Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 12. 14.
vasárnap
Időpontváltozás

Túra útvonala
Piliscsaba
Piliscsév
Kesztölc
Dorog

PIliscsaba - Dorog OKT
...Tovább az Országos Kéktúra útvonalán...

Találkozó 2008. 12. 14-án reggel 8.10-kor a Nyugati pályaudvar
1.-4. vágányainak végénél, Piliscsabáig megváltott menetjeggyel a kézben. (Csak oda.)

Az Országos Kéktúra alig 19km-es szakaszát Piliscsaba és Dorog között fogjuk ezen a decemberi hétvégén bejárni, melyet időjárástól és erőnléttől függően kitérőkkel, "csúcsrajárásokkal" útba eső geoládák felkutatásával fogunk színesíteni.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

Táv: 19 km
közepes túra

Fotók a túráról

A túra fóruma

Piliscsabára való érkezéskor - akinek előző túrán elmaradt volna - járunk egyet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (amúgy
természetvédelmi) területén, s megcsodáljuk többek között a Dísz
teret és a Stephaneumot a maga ferde kupoláival. A kék jelzésen elindulva, Piliscséven keresztül klastrompuszta előtt felkeressük a Szt. Péterfát, mely egy hatalmas bükkfa megszámlálhatatlanul sok, kusza gyökerekkel.

Klastrompuszta felé továbbhaladva, még a település előtt a P négyzet felé letérve egy rövid, de látványos \"pótkörutat\" tehetünk a Klastrom szirtek - Csévi szirtek felé a Kémény-szikla és a Leány- és Legény-barlang érintésével. Klastrompusztára visszatérve felkeressük a romtemplomot, mellette az oszlopon a pecsételőhellyel.

Kesztölc felé közeledve újabb kilátópont csábít minimális kitérőre
(no meg némi szint megmászására) a Kétágú-hegy tetejére. A fehér mészkősziklák tetejéről jó időben megkapó kilátás nyílik Kesztölcre és környékére.

Dorogra várhatóan 15-16 óra körül érkezünk, ahonnan minden óra 21 perckor indul vonat vissza Budapestre.

 
  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.

Utazási költség: 1.275.-, egyéb kiadás nem várható. Saját ellátásáról a résztvevők maguk gondoskodnak. Fokozottan ajánlott az évszaknak megfelelő öltözet, lehetőleg vízhatlan és bejáratott túrabakancs, kesztyű, sapka, réteges öltözet.

A kirándulás nyitott, mindenkit szeretettel várunk, aki kedvet érez egy kis decemberi természetjáráshoz. A kirándulásra nem kell jelentkezni, de ha jössz, esetleg kérdésed van,  érdemes azt a fórumban jelezni.
 

További partnereink listája