Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 08. 16.
szombat

Túra útvonala
Fort Monostor
Igmándi erőd
Európa Udvar

Izgalmas kirándulás a Monostori Erődrendszerbe
... FORT MONOSTOR ...

Hűvösen indult a reggel, nyolc körül még csak tizenhat fokot mutatott a hőmérő. A Blahára mind a huszonnyolc túrázó időben befutott, elindultunk Komáromba. Az úton rövidebb időre eleredt az eső, de mire odaértünk az erődhöz, csak a szél fújt. Megváltottuk belépőnket, majd idegenvezető irányítása mellett közel két órás időtartamban megnéztük a tárlatot.
  Korábban hallotam olyan értékelést, hogy Fort Monostor egy unalmas hely, mindent homok és törmelék borít, melyet az oroszok hagytak hátra, de ez nem teljesen igaz. Ha egy vezető mesél, akkor kicsit feléled a hely szelleme, és sok érdekes információ birtokába jut az ember. Ha csak céltalanul rohangászik a falak között, talán csalódva távozik, de azt gondolom, hogy mi nem bántuk meg, hogy meglátogattuk az erődöt.
  A parkban haditechnikai eszközök vannak kiállítva, és egy kenyérmúzeum is helyett kapott az épület falain belül.
  Egy óra körül átautókáztunk az Igmándi erődbe, ahol rövid sétát tettünk, megnéztünk a falakat, valamint egy római kori kőtárat. Innen Szlovákiába mentünk, az Erzsébet hídon áthaladva leraktuk autóinkat, s gyalog indultunk az Európa Udvar megtekintésére.
  Talán a hidegnek köszönhető, hogy nem sokan voltak Révkomárom utcáin. Fél óránál tovább mi sem kértük a hideg szelet, hanem közösen arra az elhatározára jutottunk, hogy jó lenne enni valamit.
  A helyiek ajánlása alapján kerültünk a Vág partjára, ahol az első helyen nem tudtak harminc embert fogadni, azonban kicsit tovább autózva megtaláltuk azt az éttermet, ahol végülis mindenki asztalhoz ülhetett. A kaja finom volt és olcsó, a kiszolgálás remek.
  Valamivel öt után indultunk haza Párkány irányába. Pest határában már nagy volt a forgalom, ezért valamivel hét után értünk vissza a városba.

Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy eljött, és ahogy mondani szokták - jelenlétével emelte a program színvonalát.
Aki teheti, tartson velünk egyéb programjainkon is.

---::---
 

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Táv: 6 alatt
Könnyű séta

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

  Találkozó 2008. augusztus 16-án szombaton reggel 7.45-kor a Blaha Lujza téren, a Corvin áruház előtt. Pontosan indulunk!

  Autós utazást terveztem, ezért 6 autóval összesen 24 fő részvételével fogunk utazni Komáromba, a Fort Monostorba. Az út összesen 200 km oda-vissza, nem veszünk igénybe autópályát.

Az erődrendszerről nagyon sokat írhatnék, mert egy kivételesen izgalmas hely. Azonban mivel ezt már előttem megtették, ezért csak linkelem ezeket a nagyon érdekes olvasmányokat, és jó olvasgatást kívánok azoknak is, akik esetleg nem tudnak eljönni.
  Az erődrendszerről itt olvashatsz. Ahogy látható, az építmények magyar és szlovák oldalon állnak, így alkotnak rendszert. Mi most a három magyar erődöt, a monostori, az igmándi és a csillag erődöt fogjuk megnézni.

  A 10 órás csoportot érjük el Fort Monostorban, ehhez nem kell sietnünk az utazással. Az erőd megtekintése 2-2,5 órát vesz igénybe. Ezt követően átmegyünk a Csillag erődbe, mert az 14.00-kor bezár.  Ezután valahogy megebédelünk, majd megtekintjük az Igmádni erődöt. A látnivalók megtekintése után igény szerint maradhatunk még Komáromban, vagy indulhatunk azonnal haza, ezt majd ott kitaláljuk. Estére hazaérünk.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

 

Túravezetőket keresünk, akik szívesen terveznek érdekes kirándulásokat. Jelentkezz itt.
  Költségek: Utazási költség : 1.400 Ft/fő - 4 fő/autó esetén.

  Belépőjegy ára: Ha 16-nál többen megyünk, akkor a jogosultak vagyunk a csoportos kedvezmény igénybevételére.
Így a belépési és tárlatvezetési díj összesen 900 Ft. Ezzel az egy jeggyel mindhárom erődöt megtekinthetjük, és a Monostori erődben a tárlatot képzett idegenvezető mutatja be nekünk. Étkezés és egyéb költségek saját igények és lehetőségek szerint, lehet otthonról hozott hideg kajás megoldást is választani. Tehát összesen 2.300 Ft+ kaja áron megtekinthetjük ezt a szép helyet.

  A kiránduláson mindenkit szívesen látunk 12 éves kortól, csak a fenti költségeket kell fizetni, egyéb költség nincs. A túrára az autós helyek kiosztása miatt jelentkezés szükséges, a jelentkezési (ültetési rend) a fórumban nyomon követhető. Kérem, hogy autós résztvevők is jelentkezzenek, 6 darab autóra van szükség a program kivitelezéséhez.

Jogi álláspont

ADVENTURES Budapest Túrakör 2008 web stats

Tracker

További partnereink listája