Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 05.18.
Vasárnap

Túra útvonala
Köves-bérc
Házi-réti tó
"Egri-vár"
Pilisborosjenő
Kövesbérc
 

Kövesbérc túra
...a Pilis szélének bejárása...

  A túrán 16-an voltunk. Az esőfelhők keringtek körülöttünk, de megúsztuk, nagyon szép meleg időnk volt. A kék és a kék kereszt jelzésen mentünk a Köves-bérc oldalában. Egy keskeny pallón, patakon átkelve közelítettük meg a Házi-réti tavat, ami mindenkinek tetszett.
  A Házi-réti tónál hosszabb pihenőt tartottunk, figyeltük a horgászokat, kávézgattunk a büfében, majd kerítést mászva folytattuk az utunkat a zöld jelzésen. Megmásztunk egy sziklát, és átmentünk a függőhídon. Az egri vár másánál is jót pihentünk, majd megnéztük a Teve-sziklákat. A Köves-bércen át jöttünk haza. Mindenki jól érezte magát.

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Új funkció! Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.

Táv: 11,5
Könnyű túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

 
  Találkozó: reggel 9-kor Óbuda,
Szentlélek tér (Árpád híd) HÉV mellett, a 18-as busz megállójában. A busz indul: 9.10-kor

Az utazáshoz (oda-vissza) 2 db BKV jegy szükséges.
A 18-as buszról a Kövesbérci utcánál szállunk le. A kék jelzésen indulunk el a Köves-bérc felé. Innen letérünk a kék keresztre.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Túravezetőket keresünk, akik szívesen terveznek érdekes kirándulásokat. Jelentkezz itt.

Ez egy vadonat új jelzés, még a térképeken sem szerepel. Ezen elmegyünk a Házi-réti tóig. Itt megállunk pihenni. Van büfé is, ahol még kukacot is lehet kapni :-) Innen a zöld jelzésen folytatjuk az utunkat. Megnézzük a Solymári -völgy felett ívelő függőhidat.
   A zöld jelzésről lekanyarodunk, és megnézzük az Egri vár másolatát, ahol a filmet forgatták, majd a Teve-sziklák felé vesszük az irányt. Pilisborosjenőn keresztül visszamegyünk a Köves-bércre. A 18-as busszal jövünk haza a délutáni órákban.

A kiránduláson minden korosztályt szívesen látunk.

A túrán a részvétel ingyenes, ellátásáról mindenki maga gondoskodik. Időjárásnak megfelelő öltözet ajánlott. A programmal kapcsolatos kérdéseket felteheted a fórumban, vagy küldhetsz emailt a túravezetőnek is.

Jogi álláspont

ADVENTURES Túrakör 2008 - Kirándulás Magyarországon

Tracker

További partnereink listája