Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 08.23.
szombat

Túra útvonala
Szentlőrinc
Dinnyeberki
Gyűrűfű
Ibafa
Sásd

Gyűrűfű - A legszebb túra
... csak nincs rajta a térképeken...

  Végül tizenegyen tettük tiszteletünket a Zselic csodás vidékén. A hosszú vonatozás után szép napos, enyhén szeles időben indultunk Cserdi-Helesfa állomásról DInnyeberki felé. Az út rögtön meredek szakasszal kezdődött, majd a faluból ismét meredek, de már nem aszfaltos, csak murvás-köves úton tekertünk, majd rövid szakaszon toltuk a bringákat.

  Gyűrűfűt körülbelül fél óra kerekezés után értük el, a telep határában összevártuk a csapatot. Rövid emelkedő után értünk a vendégházhoz. Az ebéd már készen volt, alig kellett várni, hogy helyet foglalhassunk a hosszú asztaloknál a szabadban. (Persze miután a kézmosó lavórnál lemostuk az út porát.)
  Az ebéd finom volt és kiadós. Utána kicsit szétnéztünk az udvar végében, megsimogattuk és megetettük a gazda lovait. Gyönyörű állatok voltak, igazi barátságos hátasok.
  Tovább indulva nemsokára megálltunk a település szélénél, az öreg bükkfánál. A bringákat hátrahagyva a csapat fele lement a mélyen az út alatt lévő fához, majd tovább indultunk. Füves, homokos úton tekertünk, fel, majd le. Korpád közelében egy öreg kútból húztunk vizet - finom volt és jéghideg.

  Ibafára érve leraktuk a gépeket a Pipamúzeum előtt. Aki még nem járt erre, megnézte a kicsiny tárlatot, mely azért szép számmal vonultatott fel pipa különlegességeket.
  Jónéhány kilométeren aszfaltos út következett. Csebényig szemből fújt a szél, iparkodni kellett. A falu után megint az erdő következett, s ismét meredek úton haladtunk. Lassan. Tolva.
Aztán megint le, óvatosan. Élvezetes volt, izgalmas, ahogy a meredek lejtőn jöttünk lefelé. De sajnos véget ért, és kiérve az erdőből már közeledtünk a műúthoz Szágy közelében. Még tízegynéhány kilométer volt Sásdig. És több mint egy óra a vonat indulásáig. Ennek ellenére jó kis tempót diktáltunk, hamar beértünk a városba. Utunk - közös elhatározás szerint előbb egy fagyizóba, később a sörözőbe vezetett. Olyan jól telt az idő, hogy egyszer csak azt vettük észre, hogy öt perc van a vonatig.
  Csodás túra volt, köszönet Nektek, hogy eljöttetek. Gyűrűfű mindig páratlan élmény, de most a csapat is páratlanul jó volt. Lesz még hasonló túra, és tudom hogy ott ismét találkozunk. Köszönet a résztvevőknek.

--::--
 

   
Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.

Táv: 50 km
Közepes túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

Ki lesz ott...?
A résztvevők jegyzéke...

Gyűrűfű az a hely, ahova egyszer mindenkinek érdemes eljutnia. Itt, itt és itt olvashatsz pár érdekes dolgot a telepről - és ha megérint a dolog varázsa, a Zselic szépsége, a természet közelsége - nos, akkor szívesen látunk ezen a csodálatos, évente megrendezésre kerülő kerékpáros túrán.

A hely tiszteletére valamint a program különlegességére való tekintettel a részvétel korlátozott számban lehetséges.

 

Találkozunk 2008. augusztus 23-én (szombaton) reggel a Déli PU 1. vágányának végénél 7.00-kor. Vonatunk 7.30-kor indul Pécs felé, de kicsit korábban, Cserdi-Helesfa megállónál szállunk le. Így bár kicsit kevesebbet tekerünk, de lesz időnk kényelmesen ebédelni Fridrich Ágnesnél a Lovastanya vendégházban, majd Ibafát útba ejtve megállunk a Pipamúzeumnál is. És persze megtekintjük (gyalogosan) a kétszáz éves bükkfát is ebéd után Gyűrűfű határában.

Vonattal utazunk haza Sásdról, érkezés az esti órákban várható, (kivéve, ha lekéssük a vonatot, mert ebben az esetben a reggeli órákban érkezünk,(: ez azonban eddig még sose fordult elő, mert feszítve ugyan, de mindig időben érkeztünk. Majd izgulunk.)

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

 

Költségek, feltételek: A vonatos utazás díja oda-vissza 6.600 Ft. (teljes áron, kerékpár szállítással). A Lovastanyában kapunk kiadós ebédet (menü:malacpöri, krumpli vagy rizs, savanyúság, kenyér, málnaszörp), ennek ára 1.200 Ft. További költség nincs.
A kirándulásra az ebéd befizetésével lehet jelentkezni.
Ha jönni akarsz, jelentkezz minél előbb!

A részvételi díj befizetése utalással történik, a helyeket a befizetések sorrendjében töltjük fel. Info email-ben
Jelentkezési határidő 2008. július 31.

Figyelem! Nem kötelező a bográcsos ebéden részt venni, ebben az esetben természetesen befizetni se kell semmit. Viszont így több hidegélelem szükséges, erre gondolj!

A szükséges felszerelésről: karbantartott, jó műszaki állapotú kerékpár feltétel, 1db tartalék belső kötelező. (Minden évben volt defekt eddig ezen a túrán.) Évszaknak megfelelő öltözet, kullancs ellenes szer, elegendő ivóvíz és hidegélelem legyen nálad.
A túra jelentős részén nincs burkolt út, a Zselicet átszelő falvak közötti földutakat használjuk majd. Nagy sár esetén a haladás nehézkes és saras. Aki szeretne képet kapni a körülményekről, nézzen meg egy régebbi képgalériát..
A túrán bárkit szívesen látunk, aki elfogadja a feltételeket, szeret szép helyekre eljutni és érez képességet magában az esetleges nehézségek leküzdésére. Gyűrűfű az egyik legszebb út.

Jogi álláspont

ADVENTURES Budapest Túrakör 2008 web stats

Tracker

További partnereink listája