Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 10. 24-25..
Péntek-szombat

Túra útvonala
Bp
Fertőd
Nagycenk
Kőszeg
Írottkő
Vitnyéd
Bp

Gesztenyeünnep Kőszegen
...és a kihagyhatatlan Írottkő panoráma...

A kirándulás véget ért! Normál esetben itt egy beszámolót olvashatnál a túráról, azonban mostantól ezt a beszámolót a blogban találod meg. Azonban hogy ne kelljen sokáig keresned, mindig lesz itt egy link, amivel könnyen a blog megfelelő oldalára juthatsz. Azaz a fenti menüben a BLOG link a blog kezdőlapjára, az itt elhelyezett link pedig közvetlenül a túrabeszámolóhoz vezet.

Jó olvasgatást! Itt van, amit keresel...
(Megjegyzés: regisztráció nélkül hozzászólhatsz Te is a blogban a bejegyzésekhez, ha van észrevételed, élményed, azt is várjuk!!)

Email cím
Jelszó

1. nap: kastély és városnézés.
2.nap: 15 km
közepes túra.

Útvonaltérkép

Túratérkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

Találkozó 2008. október 24-én reggel 6.45-kor a Blaha Lujza téren, a Corvin áruház előtti parkolóban. 7.00-kor indulunk.
A hosszú hétvége számunkra is lehetőséget ad arra, hogy tiszteletünket tegyük az egyik legszebb magyar városban. Mivel a pénteki nap szabadnap, így a kétnapos program után még a vasárnapunk is megmarad pihenőnapnak.

1. nap. Hosszú az út, 240km. Autópályán utazunk, amíg lehet. Első megállóhelyünk Fertőd, ahol megtekintjük az Eszterházy Kastélyt és annak parkját. (kb 1,5-2 óra). Majd tovább utazunk Nagycenkre, ahol a Széchenyi kastélyt látogatjuk meg. (1 óra).
  (További érdekes infók a Széchenyiekről itt.)
  Délutánra érünk Kőszegre. Megnézzük a Jurisits várat, udvarán a kirakodóvásárt, meg amit lehet. Kőszegen nagyon sok látnivaló van, sajnos mindenre nem lesz időnk egy délután alatt. Mindenki nézze meg az interneten a lehetőségeket, és készítsen magának listát a helyekről, melyeket meg szeretne nézni a városban.  Később elfoglaljuk szállásunkat, s nyugovóra térünk.
  Szállás: Kollégiumi szálláshelyen, 4-5 fős szobákban.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Működésünk költségeit Google hirdetésekből fedezzük.

 

2. nap. Ébresztő 7.00-kor, indulás 7.30-kor autókkal a hegy oldalának. Az út első, aszfaltos részét autókkal tesszük meg, ez kb. 5 km, majd lerakjuk a kocsikat, s indulhat a túra. Az Írottkő csúcs az úti cél, mely az osztrák-magyar határon található 884m magasan. Az út a "Vasfüggöny" turistaösvényen vezet, és néhány húzósabb emelkedőtől eltekintve kellemes kikapcsolódást fog nyújtani mindenkinek, aki részt vesz a túrán.
  Azért a korai indulás, mert hazafelé is 240 km az út, és Vitnyéden szeretnék egy búcsúebédre megállni  a kamion csárdában, ahol finom a bableves (is).

  Költségek
 
Utazás: 3.600Ft/ fő (autópálya díjjal).
  Szállás: 2.500/fő. (Kollégiumi szálláshely)
  Kaja: Egyéni igények szerint, de várhatóan 3.500 Ft.
  Belépők: Eszterházy kastély: 1.000.- , Nagycenki Széchenyi kastély: 300 Ft, Jurisits vár 300 Ft., további belépők az aktuális program szerint. A feltüntetett belépők az internetes forrásokra épülnek, változhatnak.
  Összes kötelező költség: utazás+ szállás: 6.100, ajánlott +5000.

A kirándulásra jelentkezni kell, ez a fórumban lehetséges email cím megadásával. A jelentkezők emailben kapnak értesítést a jelentkezés részleteiről. Érvényes jelentkezéshez a szállásdíj és utazási költség befizetése szükséges. (Autóval jelentkező résztvevők esetén csak szállásdíj.) A kiránduláson a részvétel önköltséges, ez azt jelenti, hogy a fenti díjakon kívül egyéb fizetni való nincs.

Négy autós és további tizenkét utas részvétele lehetséges, ezen túlmenően jelentkezést NEM FOGADUNK el.
  A szükséges felszerelésről: időjárásnak megfelelő ruházat, esőkabát, meleg felsőruházat. Egy normál és egy túracipő ajánlott. Hidegélelem vásárlás a helyszínen is lehetséges. Az autó elbírja, ezért váltás ruházatot is lehet hozni.
  A létszám erejéig mindenkit szeretettel várunk a programon.

 

 

Régió: Kőszegi Hg.

További partnereink listája