Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 08. 02.
szombat

Túra útvonala
Pilisszántó
Dera Szurdok
Oszoly-csúcs
Pomáz

Csodálatos Dera szurdok túra
...Kirándulás Budapest határában...

Ami történt...
  Már reggel elég meleg és párás volt az idő, amikor a buszra felszálltunk. Rövid utazás után érkeztünk meg Pilisszántóra, s vágtunk neki a túrának. Huszonkilencen indultunk, és rengeteg olyan arcot láttam, akit annak előtte még soha.
  Először a Pilis szélén másztunk röviden fel, majd lefelé s értünk PIlisszentkereszt határába. A térkép által jelzett utat nem igazán találtuk eleinte, ezért a patak szélén mentünk előre ahogy tudtunk. Később elértük a kék jelzést az első pihenőnél, s innen sima utunk volt a csodálatos patakmeder szélén.
  Mivel a terep itt teljesen sík, gyorsan Csobánkára értünk, s a főtéren rövid pihenőt tartottunk.
  Később meredeken haladtunk az Oszoly felé. A szikla lábánál kétfelé oszlott a csapat - volt aki a jelzett úton, s volt, aki egyenesen, a sziklán kacskaringósan vezető ösvényen mászott fel a csúcsra.
  Nagyon meleg volt, a fehér szikláról visszaverődő hő sokáig nem volt viselhető, így a panoráma megcsodálása után sietve húzódtunk vissza a fák közé.

A hegy másik oldalán egy kis erdő közepén raktunk tüzet. Pár perc múlva már javában folyt a szalonna és kolbászsütés. Aki hozott magával sütnivalót, jól elbíbelődött a tűz körül, aki nem, az árnyékban pihent a fák alatt. Nagyjából két órán át tartott a sütés-főzés, és persze a kajálás. Végeztével szép rendet raktunk, a tüzet szabályosan eloltottuk, s elindultunk a közeli Pomáz felé. Végig lejtős úton hamar leértünk, s szerencsénkre a busz két perc múlva érkezett. Fél hat felé Pesten voltunk.
  Remélem, mindenki jól érezte magát, s találkozunk még a jövőben. Külön köszönet az újonnan érkezőknek, hisz mindig először eljönni a legnehezebb... Ha tetszett, gyertek máskor is.

---::---

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Táv: 13 km
közepes túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

Találkozunk 2008. augusztus 2-án szombaton reggel 8-kor az Árpád híd Volán autóbusz pályaudvar csarnokában,  a pénztárnál.
A jegyedet váltsd meg Pilisszántó állomásig (csak oda), buszunk 8.30-kor indul.

A Dera szurdok nem ismeretlen talán azok számára sem, akik csak ritkábban túráznak, hisz Pest környékén talán az egyik legszebb túraútvonal. A mi utunk is hosszan hald a patak mellett, de ezen túlmenően útba ejti a csodás panorámát nyújtó Oszoly sziklát is, ahonnan láthatjuk a csobánkai völget magunk alatt.

A szikla "megmászása" után leereszkedünk Pomáz felé. Ha akarjuk, egy gyors tábortűzzel tehetünk pontot ennek a szép napnak a végére - persze ha tűz van, sütés is van... :)

Tudok arra felé egy-két jó helyet...

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Új funkció! Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.
 

Aki jönni akar, jelezze a fórumban, de nem kötelező a jelentkezés, létszámkorlát nincs. Biztos hogy sokan leszünk, de ezek a túrák elég jól szoktak sikerülni, így mindenkit szeretettel várunk. Részvételi díj nincs.

Az utazási költség összesen kb. 700 Ft, egyéb ellátásáról mindenki maga gondoskodjon.
Ha lesz sütögetés, akkor a saját ivóvízkészleten túl 1 liter oltóvizet is hoznia kell mindenkinek, aki sütni akar - és ellenőrizni fogjuk, mert nagy lesz a szárazság!

 

Jogi álláspont

ADVENTURES Túrakör 2008 - Kirándulás Magyarországon

Tracker

További partnereink listája