Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 10. 23-25.
csütörtök-péntek- szombat

Túra útvonala
Bp
Szalajka-völgy
Bükkszentkereszt
Lillafüred
Tapolca

Bükk mix három napban
...
Séta a Szalajka-völgyben, Fürdőzés Tapolcán, Jávorkút...

A kirándulás véget ért! Normál esetben itt egy beszámolót olvashatnál a túráról, azonban mostantól ezt a beszámolót a blogban találod meg. Azonban hogy ne kelljen sokáig keresned, mindig lesz itt egy link, amivel könnyen a blog megfelelő oldalára juthatsz. Azaz a fenti menüben a BLOG link a blog kezdőlapjára, az itt elhelyezett link pedig közvetlenül a túrabeszámolóhoz vezet.

Jó olvasgatást! Itt van, amit keresel...
(Megjegyzés: regisztráció nélkül hozzászólhatsz Te is a blogban a bejegyzésekhez, ha van észrevételed, élményed, azt is várjuk!!)

Email cím
Jelszó

Táv:
1. nap: séta
2. nap: 18 km
3. nap: fürdőzés

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

Arra gondoltam, nézzük meg Magyarország egyik legszebb táját, a Bükk hegyei között elterülő Szalajka-völgyet Szilvásváradnál.
Majd túrázzunk a hegy nevezetes csúcsai között, s végül - mintegy feltéve a habot a desszertre - vegyük be magunkat a Tapolcai tavasbarlangba, s tényleg pihenjük ki a hétköznapok fáradalmait.
  Egy ennyire összetett programot nehéz lenne a MÁV és Volán közreműködésével összehozni, ezért autós utazást szervezünk.
A programra összesen nyolc fő részvételével megyünk, és szükségünk van autós jelentkezőkre is.

1.nap: Reggel találkozó 7.30-kor a Kisföldalatti Mexikói úti vég-állomásánál, ahol a sok busz várakozik az M3 felőli oldalon. Az autópályán utazunk amíg lehet, első végcél Szilvásvárad.
  A környéken rengeteg látnivaló van, még felsorolni is nehéz: Fátyol-vízesés, a híres Lipicai ménes, pisztrángsütés, és még egy csomó minden. Ha itt már kibóklásztuk magunkat, és kellően elfáradtunk, visszaülünk a  kocsiba és elfoglaljuk szállásunkat Bükkszentkereszten.

2.nap: Ébresztő nem túl korán, nyolc óra körül. Autóval felmegyünk Jávorkútra, a kocsikat hátrahagyjuk, s bakancsra váltunk. Jávorkút–Csipkéskút (Lipicai csikótelep)–Bánkút–Karai út (855m)–Kapu-bérc–Csikorgó rét–Szentlélek–Farkas-nyak-völgy– Ómassa–Jávorkút. Útközben megnézünk pár víznyelőbarlangot, szénégetőt, Pálos kolostorromot. Az útvonal természetesen módosítható időnk, fizikai állapotunk függvényében. Ha van kedvünk, rakhatunk tüzet is, sőt, szalonnát is süthetünk.
  Itt van egy turistapark, ahol minden adott lesz egy kellemes kis pihenőhöz. Jávorkútról visszaautózunk Bükkszentkeresztre, de útközben megállhatunk – ha még világos lesz – Lillafüreden nézelődni egy kicsit (Palotaszálló, Hámori-tó).

3. nap:  kellemes ébredés után (10 óra körül) célba vesszük Miskolc-Tapolcát. A barlangfürdőben jól kiáztatjuk magunkat. A belépő ára tartalmazza a szaunapark használatát is. A belépőjegy 4 órás időtartamra érvényes, ez biztosan elég lesz. Pancsolás után hazafelé vesszük az irányt. Érkezés várhatóan a kora esti órákban Budapestre.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Új funkció! Töltsd fel a közös kirándulásokon készült fotóidat az Archívumba.
 

 A költségekről: a szállás 2700Ft/éj, két éjszaka 5.400 Ft. Az egy főre jutó útiköltség 3200 Ft, ez tartalmazza az autópálya díjat is. Ezek a kötelező költségek, ezek befizetésével lehet jelentkezni a fórumban. (Összesen 8.600 forint a 3 napra.)
A részvételi díjat az emailben küldött infók alapján kell befizetni szeptember 23-ig. (Ekkor kell kifizetni a szállást, ez volt a szállásadó kérése. Várhatóan nagy forgalom lesz mindenhol ezen a hétvégén, tehát érthető, hogy nem szeretné senki üresen látni a szállását.)

Egyéb költségek: mivel a fenti összeg nem tartalmaz ellátást, ezt mindenkinek saját fogyasztása szerint kell alakítania. A szálláson rendelhető reggeli 650/nap áron, de nem kötelező. Lehet hozott kajával is megoldani, ki hogy szeretné.
  A Tapolcai balangfürdőbe 1900 Ft a belépő, ami elég kedvezőnek mondható, de ez sem kötelező, ha valaki tud jobb időtöltést a városban. (Pl. Diósgyőri vár, stb.)

Az érdeklődőket kérem, hogy kellő időben jelezzék részvételi szándékukat a fórumban. A programra a létszám erejéig bárkit szívesen látunk.

További partnereink listája