Aktuális

Galéria

Fórum Cuccok   2007 2006 2005 Kapcsolat
Információk   Közösség
 

Túra időpontja
2007. 11. 03.
szombat

Túra útvonala
Salgótarján,
P3 - Karancs 727m
S - Somoskőújfalu
Z S PL- Salgóvár
S+ Z[] Salgótarján

Térkép>

Fotók a túráról>>

 

Karancs:727 - Salgó:625

  Kedves Barátom! Különösen szép túratájra hívlak most, az év várhatóan utolsó kirándulásán. A Karancs-Medves tájegység hazánk egyik talán legszebb természeti egysége. Itt szeretnénk egy kicsit kirándulni november első hétvégéjén.
  A várható táv 16 km., a szintemelkedés 300-730-340-620-300. Mint látható, közepesen nehéz útvonalra kell számítani, de csodálatos környezetre. (A fejléc fotón közelben a Somoskői vár, távolban a Salgó vár látható Gál Nikoletta fotóján.)
  Az útvonalról: Budapestről autóval utazunk a 110 km-re található Salgótarjánba. Itt kezdjük a túrát. A P3 jelen megyünk az első csúcsra, ez a Karancs, mely 727 méter magas. Innen az S jelzésen  Somoskőújfalu érintésével a Z S PL jelzéseken Salgóvár következik. Innen térünk vissza Salgótarjánba. (Térkép)

Találkozó 2007. 11. 03-án reggel 7.30-kor az Örs Vezér téren a BKV székház mögötti ingyenes parkolóban. Innen indulunk 7.45-kor.

Az utazásról: az autókat lehetőség szerint megpróbáljuk megtölteni, ahogy ez eddig már többször sikerült. Így a várható útiköltség 1500-2000 forint között alakul. (Autópálya díjjal együtt.) Az optimális helybeosztás miatt a túrára jelentkezni kell. Ez lehetséges a fórumban, messengeren, emailben vagy telefonon egyaránt.
A túra önköltséges, önellátó rendszerű. Ruházat szempontjából -tekintettel a késő őszi időpontra -  sapka és kesztyű és réteges öltözet, zárt túrabakancs nagyon ajánlott. (Menet közben nem lesz hideg, de megállások alkalmával az időjárás érezteti magát:)
A túrára szeretettel várok mindenkit, az indulási hely és egyéb részletek a fórumban olvashatóak majd, látogasd gyakran.

 
Email cím
Jelszó

Regisztráció

 

 
             
   

ADVENTURES - Minden jog fenntartva - Sárközi Dávid 2005 - Jogi álláspont