálláson, ami önmagában is erdőben fekszik. Útvonal: Faházak-Tolvaj-árok-Várhely, kilátó-Hét-bükkfa-Alpesi út-Ultra-Faházak. Táv: 11km.

 • Brennbergbánya, gyalogtúra: buszunkkal felmegyünk Brennbergbányára a kocsmatemplomig. Az országban egyedülálló hogy, a templom alsó részét kocsmának használják és falán a Soproni tábla nézz le ránk. Innen indulunk egy határmenti kis túrára. Aki nem szeretne túrázni, bejárhatja a települést. Utunk során többször érintjük az egykori műszaki határzárat. Útvonal: Templom-Rámel-árok-Bányász-kereszt-Büdös-kút
  -Nándor-akna, csillámpala lelőhely (itt gyűjtünk)-Templom. Táv: 8km.

 • Sopron: buszunk megáll az óváros peremén és mindenki kedve szerint fedezheti fel a sokak szerint "legszebb magyar várost". Meleg ebéd lehetősége.
  Látnivalók: római várfalak, Tűztorony, Stornó-ház, Lackner-ház, Fabricius-ház, reneszánsz városháza, Gambrinus-ház, Patika-ház, Kecske-templom.

Érkezés: kb. 22:00-kor a kiindulási pontra (ELTE, Lágymányos).


  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.Költségek: részvételi díj 9000 Ft, mely tartalmazza az utazást valamint 1 éj szállás és belépőket a kastélyba -és kőfejtőbe, valamint a kisvonatjegyet.
  Az előleg (5000 Ft) utalással vagy személyesen fizetendő! Tájékoztatás és előleg átadása: június 10. (szerda) 19:00, Corvin mozi előtt, de a fórumban való jelentkezés esetén emailben is küldünk tájékoztatást, befizetés utalással is lehetséges. Második részlet a buszon, induláskor fizetendő.
  Kérdéseiddel hívd a képen látható telefonszámon Haratik Imrét, a túra vezetőjét.
  Jelentkezési határidő: szeptember 14. , vagy amíg van hely a buszon. Figyeld a létszámot a fórumban, jelentkezésedet is itt tudod leadni, egy gyors regisztráció után.

Szállás: Ciklámen faházak, Brennbergi-völgy. 5 db faházban, egyenként 10 személyes. Szobák eloszlása házanként: 4-2-2-2 fő.
Részletesen: www.pannoniahotel.com

Étkezés: önellátó módon történik. A szálláson lesz teakonyha. Sopronban étterem lehetőség. Az útra biztosítás egyénileg köthető!

Figyelem! Az adventures.hu nem utazási iroda, hanem a természetet, a turizmust kedvelő emberek egymásra találását segítő portál. Ennek értelmében a feltüntetett és befizetendő összegek nem képezik az adventures.hu bevételeit, (csak összegyűjtjük a pénzt) ezért azokról számlát sem tudunk adni. Amennyiben a befizetett szállásdíjakról vagy bármilyen egyéb kiadásodról számlát, nyugtát, bizonylatot vagy bármilyen hivatalos elismervényt szeretnél kapni, azt egyrészt jelezd a befizetésnél, másrészt kérd saját magad a szolgáltatást nyújtó féltől (szállásadótól, étteremben, utazási költségről a jegyet eladó szervnél, stb.)
  A befizetési (vagy jelentkezési) határidő azt jelenti, hogy ezt követően az általad befizetett pénzt elküldjük a lefoglalt szállást vagy egyéb előre megrendelt szolgáltatást nyújtó félnek. Innentől kezdve nem tudjuk azt visszafizetni számodra, mivel már nincs nálunk az összeg. Ha Te ezt követően mégis visszalépsz a programon való részvételtől, úgy csak abban az esetben tudjuk a pénzt visszafizetni, ha új jelentkező érkezik az általad már lefoglalt helyre, és befizetéséből számodra vissza tudjuk adni a pénzt.
  Mielőtt jelentkezel egy programra, érdeklődj a túra vezetőjénél, hiszen a részvételi díjat is Neki fogod befizetni, vele állsz majd kapcsolatban, és vele kell közösen értelmezned a részvétel feltételeit. Csak akkor jelentkezz egy kirándulásra, ha ezeket a feltételeket megértetted és elfogadod.
  ha nem értesz valamit, vagy nem tudod a feltételeket elfogadni, úgy nem jelentkezhetsz a programra. Jelen figyelmeztetések figyelmen kívül hagyását nem tudjuk figyelembe venni, mivel azért írtuk ide, hogy tudomást szerezz róluk. Ha ezt nem teszed, magadra vess.

Ez a weboldal 2009.06.09.-kor
volt utoljára frissítve.

További partnereink listája