Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 11. 29.
szombat

Túra útvonala
Piliscsaba
Zsíroshegy
Hűvösvölgy

Országos Kéktúra
...A Piliscsaba és Hűvösvölgy közötti szakasz...

Találkozó a Margit híd budai hídfőjénél az aluljáróban
8:10-kor
Piliscsabáig megváltott vonatjeggyel a kézben.

 Figyelem!  A találkozó helyszíne megváltozott, mivel a MÁV a Piliscsabáig közlekedő vonatot nem a Nyugatiból, hanem a Margit híd budai hídfőjétől indítja! Ezért van a változás, mely fentebb olvasható. Szombaton a Margit hídhoz menj. Ha nem találod a csapatot, akkor is szállj fel a Piliscsabára tartó vonatra, ott lesz a túravezető valahol, meg fogod találni. Telefonszáma lejjebb olvasható a fényképnél...

   
Ez a kis jel felhívja a figyelmedet valamilyen kirándulással kapcsolatos dologra. Például az ingyenes kirándulásokra. Túravezetőket keresünk - Ha vannak jó ötleteid, itt követőkre találsz - Jelentkezz!

Táv: 22 km
Közepes túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

Az ősz utolsó napján egy újabb kéktúrára invitálunk, ezúttal a Budapestről nagyon könnyen és gyorsan megközelíthető Piliscsaba és Hűvösvölgy közötti szakaszra. A pecsételőpontok, és főbb állomások a következő: Piliscsaba v.áll. - Zsíroshegyi th. - Hűvösvölgyi Úttörővasút áll. Érkezés Hűvösvölgybe délután 2-3 óra körül, ahonnan tetszőleges BKV járművel indulhat haza.

Útközben a közeli kincsesládákat (geoládákat) is felkeressük, beírjuk magunkat azok vendégkönyvébe, és szemezgetünk, csereberélünk a benne található apró kincsekben.
A geocaching lényege dióhéjban, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket a koordinátákat feltölti a www.geocaching.hu oldalra, ír hozzá némi leírást és csatol hozzá pár képet. Ezeket a koordinátákat mi betöltjük a GPS készülékünkbe, és a terepen ezek alapján megkeressük az elrejtett "kincset".

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Ez a kis jel felhívja a figyelmedet valamilyen kirándulással kapcsolatos dologra. Például az ingyenes kirándulásokra. No Limits! Archívumunk mérete ma 3.0Gb - Ez nagyjából 7.100 fotót jelent. Köszönjük Neked is!

 

A kirándulásra az időjárásnak megfelelő öltözet, kényelmes, vízhatlan lábbeli (bakancs) ajánlott. Jelentkezni nem szükséges, csak legyél ott a fentebb leírt találkozási helyen, a megfelelő időpontban. Ha épp e túra alkalmával szeretnéd elkezdeni az Országos Kék Túra teljesítését, pecsételőfüzetet az MTSZ Bajcsy-Zsilinszky út 31. II/3 alatti irodájában 600Ft-ért tudsz beszerezni, esetleg jelzed igényedet a túraveztőnek a fórumban.

Költségek: utazás 525 Ft, egyéb költség nincs. Saját ellátásodról (kaja, ital, stb.) gondoskodj! Várható hazaérkezés a kora esti órákban.

További partnereink listája