Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 03. 22.
szombat

Túra útvonala
Pilisszentkereszt
Csobánka
Pomáz

Dera szurdok -
...Túra Pilisszentkereszt, Csobánka, Budapest  környékén

Ismét egy nagyszerű túrát tudhatunk magunk mögött. Az időjárás ismét kellemes volt - igaz, esett az eső. Az indulás után kicsit csúszkálva haladtunk, mivel a március végén esett hó kissé sikamlóssá tette az utakat, a hidakat a patak fölött. A szurdokban a hidakon kívül néhányszor a kövekből álló alkalmi átkelőkön át is kereszteztük a patakot - ezek is csúsztak, de nem léptünk egyszer se a vízbe, ami nem lett volna túl nagy öröm Balázsnak, aki sportcipőbe jött.

A túrán hárman voltunk - ez a nem szokványos télies időjárás mellett érthető is, de az az igazság, hogy nem panaszkodhatunk, mert minden jól alakult. Hamar Csobánkára értünk, ahol a főtéren ittunk egy forró teát, majd közös elhatározással nekivágtunk az Oszoly szikla megmászásának. Eddigre már tisztult kissé az idő, de szerencsére nem volt meleg, így nem izzadtunk bele a felkapaszkodásba. Kata, aki most tartott velünk először, bátran vállalta a rövidítést a sziklákon keresztül a csúcsra.

Mire felértünk, szinte sütött a nap. Felhőknek, ködnek nyoma sem volt, láttuk a völgy panorámáját. Szép volt, mint ahogy mindig. Csináltunk itt is pár fotót, majd tovább indultunk Pomázra.
A negyed hármas busszal, majd hévvel jöttünk haza, fél négyre már ki is pihentük a nap fáradalmait. Összesen 12 kilométert sétáltunk. Szép kirándulás volt, köszönet annak, aki ott volt.

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Regisztrálj!

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

Új funkció! Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.

Táv: 10
Könnyű túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

A Pilis hegység egyik ékessége, a Dera-szurdok a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén fekszik. A Pilis-Visegrádi hegység a nemzeti park fokozottan védett területének számít és így kizárólag a turistaútvonalakat használva járhatjuk be.
Találkozó 2008. 03. 22-én reggel 7.30-kor az Árpád híd autóbusz-állomás pénztáránál. Pilisszentkeresztre kell jegyet váltani.

Pilisszentkeresztről kirándulunk, a buszmegállótól szinte azonnal a természet vesz körül minket. Vadregényestáj vár a völgyben. Tiszta levegő, csendes kis patak, erdő, szurdok - az embernek olyan érzése támad, mintha Svájc csodaszép hegyei között sétálna. A magas sziklafal a patak mellett húzódik,  a mély szakadék és a furcsa formájú sziklák közt érdekes érzés keríti hatalmába a látogatót.

Az út Csobánkáig szinte végig sík vagy lejt, így a terep igazi sétát ígér. A településig kevesebb mint tíz kilométer az út, nagyon hamar le fogunk érni. A főtéren rövid pihenő, majd felkapaszkodunk az Oszoly csúcshoz. Besorolás szerint az út ezen része miatt lehetne közepes nehézségű a kirándulás, de annyira rövid ez a szakasz, hogy ténylegesen nem teszi nehézzé a túrát.

 
Túravezetőket keresünk, akik szívesen terveznek érdekes kirándulásokat. Jelentkezz itt.

A csúcson elgyönyörködünk a panorámában, majd rövid sétával jutunk le Pomázra, ahonnan busszal-hévvel utazunk haza. Érkezés a délutáni órákban.

A kirándulás mindenkinek ajánlott, családokat,  gyerekeket, kutyabarátokat, egyszóval bárkit szívesen látunk, akinek van kedve ezen a szombati napon egy kellemes sétához a pest környéki pilis erdeiben.
Az összes utazási költség várhatóan 1000 forint lesz. Egyéb ellátás egyénileg, évszaknak megfelelő ruházat javasolt.

Jogi álláspont

ADVENTURES Túrakör 2008 - Kirándulás Magyarországon

Tracker

További partnereink listája