Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
Ez a program már befejeződött.

Túra útvonala
Székesfehérvár
Tihany
Keszthely
Siófok

Tour do Pelso 2008
Három napos kirándulás kerékpárral a Balaton körül.

  Körtúránkat végül is kilenc fővel tartottuk meg. Indulástól kezdve csodálatos időnk volt - nemhiába jósolt a meteorológia két napos esőt. A napi távok a kiírttól eltérően a következők voltak: 76, 85 és 71 km. Az első nap Tihanyban elkapott egy erős zápor minket, de inkább mulatságos volt, mint vészes. Tény, hogy pár percre a szállástól alaposan eláztunk, de reggelre mindenünk megszáradt. A hideg ellen a házigazdától kapott borral és egy kis fűtéssel védekeztünk.
  Másnap reggel enyhe szélben tekertünk Badacsony felé. Ragyogóan sütött a nap, de annyira szét volt a ritmus hullva, hogy délután négy körül még csak Badacsony-hegyoldalban voltunk, valahol a pincék körül. Igaz, volt egy alattomos elhúzódó defektjavítás, ahol háromszor cseréltünk, mire jó lett, ez is majd egy óráig tartott, majd Révfülöpön kényelmesen ebédeltünk.
  A meredek emelkedőn Alfréd olajozatlan lánca elszakadt, Ők még több időt veszítettek, a csapat kettészakadt. Kényelmes tempóban haladva - és Keszthelyen megpihenve végül fél nyolc felé értünk Máriafürdőre. A szállás elfoglalása után a közeli étteremben vacsoráztunk.
  Reggel egy fővel kiegészülve tízen folytattuk a kört. Továbbra is szép időnk volt, bár erősebb szél fújt - természetesen szemből. Ennek ellenére ragyogó tempóban, szinte megállás nélkül tekertünk. Ha nem lenne képzavar, azt is mondhatnám, faltuk a kilométereket. Dél körül már Földváron voltunk, a lángososnál. Hosszú ebédszünetet tartottunk, majd néhány esőfelhőtől kergetve indultunk tovább Siófok felé. Itt a csatorna partján kicsit elkeverve majd visszatalálva az ezüstparton tekertünk végig, majd nemsokára utunk végállomásához, Balatonvilágoshoz érkeztünk.
  Köszönet mindenkinek, aki részt vett a kiránduláson. Ha jó volt, gyertek máskor is - akár bringával, akár gyalog. Készült a túrán pár jó kép, nézzétek meg ezeket is ITT.

Új funkció! Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.

Táv: 75+75+75
Közepes túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

Találkozó 2008. 05. 01-én reggel 8.30-kor a Déli PU 1. vágány végénél. A vonat nem az 1. vágányról indul, ez csak a találkozási hely!! Vonatunk 9.00-kor indul.

Első nap (május 1.): Utazás vonattal Székesfehérvárra. Innen kerékpár használatával Nádasdladányon keresztül Balatonfűzfő, Csopak, Füred, Tihany. Szállás Tihanyban 2 és 3 ágyas szobákban, szállásdíj 3000/fő. A napi táv 75 km.

Második nap (május 2.): Indulás a kora reggeli órákban. Útvonal: Tihany, Badacsony, Keszthely, Balaton-Máriafürdő. Szállás 2 és 3 ágyas szobákban Máriafürdőn. Ár: 3500/fő  - A napi táv 75 km.

Harmadik nap (május 3.): Balaton-Máriafürdő - Szántód - Siófok - Balatonvilágos. Innen hazautazás vonattal. A napi táv 75 km.
 

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Túravezetőket keresünk, akik szívesen terveznek érdekes kirándulásokat. Jelentkezz itt.
 

 

 

 


A túrára jelentkezés szükséges, nincs több szabad szállás.
Egyedileg intézett és foglalt szállással még tudsz csatlakozni hozzánk, szívesen látunk.

A program elsősorban a bringázásról szól, de minden értelmes programot megvitatunk, és megvalósítunk. Első nap megtekintjük a Nádasdi kastélyt, második nap a tihanyi templom környékét, a keszthelyi Festetics Kastélyt, stb. Mindent lehet, ami belefér az időnkbe nagyobb kerülő nélkül. Javasolj programot a fórumban!

A terep az első napon dimbes-dombos, nagy emelkedők biztosan nem lesznek. A 2-3 napon a tó körül sík úton haladunk, itt várhatóan 12-15km/h átlagtempót fogunk tartani, azaz nem sietünk sehol. Aki siet, majd az esti célponton bevárja a többieket, legalább nem kell sorba állni  a zuhanynál. :)

A felszerelésről: 3 napra ne hozzatok se vasalót, se a Lenin összest. Ami fontos: esővédő ruházat, világítás a bringán, tartalék belső, iratok, pénz, 1 váltás ruházat. Minden más szabadon választott, hátizsák helyett inkább csomagtartó táskát javaslok. A bukó használatát javaslom, de nem kötelező
.

A kirándulás önköltséges, jelentkezni a szállásdíj befizetésével lehet, mely 6500 forint a két éjszakára. A vonatjegyek oda-vissza összesen 3.500 forintba kerülnek teljes áron számolva, kerékpár szállítással. Ezen felül a saját ellátásáról mindenki maga gondoskodik, az étkezéseket közös megbeszélés alapján szervezzük, ez lehet étterem, büfé, közért, stb.

Összességében a három nap kb 6.500+3.500+3.500=13.500 forintba fog kerülni /fő. (A kaján lehet spórolni, meg ha valakinek van kedvezménye a vonatra, akkor azon is.) A jelentkezéseket az utalások beérkezésének a sorrendjében rögzítjük, mert ez így igazságos. A lefoglalt 8 szállás már nem bővíthető, ezért a 8 fős keretszám a végleges résztvevői létszám!

 

További partnereink listája