Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 08. 10.
Vasárnap

Túra útvonala
Bp
Szentendre
Izbég
SZentkereszt
Pomáz
Bp

Rendhagyó Pilis
...bringával...

Vasárnaphoz mérten nem túl korán, a tervezett szerint indultunk az Árpád hídtól Szentendre irányába, hogy meghódítsuk a Pilist. A város szerencsére nem volt túl forgalmas és egy kis útvonal módosítással (Budakalász-Pomáz-Szentendre) Dömörkapu után már tényleg csak kerékpárosokkal na meg gyalogosokkal találkoztunk az erdőben.
  Nagyon szép időnk volt, kellemes hőmérséklettel és nagyon jó kis csapattal. Az úton aztán kettévált a társaság: egyik része a Kakas hegy felol tekert Dobogó-kőre, a kisebb rész pedig terv szerint a sípályát választotta :)
  A kettéválás nem okozott gondot, mert többen is megfelelő helyismerettel rendelkeznek. A sípályás társaság - miután némi kerülővel "megtalálta" a feljárót - egy gyönyörű réten keresztül,- hmmm.... milyen szót is használjak? :-) sétált, kúszott-mászott fel Dobogó-kőre. Most nem taglalnám a pálya minőségét, mindenesetre nyáron is jól csúszik :)
  Fent a hegytetőn már várt minket a jól megérdemelt sült kolbász, zsíros kenyér és persze hideg sör. Innét már csak a hazagurulás várt ránk. Nagyon jó volt száguldani lefelé. Érdekes módon lefelé több megállót tartottunk mint felfelé.... Kissé megfordult a világ :)
  A táv a megszokottnál kissé rövidebb volt talán de a Pilis emelkedői ezt kompenzálták.
  Köszönöm a szép számmal összejött társaságnak a részvételét, remélem kellemesen elfáradtatok és legközelebb is találkozunk.

Email cím
Jelszó

Ingyenes email cím! Csapj le rá!

Táv: 60 km
közepes túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

Találkozó 2008. augusztus 10-én reggel 8.50-9.10 között az Árpád híd budai hídfőjénél a HÉV állomásnál, a trafik mellett.
  9.10 perckor indulunk. Szentendrére megyünk a Duna parton részben megépített kerékpárúton, majd töltésen, ahogy az út vezet.
Szentendre-Izbégen keresztül Dömör kapu felé vesszük az irányt. Utunkat itt már a fák árnyékolják majd és jó ideig völgyben tekerünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem emelkedik az út felfelé.

Erdei aszfaltúton, néhol murvás úton fogunk tekerni Király-kúti nyereg, Dobogó-kő alatt Pilisszentlélekre. Ha kedvünk lesz,  felmehetünk Dobogó-kőre.
Innen Csobánka, Pomáz, Budakalászon át visszajutunk Pestre.

 

Lehet, hogy elsőre a leírásból rövidnek tűnik a túra, de csak légvonalban az. Szintemelkedések a hely természetéből adódóan  lesznek ( 100-200 m is lehet ) de hát ez a Pilis hegység.

Az ötletet egy olyan baráti körtől "loptam", akik rendszeresen bringáznak a Pilisben országúti kerékpárral. Tehát nem kerékpár, csak erőnlét és akarat függő ez a túra (is).

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Az oldal használata, az általa kínált szolgáltatások igénybevétele teljesen ingyenes.
 

Megfelelő mennyiségű folyadékot feltétlenül hozz magaddal, mert amíg Pilisszentlélekre nem érünk, biztos nem lesz kocsma útközben. Forrásokat ugyan érintünk, de az a biztos, amit magaddal hozol .

Egyéb: Időjárásnak megfelelő ruházat, esőruházat.
Kerékpárodnak minimum 1 db belső gumi, világítás.

Utazási és egyéb költség nincs. Kérdések, jelentkezés a fórumban lehetséges, létszámkorlát nincs.

Jogi álláspont

ADVENTURES Budapest Túrakör 2008 web stats

Tracker

További partnereink listája