Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Közösség

Túra időpontja
2008. 10. 11.
szombat

Túra útvonala
Szurdokpüspöki
Muzsla (805)
Nyikom-nyereg
Pásztó

Mátrai bércek
... a Muzsla megmászása...

Ami történt...
Októberrel kezdődik az igazi kiránduló idő. A lassan már-már mediterrán éghajlatú Kárpát-medencében az egyre gyakrabban meleg időt hozó szeptember után az októberrel érkezik meg hozzánk az igazi ősz. S ha ősz, akkor kirándulás. Egy kellemes és szép mátrai kirándulással köszöntöttük az évszakot.

Csodás időjárás. 45 lelkes turista. Haverok, buli, fanta. Nagyjából ennyi kell egy csodás és kellemes hétvégi túrához. És most minden adott volt. Először is köszönöm, hogy Győrből, Vácról, Bicskéről és még ki tudja, hány helyről (is) eljöttetek, hogy részt vegyetek ezen a programon. Köszönet a sok-sok lelkes résztvevőnek, akik akár először, akár sokadik alkalommal csatlakoztak az adventures.hu által szervezett kiránduláshoz.

A hét órás vonattal utaztunk. Hatvanban átszállva értünk Szurdokpüspökire, itt további résztvevőkkel egészültünk ki, s rövid kávészünetet követően vágtunk neki a Muzslának.
  Az út első szakasza sok emelkedőt ígért. A Nagy-Koncsúr előtt sikerült elhagyni valahol a jelzett utat, aminek az lett az eredménye, hogy sziklás, először kicsit, később igen meredek úton mászhattunk a hegy oldalában. Viszont rengeteg gombát szedtünk, és a csúcsra érve csodás panorámában volt részünk. Győző elhagyta a hegyoldalban fényképezőgépét, ha valaki jár majd arra, nézzen jól körül.
  A Muzsláig volt még pár kisebb emelkedő, de dél körül értünk a csúcsra, ahol kilátás nem lévén nem időztünk sokat, hanem kicsit lejjebb ereszkedtünk, s egy napsütötte tisztáson telepedtünk le ebédelni. Jó fél órát időztünk itt, s Győző - aki hátra maradt fényképezőt keresni - itt végre beért minket.
  A Nyikom nyereg felé ereszkedtünk. Csodás panoráma várt itt minket ismét, lemásztunk egészen a letörés széléig, hogy jól lássuk az ősz csodás színeit.
  A Z+ jelzésen később Pásztó felé fordultunk. Az ereszkedés közben a csapat ketté szakadt. Az elől haladók az jelzett utat elhagyva gyorsabban értek a településre, a hátsó csapattal nekiálltunk megkeresni a jelzést, amiből jó kis bozótharc alakult, de hamarosan utat fogtunk (bár jelzés ezen se volt). Mindenestre Pásztó határában kárpótlásul szedtünk a tőkéken hagyott otellóból, ami (engem) kárpótolt a kitérőért.
  Az elöl haladók csapata elérte az öt órás vonatot, így körülbelül húszan maradtunk. Volt még két óránk, ki-ki igénye szerint választott - étterem, söröző, cukrászda. 6.45-kor az állomáson találkoztunk, s a hét órás vonattal utaztunk haza. A késének köszönhetően kilenc után értünk a Keletibe.
  Akiktől nem tudtunk elbúcsúzni Pásztót, azoknak innen küldünk egy hellót.
  Valamint köszönet mindenkinek, hogy eljött, és jelenlétével hozzájárult ismét egy jól sikerült túrához. Sok új résztvevő volt ismét, és bízom benne, hogy mindannyiótokkal találkozunk még sok szép utunk valamelyikén.
  Minden kirándulás ingyenes, ha van kedvetek, szívesen látunk Titeket következő programjainkon is. Köszönet a részvételért.

--::--

Email cím
Jelszó

 

Táv: 18 km
Közepes túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

Találkozó 2008. 10. 11-én reggel 6.45-kor a Keleti PU előtt, a lépcsőnél. Vonatunk 7.05-kor indul Hatvanon át Szurdokpüspökire.
A vonatjegyet érdemes előre megváltani, mert a Keletiben elég áldatlanok az állapotok.
  Utunk először meredeken felfelé vezet a Muzsla csúcsára, mely 805 méter magas. A térképen látható, hogy a Pásztói völgy felé csodálatos kilátásunk lesz végig, ezért fényképezőgépet hozz magaddal. Az út során nem fogunk sietni, kényelmesen megyünk.

A csúcson kissé elidőzünk, (ha nem lesz szél), majd folytatjuk utunkat a Nyikom nyereg felé. A Muzsláról végig lejt már az út, ezért a túra második szakasza már pihentető jellegű barangolás lesz. (Nézd meg a térképet.)
Pásztóra érkezve vonatra szállunk és hazautazunk. Két óránként van vonat, amelyiket elérjük, azzal utazunk. (17,19,21 óra)
 

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Új funkció! Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.
Túravezető: Sárközi Dávid

 

Költségek: vontajegy teljes áron oda-vissza 3.000 Ft. Egyéb költség nincs, sajját ellátásáról mindenki maga gondoskodik.
(Élelmiszer és innivaló.)

Felszerelés: Ajánlott kényelmes és bejáratott lábbeli, lehetőleg bakancs. A várható időjárásnak megfelelő ruházat, szükség esetére esőkabát.

Résztvevők: A program nyitott, mindenkit szeretettel várunk. Nincs létszám limit, és előre jelentkezni sem szükséges, azonban javaslom, hogy abban az esetben, ha jönni szeretnél, jelezd ezt a fórumban, hogy fel tudjuk mérni a várható létszámot.

--::--

Jogi álláspont

ADVENTURES Budapest Túrakör 2008 web stats

Tracker

További partnereink listája