Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009. 20. 23.
négy napos túra

Túra útvonala
Kál-Kápolna
Kékestető
Sirok
Eger
Füzesabony

Mátrába föl, Bükkből le
...nyeregben és bakancsban...

Találkozó: 2009. 08. 20.-án, csütörtök reggel 5.40-kor a Keleti Pályaudvaron a lépcsőknél, Kál-Kápolna állomásig megváltott menetjeggyel és kerékpárjeggyel (csak odaútra). A vonat 6.03-kor indul, és 7.27-kor érkezik meg Kálba (aki nem Budapest irányából jön Kálba de nagyjából ebben az időpontban ott tud lenni azt is megvárjuk, de ezt a túravezetőnek mindenképpen jelezze!)
A találkozási pontra való eljutáshoz a Bringások! menüpont alatt találsz budapesti kerékpáros térképet.
FIGYELEM! A program az augusztus 20.-i ünnepnapon kezdődik, a következő pénteki nap elméletileg szabadnap!

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

Táv: 60+50+60 km bicajjal +
20 km gyalog. Felkészültséget igénylő túra!

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma


 Első nap:
a túrát a Mátra meghódításával kezdjük, így hát Kálból elindulunk Feldebrő - Vécs - Domoszló irányába, majd a Markazi-tónál szusszanunk, falatozunk egyet hogy legyen erőnk a következő, meredeknek ígérkező szakaszhoz Abasáron és Mátrafüreden keresztül Mátraházáig.
  Innen - ugyancsak némi erőgyűjtés után - ismét nekivágunk hogy elérjük a nap csúcspontját jelentő Kékestetőt, ahol a TV torony kilátójából, azaz Magyarország legmagasabb pontjáról csodálhatjuk meg a hihetetlenül szép panorámát.
  Ezután, fáradt lábainkat megpihentetve legurulunk egészen Recskig és megnézzük a hajdani kényszer-munkatábor barakkjait. Szállásunk a szomszédos Sirokon, a Vár-Camping területén lesz 4 ágyas faházakban. Az estét egy közös sütögetéssel, borozgatással, beszélgetéssel zárjuk.

Második nap: délelőtt fölkaptatunk a kemping melletti várromba, majd kinézelődvén magunkat elindulunk Bükkszékre. Innen - hogy minél több szép tájat láthassunk - némi kerülővel jutunk el Egerbe ahol a következő 2 éjszakát töltjük majd. Szállásunk a Pozsonyi Ifjúsági és Diákszállóban lesz, 4 ágyas, közös fürdőszobás szobákban.
  A szállótól egy rövid sétányira a Szépasszonyvölgy borospincéi ígérnek majd kellemes kikapcsolódást a fárasztó nap után.

Harmadik nap: a bicajokra nem lesz szükség, ugyanis gyalog vágunk neki az Eger mellett magasodó Eged-hegynek és a környező erdőknek. A hegytetőn kilátó is található, így a várost madártávlatból is megszemlélhetjük.
  A csúcsot elhagyva a Tiba-kút felé vesszük az irányt, majd tovább haladva az ösvényen néhány kilométernyi gyaloglás után elérjük a Vár-kutat. Innen lassan ereszkedve lefelé az Attila-forráshoz, majd utunk célállomására a síkfőkúti tóhoz érünk, ahonnan menetrendszerinti buszjárattal jutunk vissza Egerbe (teljesárú menetjegy 250 Ft).
  A nap további részében szabadprogram.

Negyedik nap: Noszvaj felé vesszük az irányt, az előző nap busszal megtett utat most két keréken küzdjük le. Noszvajról Bükkzsércre egy földúton vágunk át, majd Cserépfalun keresztül Bogácsra jutunk ahol megnézzük a Szabadtéri Lepkemúzeumot, a horgásztónál pedig kicsit megpihenünk. Bogácsról ismét földutak közbeiktatásával jutunk el Andornaktályára - Szomolya, Novaj, Ostotros érintésével - majd Maklár és a végállomás Füzesabony következik.
  Innen Budapestre a 16.26-kor vagy a 18.26-kor induló vonattal lehet hazajutni, a menetidő másfél óra.
 


  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.


 

Költségek: a teljesárú menetjegy oda-vissza kerékpárjeggyel együtt 4.765 Ft. Szállásdíj: 6.170 Ft a három napra, IFA-val együtt.
 Egyéb kiadások lehetnek: belépők a munkatáborba, kilátótoronyba, lepkemúzeumba, várba. Saját ellátásodról (étkezés) magadnak kell gondoskodni.

Jelentkezés: 16 főre van szállás lefoglalva, tehát ez a maximális létszám! Jelentkezni kizárólag a fórumban lehet, ehhez regisztrálni kell, majd ezt követően lehet (bejelentkezett felhasználóként) érvényes jelentkezést leadni. A jelentkezést követően emailben küldünk egy részletes tájékoztatást, az érvényes foglaláshoz a szállás költségét előre el kell utalni, a foglalás csak így válik érvényessé. Minden részlet emailben!
Befizetés beérkezésének határideje és visszalépési határidő: 2009. 07. 31.

Felszerelés: tartalék belsők, pumpa, szerszámok, láthatósági mellény vagy Adventures Láthatósági Póló, kötszer,  világítás, a gyalogtúrához kényelmes cipő, kullancs és szúnyogrisztó. Napellenzős fejfedő, kendő, napszemüveg, naptej, erősen ajánlott!

Figyelem! Mivel a túra nagy része hegyi szakaszokon zajlik, ezért a programon csak kifogástalan műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni, különös tekintettel a jól fogó fékekre!

Figyelem! Az adventures.hu nem utazási iroda, hanem a természetet, a turizmust kedvelő emberek egymásra találását segítő portál. Ennek értelmében a feltüntetett és befizetendő összegek nem képezik az adventures.hu bevételeit, (csak összegyűjtjük a pénzt) ezért azokról számlát sem tudunk adni. Amennyiben a befizetett szállásdíjakról vagy bármilyen egyéb kiadásodról számlát, nyugtát, bizonylatot vagy bármilyen hivatalos elismervényt szeretnél kapni, azt egyrészt jelezd a befizetésnél, másrészt kérd saját magad a szolgáltatást nyújtó féltől (szállásadótól, étteremben, utazási költségről a jegyet eladó szervnél, stb.)
  A befizetési (vagy jelentkezési) határidő azt jelenti, hogy ezt követően az általad befizetett pénzt elküldjük a lefoglalt szállást vagy egyéb előre megrendelt szolgáltatást nyújtó félnek. Innentől kezdve nem tudjuk azt visszafizetni számodra, mivel már nincs nálunk az összeg. Ha Te ezt követően mégis visszalépsz a programon való részvételtől, úgy csak abban az esetben tudjuk a pénzt visszafizetni, ha új jelentkező érkezik az általad már lefoglalt helyre, és befizetéséből számodra vissza tudjuk adni a pénzt.
  Mielőtt jelentkezel egy programra, érdeklődj a túra vezetőjénél, hiszen a részvételi díjat is Neki fogod befizetni, vele állsz majd kapcsolatban, és vele kell közösen értelmezned a részvétel feltételeit. Csak akkor jelentkezz egy kirándulásra, ha ezeket a feltételeket megértetted és elfogadod.
  Ha nem értesz valamit, vagy nem tudod a feltételeket elfogadni, úgy nem jelentkezhetsz a programra. Jelen figyelmeztetések figyelmen kívül hagyását nem tudjuk figyelembe venni, mivel azért írtuk ide, hogy tudomást szerezz róluk. Ha ezt nem teszed, magadra vess.

Ez a weboldal 2009.06.24.-kor
volt utoljára frissítve.

További partnereink listája