Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 11. 02.
Vasárnap

Túra útvonala
Szárliget
Várgesztes
Csákvár
Bicske

Vértesi ősz
...Az utsó kerékpár túra...

Ez szép volt! Márhogy az idő, az út és természetesen a résztvevők létszáma. Nem gondoltam volna, hogy novembert írunk és ennyien eljöttök. Jó részt "régiek" de persze mindig akadnak új jelentkezők is akiknek úgyszintén örülök. Számításaim szerint - amúgy - 22 vagy 23-man voltunk ( valaki futkosott :)). Ez szerintem bármelyik túravezetőnek a becsületére válna, de nem az én érdemem hanem a Tiétek! De hogy a túráról is írjak pár sort, nagyszerű volt. Nagyon ködös, párás időben indultunk el Szárligetről a Vértes dombjai közé vezető erdei úton. Sáros volt, párás és a társaság mégis nagyon jókedvű volt. Egy másik kerékpáros túrakör egyik túravezetője volt segítségemre az út első részénél, ezúton is köszi Péter. A túrakört itt nem reklámozzuk :D.
  Az erdő mindenesetre ködben is szép még mindig. Ahogy közeledtünk Vérteskozmára a nap is kisütött. Muszáj volt neki mert meg volt rendelve :) Vérteskozma tüneményes kisfalu: rendezett, felújított parasztházak, csend, nyugalom, semmi átmenő forgalom,
csak mi 23-man, de mi nem szennyezzük a levegőt. Innét ismét emelkedett az út és Várgesztesig igazi triatlonba is beillő völgyön száguldhattunk lefelé. Várgesztesen felmentünk a várhoz és fel a várba. Aki fent volt, csodálhatta a kilátást és élvezhette a zavartalan napsütést is.
  Dolgunk végeztével legurultunk és Vértessomló irányába tekertünk tovább. Itt levágtunk egy szakaszt némileg rosszabb úton mentünk. Kissé homokos volt de mindenkinek sikerült az átkelés. Ezután már Csákvár irányába indultunk de még mindig erdészeti utakon. Itt következett a túra legmagasabb pontja 420 m-en. A kilátás a völgyekre ismét szemet gyönyörködtető látvány volt. Közben sajnos Lajos gumija deffektes lett, csere után utunkat ismét folytattuk. Tanulság: mindig legyen nálad legalább egy belső gumi.
  Voltak páran akiket megviseltek az emelkedők, őket bíztatással és szőlőcukorral segítettük. Remélem megszeretitek az emelkedőket, előbb-utóbb. Aztán a csúcsról már majdnem végig lejtő következett. Kiérve egy forgalmasabb közútra Csákvárra mentünk. Itt megálltunk egy cukrászda erejéig és sajnos már sötétedéskor indultunk el Bicskére. Ezzel az eggyel nem számoltam sajnos, amikor terveztem, hogy hamar sötétedik. De szerencsére mindenki ki volt világítva - volt aki 3 kerékpár helyett is :) - és sötétben ugyan, de beértünk Bicskére ki lent ki fent....
  Számomra ismét egy élmény volt a túra. Miatattok akik eljöttetek és persze a természet szépsége miatt. 
  Remélem a következőkben is találkozunk és szép hetet mindenkinek.

--::--

Email cím
Jelszó

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

Táv: 80 km
Közepes túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

  A túrát Szárligeten kezdjük a következő települések érintésével:
Vérteskozma Várgesztes Vértessomló Környemajor Majkpuszta  Csákberény Forráspuszta Csákvár Vértesboglár  Bodmér  Bicske.

Látnivalók útközben: hagyományos faluképét őrző Vérteskozma, Gesztesi vár Várgesztesen, Kamalduli Remeteség Oroszlány mellett, Eszterházy kastély Csákváron és a Vértes vonulatai mindenütt. A látnivalók természetesen nem azt jelentik, hogy mindet alaposan meg is tudjuk nézni, hanem amire időnk lesz.
  A remeteség ma már nem eredeti funkcióját tölti be, apartmanok a remetelakok és óránként indul idegenvezetés.
A csákvári Eszterházy-kastély tudomásom szerint egészségügyi intézményként funkcionál, tehát csak kívülről nézzük meg.
  Az út során kb. 3 km-nyi földútra kell számítani. Összes emelkedés kb. 700 m, a túra legmagasabb pontja 420 méter körül várható. Vagyis fázni biztosan nem fog senki. Visszaút Bicskéről több időpontban lehetséges: Minden óra 52-kor indulnak vonatok a Délibe.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.

Az ingyenes kirándulás vezetője. Fordulj hozzá bizalommal.

Ajánlott az évszaknak megfelelő, lehetőleg szellőző öltözet. Esőkabát feltétlenül legyen nálad. Az útiköltségen kívül (mely 1915 forint) más kiadás nincs, kizárólag saját fogyasztásod szerint.
  Kerékpárod legyen megfelelően karbantartott, valamint egy darab belső gumi kötelezően legyen nálad. Jelentkezni nem kell a túrára de a szervezést segítitek, ha a fórumban jelzitek részvételi szándékotokat

Ingyenes kirándulás helyszíne

További partnereink listája