Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség
 

Túra időpontja
2008. 05. 24.
szombat

Túra útvonala
Gödöllő
Galgamácsa
Erdőkürt
Penc
Vác

 

 

Medvefarm és egyéb állatságok
...Tekerés a Gödöllői régióban...

  A kirándulás nagyszerű volt. (Ahogy általában ez lenni szokott :). Gödöllőtől 17 résztvevővel vágtunk neki az útnak. Szada és Veresegyháza között kicsit kavarogva, de hamar feljutottunk a medvefarmhoz. Fél órás macinézés és pihenés után tekertünk tovább Galgamácsa felé. Már itt is volt egy-két kaptató, de szépen együtt haladtunk, néha meg-megállva. Egy hosszú lejtő vezetett be Mácsára, itt megszavaztuk, hogy az eredeti terv szerinti úton, a nem ismert erdei szakaszon közelítsünk Erdőkürt felé. Ez remek választás volt, mivel hosszabb és sokkal extrémebb irányból vághattunk neki a hegynek.
  Az erdőben hosszú, legalább hat kilométeres aszfaltút vezetett, hosszan emelkedve a tető felé. Később ez elfogyott, és alig járt sok helyütt sáros-vizes csapáson tekertünk, itt már zömében lefelé. Két vagy három kilométer után egy kerítéshez értünk, mely mögött - a tábla szerint - vaddisznó tenyészterület volt, ezért ezt a részt biztonsági okból kihagytuk, kerültünk. Emiatt pár száz métert egy igen meredek domboldalban tolva tettünk meg, valószínűleg ez volt az út legnehezebb része. Később a bringákra visszaülve gurultunk tekertünk egészen Erdőkürtig.
 

 

 

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Táv: 69 km
Közepes túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

  Itt hosszabb pihi következett, eltávolítottuk a begyűjtött kullancsokat, ettünk-ittunk, majd némileg megfrissülve folytattuk utunkat Rád felé. Sok erős emelkedővel és lejtővel tarkított úton bringáztunk, sokszor húzós volt, de a lejtő talán kicsit mindig kárpótolt a feljutás fáradalmaiért.
  Pencen kettévált a csapat, a gyorsabb fele előretekert Vácra, hogy egy korábbi vonatot elérjenek. A csapat másik fele itt ismét pihenőt tartva bevárta az utóvédet, és együtt érkeztünk Vácra hat óra körül.
  A közösen tekert táv a kiírástól eltérően 79 km volt. Remélem, mindenki jól érezte magát, s ha igen, hamarosan valahol ismét találkozhatunk. Köszönet, hogy eljöttetek, igazi élmény volt Veletek bringázni.
 


 

 
Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.

 

Találkozó 2008. 05. 24-én szombaton 08.50-kor az Örs Vezér téren, a HÉV! végállomásának végénél. Hévvel utazunk Gödöllőre, majd innen bringázunk. Gödöllő, Szada, Vácegres, Galgamácsa, Erdőkürt, Csővár, Penc, Vác útvonalon tekerünk, majd Vácról vonattal utazunk haza.  Erdőkürt környékén földúton fogunk haladni 1-2 kilométert. Veresegyházon (igény esetén) megtekintjük a medvefarmot is. Várható hazaérkezés a kora esti órákban. Költségek: Hév és vonat díja: kb 1.500 Ft. Egyéb költség saját fogyasztás szerint.

  Kötelező felszerelés: Kerékpárodnak megfelelő tartalék belsőgumi. (2 db ajánlott, de egy kötelező). Minimum hátsó világítás.

  Ajánlott az évszaknak megfelelő ruházat, esőruházat, kulacs, kullancs és rovarriasztó krém vagy spray. Napi hidegélelem is javasolt, de közös megbeszélés szerint étteremben is ehetünk.

A programra nem kötelező jelentkezni, a részvételhez elég a találkozási helyen megjelenni. Kérdések, egyeztetés a fórumban lehetséges.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Túravezetőket keresünk, akik szívesen terveznek érdekes kirándulásokat. Jelentkezz itt.

Jogi álláspont

ADVENTURES Túrakör 2008 - Kirándulás Magyarországon

Tracker

További partnereink listája