Aktuális

Galéria

Fórum Cuccok   2007 2006 2005 Kapcsolat
Információk   Közösség
 

Túra időpontja
2007. 08. 08.
2007. 08. 11.

Túra útvonala
Szombathely - Körmend  Nagykanizsa - Porrogföld -  Pécs Siklós - Mohács - Baja

Térképek
1  -  2  -  3  -  4

Erre a túrára előre
kell jelentkezni
Határidő:
2007. 07. 12.

Fotók a túráról>>

A túra fórua>>

 

Kapcsolat
Email
 


david@adventures.hu

 

 

 

Kedves Érdeklődő!

  4 nap biciklizésre hívlak olyan szép magyarországi tájakon, hogy a lélegzet is eláll. Változatos, de nem extrém nehézségű terep. Az Őrség és a Zalai-dombság hullámai várnak ránk, néha rövid meredek szakaszokkal, néha hosszú lejtőkkel és egyenesekkel. Később a Villányi borvidék, majd Mohács, és a Duna ártere ad utat nekünk. A legszebb utakból válogattam...
  Minden nap érdekes falvakon visz át az utunk, s minden nap egy kicsit utazunk vonattal is, ezáltal megnyújtva a megtehető távot. A napi szakaszok nem hosszúak, kényelmesen teljesíthetőek. Ha nem bringáztál még napi 80-100 kilométert, akkor biztos azt gondolod, hogy ez sok, nagyon sok, de én ilyenkor mindig Magdira gondolok, aki 54 évesen eljött velünk első hosszabb bringatúrájára egy Tesco-s biciklivel, és úgy tett meg 122 km-t, hogy nem ment el a kedve a tekeréstől. Mert tudta a titkot: el kell kezdeni. Neked se tudok mást mondani, csak azt: gyere!

Terv:
- 1 nap, szerda. Vonattal utazunk Budapestről Szombathelyre. 9-kor indul vonatunk a Déli Pályaudvarról.  Találkozó az 1. vágánynál 8.45-kor, megváltott menet- és kerékpár jeggyel. 12.50-kor érkezünk meg Szombathelyre, itt ebédelünk valahol. Innen Jákon áthaladva és megállva eltekerünk Körmendre, ahol első éjszaka megszállunk. A táv nem érdemel említést, 33 km, de a látnivalók annál inkább. Körmenden megnézzük a Batthyány kastélyt, és a parkot. Korán nyugovóra térünk.

- 2. nap, csüt. Körmend - Csesztreg - Nagykanizsa. A táv ezen a napon se nagyon sok, 88 km. Csödénél számítani lehet nagyobb emelkedőre, de a Nádasdi erdő kárpótol mindenkit mindenért. Elképzelhető, hogy Csesztregen ebédelünk, majd meglátjuk. Innen már a Zalai-dombság követezik, sok emelkedő-lejtő lesz ezen a szakaszon. Nem fogunk gyorsan haladni, akik túráztak már velem, tudják, hogy a tempó kellemes.
Zalaszentmihályra érve megkeressük a vasútállomást, és egy kedvező vonattal Nagykanizsára utazunk. Ha azonban a társaság úgy gondolja, az utolsó szakaszt is megtehetjük bringával, de ez mindig a helyszínen dől el, sok mindentől függ. Nagykanizsán szállás elfoglalás, aztán bemehetünk a városba, ha lesz még energia. :). Másnap korai indulás várható...

- 3. nap, péntek. Nagykanizsáról Porrogföld felé lesz az irányt. Surd után lesz néhány jó kis emelkedő, de utána Csurgótól a Dráva mentén teljesen sík, de azért nem unalmas úton haladunk egészen Barcsig. Étkezés igény szerint, én sokáig elvagyok kaja nélkül... Barcsról megbeszélés szerint mehetünk vonattal Pécsre, de ha a társaság nyitott a dologra, és még van időnk, akkor eltekerhetünk Sellyére, ahol tudok egy jó kis pizzériát a kanyar után. Innen is van vonat Pécsre, a lényeg, hogy ezt a napot Pécsen fejezzük be, mert itt van a szállásunk. E napon 85 km-t tekerünk. Sajnos a városra most nem sok időnk lesz, pedig nagyon szép, de hát egy túrába minden nem férhet bele.  Talán legközelebb. Korai lefekvés...

- 4. nap szombat. Ez lesz a leghosszabb táv, 123 km. Viszont nem lesznek komoly emelkedők. Korán reggel vonattal elmegyünk Kistótfaluig. Innen bringával Siklós, Villány, Mohács, Baja. Amit lehet, megnézünk. Ha a vár a korai óra miatt nincs nyitva, kihagyjuk. Megnézzük a mohácsi emlékhelyet, majd komppal átkelünk a Dunán. Kölked is útba esik, a gólyák földje. Aztán a gáton eltekerünk egészen a bajai vasútállomásig, ahonnan egy szép kis vonattal szombat éjjelre hazajövünk.  Nagyjából ennyi.

Vasárnap mindenki jól ki tudja pihenni magát...

Költségek:
A költségeket 1 főre adom meg, teljes árú költségekkel számolva. Akinek van vasúti kedvezménye, az természetesen olcsóbban fog utazni. A szállás mindenhol 2 ágyas szobában történik. Ha valaki egyedül jön, akkor megfelelő párosítást fogunk alkalmazni. A korai indulások miatt valószínűleg nem fogunk reggelit kapni. A feltüntetett összköltség NEM TARTALMAZ étkezést, tehát a napi kaja költsége hozzáadódik az árhoz. Mivel minden önköltséges, mindenki maga döntheti el, mit eszik, általában reggeli megoldható egy-egy közértből is, de egész napos bringázás után este ajánlott valami melegételt fogyasztani, és ezt leginkább étteremből tudjuk megoldani. A fogyasztásod tehát rajtad múlik, de napi 3000 forint/fő tétellel lehet számolni.

S akkor a tervezett költségek:
Utazások: Vonatjegy + kerékpár szállítás költsége

Budapest - Szombathely:  4.000.-
Zalaszentmihály - Nagykanizsa: 1.300.-
Barcs - Pécs 1.300.-
Pécs - Kistótfalu 570.-
Baja - Budapest  3.500.-
Összes utazási ktsg: 10.670.-

Szállásköltségek
 
Körmend http://www.fezorpanzio.hu 4.000/fő
Nagykanizsa www.oazisapartman.hu 4.000/fő
Pécs http://evapanzio.extra.hu/ 4.000/fő
Összes szállásköltség:        12 .000.-

Figyelem: A túrára a szállásköltségek befizetésével lehet jelentkezni. Összesen max!! 10 fő részvételére számítunk, de ha több jelentkező lesz, az se jelent problémát, mindenkinek jut szállás. Pontosan 12.000 forintot utalj, minden más összeget visszafordít a bank, és a jelentkezés érvénytelen.
A befizetéseket a következő számlaszámra lehet teljesíteni:

Sárközi Dávid, Budapest Bank
10103173-41463500-01000000

A megjegyzés rovatba feltétlenül add meg a nevedet és telefonszámodat. Ellenkező esetben visszautalom a pénzt, de a jelentkezést nem tudom elfogadni.

  És itt jön az apróbetűs rész
: A befizetett pénzt abban az esetben, ha a túra elmarad, teljes egészében visszakapod. Ha azonban te döntesz úgy, hogy nem jössz mégsem, csak akkor tudom a pénzt visszautalni, ha ezt a lefoglalt szállások előtte nekem visszautalják, ami nem valószínű, illetve gyakran csak töredék összeget utalnak vissza. A visszakapott pénzt én maradéktalanul eljuttatom hozzád.
  Ezért mielőtt jelentkeznél, nézd meg, hogy biztos tudsz e jönni a megadott időpontban, és hogy az útvonal, a körülmények biztosan megfelelnek-e számodra. Én non-profit jelleggel szervezem a túrákat, sok időt és energiát fektetek abba, hogy minden út a lehető legjobb legyen. A befizetett összegekből semmilyen hasznom nem származik (sem anyagi, sem közvetett, jutalék vagy egyéb előny formájában), csak és kizárólag a harmadik fél által nyújtott szolgáltatások ellenértékét tartalmazza.

A felszerelésről...
A legfontosabb: egy jó állapotú, bejáratott, kényelmes bicikli, amivel biztosan tudsz bringázni több napon át. A bringád legyen  karbantartott, legyen nálad 1 db tartalék belső gumi. Világítás ajánlott.
3-4 napra nem kell sok cucc, alap tisztálkodó felszerelés, egy kés nem árt, ha van. Egy váltás ruha, alsóruházat, esetleg papucs. Ami fontos: esővédő felszerelés legyen nálad, ha nincs bringás kamáslid, dobj be pár erősebb nylon zacskót, életet ment. De esőkabátod legyen. Igazolvány, napszemcsi, napkrém, fejfedő, kulacs, pénz, telefon. A többi a te dolgod. A bringa a lényeg!

Mindenkit nagyon várok, feltétel egy használható bicaj, és elszántság. Nem lesz nehéz... Mert mindig csak a kezdet nehéz... Legyél ott Te is.

 

 

 
Email cím
Jelszó

Regisztráció

 
       
       
             
   

ADVENTURES - Minden jog fenntartva - Sárközi Dávid 2005 - Jogi álláspont