Kezdőlap  - adventures.hu Mindent rólunkKedvencekhez adom Aktuális Archívum Fórum Cuccok 2007 2006 2005 Kapcsolat
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 03. 02.
Vasárnap

Túra útvonala
Kismaros
Törökmező
Zebegény

Táv: 19,8km
közepes*

Fotók a túráról

A túra fóruma

Túravezető:
Sárközi Dávid
 

Hosszú séta a Börzsönyben

Ami történt:

Öten keltünk útra Kismarosról. Az idő nem volt napos, de bizakodtunk. Az erdőbe érve meredeken vezett a zöld jelzés felfelé pár száz méteren. Mire felértünk a hegyre, már esett az eső, ami aztán sokáig így is maradt. Kicsit aggódtam Timi ruházata miatt, mivel nem tudott esőkabátot hozni, de nem volt gond, nem ázott be a ruhája. Törökmező előtt kicsit rövidítettünk, és most nem azért, mert valami extrém útvonal jutott eszembe, hanem mert az időjárás nem akart javulni.

A turistaházba behúzódva hamar körül álltuk a cserépkályhát - szerencsére be volt fűtve. A régóta várt teát gyorsan elfelejtettük, mikor megbizonyosodtunk róla, hogy van finom forralt bor. Több mint egy órát töltöttünk a jó kis melegben, volt időnk szinte teljesen megszáradni. Egy óra körül indultunk tovább Zebegény felé, ekkor hosszabb időre szinte kisütött a nap, de legalábbis nem esett. Így tényleg jó volt kirándulni, és ez szép része volt az útnak. Három körül értünk a végcélhoz, ekkor kicsit ismét rákezdett, de már nem tudott ránk rossz hatást tenni. A faluban házirétest ettek a lányok, állítólag finom volt.
A rövidítés miatt 16 km körüli távot jártunk be, és állíthatom, nem éreztem rosszul magamat. A négy órás vonattal indultunk haza.

A terv: Találkozó 2008. március 2-án vasárnap reggel a Kismarosi vasútállomáson, a peronon 8.45-9.00 között . A Nyugati pályaudvarról a 8.05-kor induló vonattal lehet ide utazni Vácon keresztül. Aki nem ismer személyesen, az figyeljen egy feltűnő piros túrakabátos embert, amint turistákra vadászik a peronon.

Autóval is remekül megközelíthető a helyszín, az autók itt elhelyezhetők, a túra végeztével ide fogunk visszautazni, tehát ez a mód is választható (és sajnos olcsóbb, mint a vonat, ha megfelelő a kihasználtság). Jelentkezés estén tudunk több autóval is jönni, de ehhez előzetes jelentkezés szükséges pl. telefonon (0670-206-2380), vagy a fórumban. Ha valaki kocsival jönne, és szívesen fogad utitársat, az is jelezze, hogy optimálisan tudjuk az autókat kihasználni.

Kismarosról a Z,S, P+ majd ismét a Z jelzéseken bolyongva, (vagy néha el is hagyva) Törökmező állomáson át jutunk el Zebegénybe. Nem lesznek nagyon húzós emelkedők (na jó, talán az út elején egy pici), és szép kényelmes tempóban fogunk haladni. A táv nem egészen 20 kilométer, délutánra érünk le a Duna partjára, ahonnan óránként van vonat visszafelé Kismarosra illetve Budapestre. Várható hazaérkezés a kora esti órákban.

A túrán a részvétel természetesen ingyenes, bárkit szívesen látunk, aki szeretne egy jót sétálni a korai tavaszban. A táv ne ilyesszen meg, nem lesz túl nehéz a terep, ezért aki néha-néha kirándul, az nem fog csalódni. Önállátásáról mindenki maga gondoskodik. Törökmezőn van lehetőség enni-inni, de ha nem muszály, nem szeretnék sokat időzni a turistaházban. Egyszerűbb hozni néhány szendvicset. Az évszaknak és szeszélyeinek megfelelő öltözet ajánlott.
Tarts velünk ezen a szép kiránduláson!

Email cím
Jelszó

Regisztráció

HÍRLEVÉL...

Ha időben akarsz értesülni az új túrákról,
iratkozz fel hírlevelünkre
.