Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 05. 25.
Vasárnap

Túra útvonala
Vácrátóti Arborétum

Kalandozás a Vácrátóti Arborétumban

  Ez történt: A mai arborétum látogatáson összesen 14-en vettünk részt, egy gyerkőccel. Sikerült a bejáratnál egy fiatalokból álló kis csoportot találni akikkel társultunk, így meglett a csoportos belépőre a létszám.

Együtt vágtunk neki az arborétum felderítésének. Majd kicsit szétszóródtunk, de útközben és a végén újra összetalálkoztunk a többiekkel is. Kényelmesen sétálva délutánig mászkáltunk az arborétum zeg-zugaiban. Közben heverésztünk a napon is, ahol egy párperces zápor permetezett minket.

Szerencsénkre két növényszakértő is velünk tartott, egy kertész és egy pályát tévesztett kertészmérnök, így nem voltunk elveszettek a növénytanban. :) Felsorolni kevés lenne a hely, annyi szépet láttunk. Érdekes (mű)romot, vízimalmot, mocsári ciprusokat légzőgyökerestül, még éppen virágzó mocsári nőszirmokat, és még oldalakon át sorolhatnám. Köszönet, hogy eljöttetek, találkozunk máskor is.
 

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Táv: Arborétum megtekintése.
(6-8 km.) Könnyű túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

Terv: Találkozó 2008. 05. 25-én  9:00-kor az Újpest Városkapu metró állomás melletti parkolóban. A busz indul: 9:30-kor Újpest Városkapu vasútállomástól, az arborétum bejáratához érkezik 10:20-kor.

Utazás autóval vagy volánbusszal, aki fuvart vállal/kér, e-mailben vagy a fórumban jelezze. Előzetesen jelentkezni azért is jó, mert 15 fő fölött lehet csoportos kedvezményt kérni a belépőre.

A vácrátóti az ország legjelentősebb, növény anyagban leggazdagabb botanikus kertje. A természetvédelmi területként is óvott 29 hektárnyi kert a benne lévő épületekkel, építményekkel, történeti kertstílusával egységben műemléki védettséget is élvez.

 
A kertről itt olvashatsz bővebben.

  A nagyrészt eredeti formájában fennmaradt, angolpark stílusban kialakított főúri kastélyparkban a kínai ősfenyő mellett sok értékes ritkaság, köztük számos keleti-ázsiai fa- és cserjefaj az országban egyedül itt tekinthető meg. A fák és cserjék között egész sereg ritka juhar, hárs, kőris, berkenye, boróka, lonc, orgona fajjal találkozni. A madárbirs és bangita gyűjtemény Európában is egyedülállónak mondható.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

Túravezetőket keresünk, akik szívesen terveznek érdekes kirándulásokat. Jelentkezz itt.
 

Akinek van kedve együtt felfedezni ezt a szép helyet, tartson velünk. Kutyát ne hozzatok, mert az arborétumba nem szabad bevinni. Közvetlen autóbuszjáratok indulnak vissza Budapestre: 16:17, 18:24.

Útiköltség: Volánbusz-jegy: 900 Ft/fő (oda-vissza)
Felnőtt belépődíj: 700.- Ft/fő (csoportoknak 440.-Ft/fő)

A túrán mindenkit szeretettel várunk, akinek van kedve ehhez a kellemes vasárnapi sétához. Jelentkezés nem kötelező, de ajánlott. A túravezető elérhetőségei a képen láthatóak, jelentkezni emailben vagy a fórumban lehet.

Jogi álláspont

ADVENTURES Túrakör 2008 - Kirándulás Magyarországon

Tracker

További partnereink listája