Kezdőlap  - adventures.hu Mindent rólunkKedvencekhez adom Aktuális Archívum Fórum Cuccok 2007 2006 2005 Kapcsolat
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 03. 15.
(Szombat)

Túra útvonala
Bp-Dömös
Vadálló kövek
Prédikálószék
Pilisszentlászló
Dömörkapu
Szentendre

Táv: 15,5km

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

 

2008 - Évadnyitó gyalogtúra

Ami történt...

31-en vágtunk neki ennek az ígéretes kirándulásnak. A Volánt annyira meglepte a március 15-i kirándulók hada ezen a  csodálatos napsütéses szombaton, hogy mikor megtelt a busz és a csapat fele még nem volt rajta - nos rövid harcot kellett folytatni a mentesítő járatért. De végülis eljutottunk Dömösre.
  Ahogy a fotókon látható, csodálatos időben másztunk fel a Vadálló kövekhez, majd a pompás panorámájú Prédikálószékre. Itt rövid pihenő tartottunk, majd kényelmes sétával érkeztünk meg  Dömör kapuhoz, időközben átkelve kétszer is ugyanazon a patakon. Fél hatkor már Szentendrén kellett veszekedni a Volánnal, amiért nem lehetett jegyet váltani a buszon, de végül ez is megoldódott, s minden jóra fordult.
  Kellemesen megfáradva érkeztünk haza. Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy eljött a túrára. Ha tetszett, szívesen látott mindenki egy-egy következő kiránduláson.

Találkozó 2008.03.15-én reggel 8.15-kor az Árpád Híd Volán buszpályaudvar pénztárainál. A busz 8.30-kor indul Dömös állomásra, eddig kell a jegyet megváltani.
Dömösről a P majd P3 (meglehetősen meredek) útvonalon jutunk el a csodálatos, egyedülálló Dunakanyar panorámát nyújtó Prédikálószék csúcsig, mely 639 méter magas. Rövid pihenő után tovább indulunk a P+ jelzésen, s néhány kisebb hegyet érintve jutunk el a közeli Pilisszentlászlóig.
A falucskát épp csak megközelítve a K, K+ jelzéseken az Öreg-nyílás forrásvölgybe haladva jutunk el a Dömör-kapu táborhelyig. Innen busz majd HÉV segítségével jövünk haza. Ha Dömör-kapunál lekéssük a 16.40-es buszt, akkor további 2 kilométert kell gyalog megtennünk a csatlakozáshoz. Akárhogy is alakul, a kora esti órákban itthon leszünk.

A túrára nem kell jelentkezni, de a létszám felmérése céljából aki jönni akar, az a fórum megfelelő helyén hagyjon egy pici üzenetet, hogy mindenki lássa, mire számíthat. Köszönettel...

A részvétel a kiránduláson ingyenes. Saját ellátásáról mindenki maga gondoskodik, ahogy a megfelelő öltözetről is. (Esőkabát, bakancs javasolt.) Az utazási költség várhatóan 1.500 forint. Mindenkit szeretettel várunk, aki kedvet érez ehhez a gyönyörű kiránduláshoz.

Email cím
Jelszó

Ingyenes emailcím

HÍRLEVÉL...

Ha időben akarsz értesülni az új túrákról,
iratkozz fel hírlevelünkre.

 

ADVENTURES Túrakör 2005-2008 - Minden jog fenntartva - Jogi álláspont