Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 10. 05.
Vasárnap

Túra útvonala
Gemenci erdő
turista útjai
Szekszárd

Őszi Gemenc - Kerékpáros kirándulás
...A természet varázsa...

Kissé borongós, korai vasárnap reggelen találkoztunk ismét 11-en a szokásos Déli találkahelyen. Meglepetésemre lefoglalt kocsink volt a vonaton, kimondottan az adventures csapat nevére :) Sárbogárdon átszállás, szintén volt az előre megrendelt kerékpárszállító a BZMOT nevű szerelvényhez. Hajrá, csak így tovább!
  Fácánkertre érve János várt már ránk az állomáson. Ő ott lakik a környéken így rábíztam magunkat, vezessen ahova akar :) A nap kisütött ugyan de kissé szeles volt az idő. Ez persze nem vette kedvünket, hogy elsőként megnézzük az M9-es - igen, jól írtam - autópálya Dunán átívelő hídját, amin át is tekertünk a túloldalra és a parton megebédeltünk.
  Kaja után hídon vissza és innét már célba vettük a Gemenci erdőt. Töltésen tekertünk ami eleinte kissé sáros volt, de a táj kárpótolt a kis kényelmetlenségért.
  Az erdőn keresztül egy töltésen lehet bringázni ami aszfaltos. Útközben megálltunk Gyöngyösoldalnál a Vízügyi múzeumot megnézni. Érdekes a nyitva tartása: kulcs a zárban és ha kinyitod akkor nyitva a múzeum :))) Körülnéztünk a szivattyúházban is ami mai napig működőképes.
  Vissza ki a töltésre legurultunk a Malomtelelő tóhoz. Útközben kétszer is láttunk vaddisznókat az erdőszélen.
A K jelen lementünk a Duna felé, be az erdőbe. Az út elég jól járható, kissé sáros volt az elején. Viszont az erdő csodálatos őszi színben pompázik. Találtunk egy kilátót, végigsétáltunk, gurultunk a tanösvényes, ismét volt szerencsék egy kisebb csorda vaddisznóhoz. Szóval káprázatos a természet és mi nagyon élveztük.
  A K+ jelen visszamentünk a töltésre és már Szekszárd felé vettük az irányt. Természetesen most sem műúton, hanem a jól bevált kukoricaföldön. Decsen betértünk egy igazi füstös, kocsmába biciklikkel együtt.
  Szekszárdon még volt időnk a vonatig így megkértük Jánost, hogy legyen kedves minket egy cukrászdáig elkalauzolni ahol ő elbúcsúzott tőlünk.
  Némi energiapótlás után kimentünk a vasútállomásra ahol ismételten minden probléma nélkül elhelyeztük a bringákat.
  Kellemes beszélgetéssel nagyon hamar elrepült az idő hazáig.
Köszi a részvételt ezen a gyönyörű erdei túrán és Jánosnak is köszi mégegyszer a segítségét.
  Remélem legközelebb is találkozunk majd.

--::--

Email cím
Jelszó

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

Táv: 60 km
Közepes túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

Találkozó október 5-én, vasárnap reggel 7.10-kor a Déli PU 1-es vágányának végénél.
  Vonatunk 7.30-kor indul. Jegyedet oda felé Fácánkertig váltsd meg, vissza Szekszárdról jövünk 16.43 vagy 19.25-ös vonattal. Hazaérkezés utóbbi esetén 22 órakor a Délibe.

Gemenc a Duna-erdőség ősvadon jellegű darabja, legszebb típusa az ártéri erdőknek. Északon a Sió, keleten a Duna, nyugaton a gát, délen a bátai erdőségek határolják a 36 ezer holdas vadrezervátumot.

Kijelölt turista ill. kerékpáros úton fogunk tekeregni, kicsit beljebb is bekukkantunk ( ahova lehet természetesen ) az erdők mélyére. Fokozott figyelemmel arra, hogy ez egy természetvédelmi terület, és mi látogatók vagyunk, az ott lakók nyugalmát megzavarni szigorúan TILOS! Vagyis itt nem fogunk száguldozni, kényelmes tempóban fogunk átsuhanni meg vissza az erdőben.
A táv a szokásosnál egy picit talán rövidebb, de hát a nappalok is azok.
 

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.
 

Költségek: Vonatjegy oda-vissza teljes áron kerékpár szállítással 5415 forint. Egyéb költség nincs, saját ellátásodról magadnak kell gondoskodni. (Kaja, ital, stb.)

Öltözék: rétegesen, lehetőleg jól szellőző ruházat. Esőruházat melegen ajánlott.
Kerékpárod legyen jól karbantartott, szükséges felszerelés 1 db tartalék belső, világítás.

A kiránduláson mindenkit szerettel várunk. Jelentkezés nem kötelező, de a vonatos helyek felmérése miatt ajánlott. Ha jönnél, dobj egy hozzászólást a fórumba.

Jogi álláspont

ADVENTURES Budapest Túrakör 2008 web stats

Tracker

További partnereink listája