Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Dunakanyar kerékpártúra

Közösség

Túra időpontja
2008. 04.12.
szombat

Túra útvonala
Dunakeszi
Verőce
Letkés
Párkány
Esztergom

Ami történt ezen a kiránduláson: Tizenhárman, mint a gonoszok vágtunk neki a túrának. Kata, Kriszta és Igor Dunakeszin csatlakozott hozzánk. Nagyon szép, napsütéses időnk volt. Enyhe szembeszéllel kellett küldeni - ez végig elkísért minket az úton.
  Igornak már Dunakeszin volt egy defektje - de meg se lepődtünk ezen :). Gyorsszervíz után rendületlenül törtünk előre, egészen Vácig, itt volt egy kisebb pihenő a révben.
  A Dunakanyarban egészen Zebegényig bicikliúton, majd az országúton tekertünk - csak a szél volt ellenfelünk. Ennek ellenére remekül haladtunk, hamar Letkésre értünk, majd bár Magyar földön, de Szlovákiában tekertünk tovább. Itt már nem volt sík az út, de meglepően gyorsan és könnyedén vettük azt a néhány emelkedőt, mely Párkányig előttünk állt. (Utólag meg főleg.)
   Párkányban kis csalódás volt, hogy "megszokott" helyünkön nem jutottunk helyhez, de egy másik étteremben azért sikerült kajálni, bár sajna sztrapacska nem volt - de azért talán jó volt így is. Mivel János vonatát a Déliben el kellett érnie, ezért ketté vált a csapat, hatan az ötórás, heten a hatórás vonattal jöttünk haza.
   Vélhetően mindenki épségben hazaért, és köszönöm, hogy eljöttetek. A jövőben is mindenkit örömmel látunk programjainkon, 
Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.

Táv: 80km
Közepes túra

Térkép

A túra fóruma

Fotók a túráról

Kerékpáros kirándulás a Dunakanyarban. Dunakeszitől Esztergomig tekerünk, Párkányban eszünk egy jó kis sztrapacskát. És lehet inni fácánsört is.

Találkozó 2008. 04. 12-én Dunakeszi-gyártelep vasútállomáson 9.00-9.15 között. (Figyelem! Dunakeszin három megálló van, ez Pest felől nézve a harmadik!!) Dunakeszire egyénileg juss el. A Nyugatiból, 8.40-kor indul egy járat. A vonat 9.00-kor érkezik meg Dunakeszi-gyártelep állomásra, ezután 9.15-kor indulunk Szob felé. Szobig a Duna partján sík úton tekerünk.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Túravezetőket keresünk, akik szívesen terveznek érdekes kirándulásokat. Jelentkezz itt.
 

Szinte végig van ezen a szakaszon kerékpárút, vagy kijelölt út. Szobtól a közúton haladunk tovább, innen kicsit majd emelkedik az út. Letkésnél lépjük át a határt. Párkányig lesz egy erősebb, de nem vészes emelkedő. Itt már motivál az ebéd, ez általában sokat segít. Érdekes megpillantani a Bazilikát erről az oldalról, ha nem jártál még itt, tetszeni fog.
Kaja és pihenés után áttekerünk a Mária-Valéria hídon Esztergomba, ahonnan vonattal érkezünk haza a Nyugatiba a kora esti órákban.

Jogi álláspont

ADVENTURES Túrakör 2008 - Kirándulás Magyarországon

Tracker

További partnereink listája