Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 06. 21.
szombat

Túra útvonala
Bp
Budakeszi
Zsámbék
Tarján
Tata

Tata, a vizek városa

 Tata hozta azt, amit vártunk tőle. Reggel huszonnégyen indultunk az útra, s bár a létszám miatt csak két menetre tudtunk a fogassal felmenni, kilenc körül már Budakeszin gurultunk. Első megállónk Zsámbékon volt, itt mindjárt több helyen is megálltunk... Először egy kocsmánál, később a híres romtemplomnál.
  Zsámbék után Szomor, Gyermely, itt már voltak húzósabb emelkedők, de csodálatos volt az út. Fel és le sokszor egymás után - nagyszerű volt, ahogy  csapat is. Nagyon jól haladtunk, nem nagyon kellett sehol várakozni - együtt tekert a csapat.
  Volt egy komoly műszaki hibánk is... Az egyik társunk váltója eltört! A hiba oka tanulságos: a rosszul beállított váltó felfele túlváltott, s a küllőkbe akadva a váltóház eltörött. Az út szélén megjavíthatatlan hiba. Sajnos tolni se tudtuk a bringát, mert a váltó belelógott a forgásba, a küllőkbe...
  A megmentés egy ismeretlen autós személyében érkezett, aki segítő szándékkal megállva felajánlotta, hogy a közeli Tarjánba beszállítja a bringát és gazdáját a bringaszervizbe. A szerviz zárva volt, de tulajdonosa az ebéd mellől felállva bejött az első szóra, és a váltót kicserélve megmentette a helyzetet.
  Egy óra várakozás után folytattuk az utat, még húsz kilométer volt előttünk, az út utolsó egy-két komoly emelkedőjével. Agostyánra  majd innen Tatára érkezve lementünk a Tó partjára. Itt fagyi, kaja, Vár-nézés és fürdés következett. Bő egy órát voltunk a tó körül, majd tovább indultunk Tatabányára. Szerencsére negyed óra volt a vonatig, futólépésben vettünk jegyet. Fél nyolc körül itthon voltunk.
  Köszönet, aki ott volt. Két hét múlva a Mezőségben túrázunk kerékpárral, akinek van kedve jöjjön, szeretettel várjuk.

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Táv: 77
Közepes túra

Térkép

Google Maps

Fotók a túráról

A túra fóruma

 Találkozó 2008. június 21-én 8.00-kor a Déli pályaudvar 1. vágányának végénél. Innen áttekerünk a Fogaskerekű végállomásához, majd felvonatozunk a hegyre. Gurulással indítjuk a túrát, majd Budakeszitől tekerünk. Dimbes-dombos úton, gyönyörű környezetben bringázunk végig a Gerecse és a Vértes hegyek között tekergő utakon.
  Tarján után emelkedő, majd több kilométeres lejtő teszi élvezetessé és emlékezetessé a kirándulást.

Tatán keresünk valami olcsó éttermet, megkajálunk. Megnézzük a várat és környékét, majd a tó partján átgurulunk Tatabányára, ahol vonatra szállunk, és hazautazunk.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

Túravezetőket keresünk, akik szívesen terveznek érdekes kirándulásokat. Jelentkezz itt.
Költségek: hazautazás költsége kb 1.300 ft, további költségek egyéni fogyasztás szerint.
 

 Kötelező felszerelés: Kerékpárodnak megfelelő tartalék belsőgumi. (2 db ajánlott, de egy kötelező). Minimum hátsó világítás.

  Ajánlott az évszaknak megfelelő ruházat, esőruházat, kulacs, kullancs és rovarriasztó krém vagy spray. Napi hidegélelem is javasolt.

A programra nem kötelező jelentkezni, a részvételhez elég a találkozási helyen megjelenni. Kérdések, egyeztetés a fórumban lehetséges.

Jogi álláspont

ADVENTURES Túrakör 2008 - Kirándulás Magyarországon

Tracker

További partnereink listája