Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 06.07.
Szombat

Túra útvonala
Nagymaros
Szent Mihály hegy
Ernő forrás
Zebegény

Ez a túra véget ért

Gulyás party a Szent Mihály hegyen
... Éjszakai botorkálással egybekötve...

  Huh, érdekes időjárásban volt részünk a szombati túrán. Már a hegyre tartva olyan párás, nedves volt a levegő, hogy patakokban folyt a víz rólunk. (Nem beszélve a kaptatókról és a felszerelésről.)
  A Hegyes-tetőre valamivel három után értünk fel. Bár még nem esett, ennek a lehetősége azért elég érezhető volt. Nem is a padoknál, hanem mindjárt a torony aljában raktunk tüzet. Mindenki kivette részét az előkészítésből, fagyűjtésből, ahogy kell.
  Valamivel négy után - ahogy terveztük, elindultunk a Remete-barlang felé. Egy darabig az úton haladtunk, majd letérve róla meredek hegyoldalban folytattuk az utat lefelé.
  Fél óra bozótharc után leértünk a SB jelzésre, eddigre szakadt az eső. Kicsit haladtunk az úton előre, de néhány méter után be kellett látni, hogy ez a nap nem az a nap. Közös megegyezésre fájó szívvel visszaindultunk a torony felé. Az út azonban annyira csúszott az esőben, hogy -1-el haladtunk. Mit volt mit tenni, ahogy az SB jel párhuzamosan az S mellé ért, letértünk róla, és az erdőn átvágva visszatértünk az S jelzésre, ahol már korábban jártunk. EZ valamivel járhatóbb volt, és egy óra múlva - csurom vizesen visszaértünk a kilátóhoz.
  A leves már majdnem készen volt. Körül álltuk a bográcsot, jól esett a meleg, a ruháink nagyon vizesek voltak a füves-csalános területeken való átgázolástól. De szépen megszáradtunk a készülő leves körül. :)
  A gulyás nagyon finomra sikerült. Omlósra főtt a hús benne, jó volt az íze, szép a színe - szóval ahogy kell. Egyöntetűen ízlett mindenkinek, és talán mondani sem kell, hogy az utolsó cseppig elfogyott.
  A romok és szemét eltakarítása után (szép rendet hagytunk) elindultunk a meredek úton Zebegény felé. Még nem kellett lámpázni, de erősen szürkült. Az Antal-völgynél aztán lámpára kapcsoltunk, és a vizes-csúszós út miatt a kicsivel rövidebb sárga jelzésen - az Ernő forrást elkerülve - érkeztünk Zebegénybe valamivel tíz után. Mivel többen autóval jöttek, mindenkinek jutott hely a kocsikban, így csak Nagymarosig utaztunk vissza a vonattal.
  Köszönet mindnekinek, aki eljött és jól érezte magát velünk. Augusztusban az Apátkúti völgyben ismét főzünk majd valamit, így akár oda, akár máshova - ha van kedvetek, gyertek velünk.

-:-:-::-:-:-
 

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Várjuk fotóidat az Archívumba.

Táv: 12 km
Közepes túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

  Találkozó 2008. 06. 07-én szombaton Nagymaroson, a vasútállomáson 13.00-kor. A 12.05-ös vonatot megvárjuk a Nyugatiból. (A vonat Vácig nem áll meg, tehát Pesten csak a Nyugatiban lehet felszállni rá. A felszerelést és az alapanyagokat kocsival szállítjuk a Nagymarosra, ezért én nem leszek a vonatnál, hanem Nagymaroson találkozunk, a Nagymaros-Visegrád megállónál kell leszállni!)
  A térkép szerinti útvonalon felmegyünk a Julianus kilátóhoz, ahol tűzrakó hely, asztal és pad található a főzéshez.
  A főzés beindítása után a vállalkozókkal elkirándulunk a Remete barlanghoz. A kékkel jelölt úton (vagyis úttalan úton) lemegyünk a Remete-barlanghoz, majd a sziklás oldalban felmászunk, hogy kisebb kört téve érjünk vissza a csomagokhoz. A barlangtól egyedi panorámából látható a Visegrádi-hegység, a Duna-kanyar, meg egyáltalán.
  A hely ideális, a Börzsöny egyik legszebb panorámáját láthatjuk a Dunakanyar felé. Lesz mivel tölteni az időt, míg készül a vacsora.
  A főzés közösségi esemény, mindenkinek ki kell vennie a részét valamivel, pl. fagyűjtés, alapanyag előkészítés, stb.

A pontos menetrend, a tennivalók a fórumban olvashatóak a túra előtt, de persze a helyszínen dől majd el minden.

A gulyás receptje a fórumban olvasható. Ami biztos: marha lábszár  lesz az ételben, a többi  a szakács titka.

  A gulyás a tervek szerint nyolc körül elkészül, és ha igaz, jól lakunk vele. Az egyszerűség kedvéért nem szükséges étkészletet hozni, ezt "központilag" megoldjuk. Részletek alább.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

 


  Kaja tehát 8 körül, majd pihi, borozgatás, ki mivel készült. Később lehet a parázson krumplit, szalonnát, akármit sütni, a tüzet életben tartjuk. Amikor már szürkül, kilenc előtt elkezdünk összecihelődni. Megindulunk lefelé, és a sötétség leple alatt jutunk az Ernő forrásig és innen a Zebegény vasútállomásra.

  A túrán  16 fő részére főzünk. A részvételi díj 800 Ft, ezért cserébe (remélhetőleg) különlegesen finom bográcsgulyást kapsz a hegyen. (És tányért, kanalat, kenyeret hozzá...)
 

Amit hoznod kell: 1 palack (2 liter) szénsavmentes ásványvíz. Ezt a főzéshez, iváshoz és a tűz oltásához fogjuk majd használni, más víz nem áll rendelkezésre. Ezen kívül a felszerelést  és alapanyagokat felfelé menet szétosztjuk a résztvevők között, ezért kalkulálj kb. 2-4 kiló többlet súllyal. Hátizsák legyen nálad!
Szükséged lesz még egy zseblámpára, mert a sötétedést megvárjuk az indulással visszafelé - ezzel félig-meddig éjszakai jelleget adunk a kirándulásnak.

Visszaindulás előtt még a hamvadó parázson lehet krumplit, szalonnát, akármit sütni, ezt egyénileg kell hoznod.

Az utazást is egyénileg kell megoldanod Nagymarosra és vissza. Zebegényben az utolsó vonatot "célozzuk", így biztosan nem maradunk ott éjszakára (23.06). Megfelelő ruházatról gondoskodj. Jelentkezni a részvételi díj befizetésével tudsz, küldj emailt a túravezetőnek.

Jogi álláspont

ADVENTURES Túrakör 2008 - Kirándulás Magyarországon

Tracker


További partnereink listája