A legfontosabb tudnivalók - Programjaink ingyenesek!

Mi a küldetése az oldalnak?

A portál célja, hogy olyan érdeklődők számára készítsen programokat, akik szeretnek kirándulni, érdeklődnek a természet iránt, de maguktól nem veszik a fáradtságot, hogy elinduljanak.
  A portál 2005 óra szervez túrákat, ezóta számtalan túratársunkat juttattuk el szebbnél szebb helyszínekre Magyarország területén, de jártunk Franciaországban, Erdélyben, Szlovéniában, Szlovákiában, Ausztriában, Olaszországban, Kárpátalján is.
Túravezetőink a természet szeretetéért, a jó hangulatú, nem ritkán több napos kirándulások együttes megéléséért szervezik a programokat.
  A kerékpáros és gyalogos programok remek alkalmat teremtenek egy érdekek nélküli közösség létrehozásához, új emberi kapcsolatok szövődnek vagy régiek mélyülnek el. Nem társkereső oldal vagyunk, de a közös programok - az esetleges közös nehézségek - óhatatlanul összehozhatnak embereket, barátokat, szerelmeket.

Új vagy az adventures.hu-n? Ne törődj vele. Évekig csak páran róttuk az utakat, és minden közösségi tagunk először új volt, de rögtön befogadó közösségre talált nálunk. Több mint háromezren vagyunk, akik így vagy úgy, - sokan csak eszmeileg - de velünk vannak, együtt élnek velünk. Ez a közösség - ha Te is akarod - hamar befogad!

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk


Adventures.hu
100%-ig magyar

 

Hogyan kell az oldalt használni?   Az oldal felépítése, használata a következő:
 • A kezdőlapon időrendbe felsorolva látod a meghirdetett túraprogramokat. (Ha később újabb túrát hirdet meg egy túravezető, akkor az a meghirdetett időrendi helyre kerül.)
 • A túra részletei a fórumban vannak közzétéve a Kirándulások menüpont alatt, ez az oldal magja, azaz a lényegi része.
 • Az archívumba a korábbi túrák fotói és leírásai láthatóak, melyet a felhasználók készítettek. Ez is fontos része az adventures-nek.
 • A többi menüpont használata értelem szerűen történik.
 • A hírlevél szolgáltatásra a szükséges adatok megadásával lehet feliratkozni, ezt elég egy alkalommal megtenni, erről nem küldünk értesítést, csak megy a levél. Erről később bármikor le tudsz iratkozni.
 • A facebook oldalunkon is van lehetőséged csatlakozni hozzánk.
 • Kapcsolati oldalunkon megtalálod elérhetőségünket.
 • Milyen programokra számíthatok?

  Alapvetően az oldal kerékpáros és gyalogos túrák szervezésére, népszerűsítésére született, de ma már elmondhatjuk, hogy ennél sokkal többre vagyunk mi - közösség - képesek.
    Voltunk együtt síelni Franciaországban, többször szerveztünk nomád evezős túrát sátorral, kenuval, bringával! különböző hazai helyszínekre.
    Tartottunk buszos kirándulást a környező országokban, voltunk műemlék látogatáson, de ugyanígy szerveztünk közös korizást a Velencei tóra, strandolást a Balcsira és múzeum látogatást is.
    Voltunk Busójáráson, látogattunk borospincét, várbörtönt és ki tudja még hogy mennyi mindent csináltunk EGYÜTT!
  Csak a túravezetők fantáziája és a közösség igényei szabhatnak határt.
    Ezen kívül van egy kosárlabda és egy röplabda csapatunk, melybe akár Te is jelentkezhetsz, szokott hely lenni :) Nem kell nagy dologra gondolni, csak a játék kedvéért járunk össze minden héten.
    Legjobban teszed, ha benézel az archívumba, fotóink többet mondanak rólunk ezer szónál. Láthatod a képeken, milyen a közhangulat, kikre számíthatsz, merre jártunk. Csatlakozz hozzánk, megvan a Te helyed is a csapatban!

      Egyéb kérdések...
  Ki üzemelteti a portált?   Az oldal tulajdonosa magánszemély. Nem élvezi szponzor vagy cég támogatását, cserébe nem is kötelezi el magát semmilyen szempontból. A programokon a részvétel ingyenes, de ha egy túra során igénybe kell venni külső szolgáltató közreműködését, melyért fizetni kell (kaja, szállás, utazás, stb.,) akkor aról a szolgáltató állít ki számlát.

  Mennyibe kerül csatlakozni?

  Semennyibe. Ha jössz velünk kirándulni, csak a saját költségeidet kell kifizetned, semmi mást. Az adventures.hu nem szed tagdíjat, részvételi díjat, regisztrációs díjat - egyszóval nem tesz szert bevételre felhasználóin keresztül.

  Származik az üzemeltetőnek bevétele?

  Nem, az adventures.hu sem hasznot, sem bevételt nem termel. Az oldal nemcsak non-profit, de az üzemeltetéséhez szükséges költségek sem az oldal által vannak előteremtve. Ha változik a helyzet, szólni fogunk. Addig élvezd az ingyenesség minden előnyét! :)

  Ki lehet túravezető?

  Bárki. Persze meg kell felelni néhány alapvető követelménynek, de ezekhez nem kell külön iskola vagy ilyesmi. Sokkal fontosabb a lelkesedés, a természet szeretete, és a közösség építő szellem. A túrák közzétételéhez csak regisztrálni kell a fórumba. (Ajánlott felvenni a kapcsolatot az üzemeltetővel a kapcsolat menüpontban látható elérhetőségek egyikén.)

  Végül is milyen kötelezettséggel jár, ha veletek kirándulok?

  Ha csatlakozol egy kiránduláshoz, akkor be kell tartanod a túrázók íratlan (és írott) szabályait. Más kötelezettség nincs. Használhatod a fórumot, kérhetsz hírlevelet, írhatsz a blogba, s nem kérünk cserébe semmit. Érezd jól magad.

  Kire, kikre számíthatok, ha elmegyek egy kirándulásra?

  Látogatóink, tagjaink jellemzően 20-40 év közötti fiatalok. Túráról túrára új és új emberek csatlakoznak hozzánk, és persze sokan rendszeresen velünk kirándulnak. Ha még nem kirándultál velünk, elöljáróban ennyi információ elég. Ha ott vagy, látni fogod, hogy jó csapatba csöppentél. A többi megy magától.

  Mire kell figyelni, mielőtt csatlakozni szeretnék egy túrához?

  A kirándulások ajánló oldalán minden információ rendelkezésre áll. Ha kérdésed adódik, mindig fordulj a túravezetőhöz, elérhetősége jobb oldalon látható. Ha egy túrára nem kell jelentkezni, akkor elég, ha időben ott vagy a találkozási ponton, és keresed a vezetőt.
  Ha a túra jelentkezést kíván, vedd fel időben a kapcsolatot a túra szervezőjével.

  Szükséges valamilyen felszerelést vásárolni?

  Általában nem. Alap túracucc szinte mindig elég, ha valami extra kell, az a túra lapján jelezve van. Ha nem vagy biztos a dolgodban, fordulj egy túravezetőhöz. A felső menüben találsz utalást a szükséges felszerelésekre.

  Telekocsi rendszerű utazások egy kirándulás alkalmával...  

    Ha egy programra a leutazás autóval, autókkal történik, akkor az utazási költségek az autóban utazók között megoszlanak. Az utazási költséget általában a túra oldalán előre közzéteszik, de ha ez nem történik meg, akkor az együtt utazók dolga, hogy meghatározzák az egy főre jutó költségeket.
  Az utazáshoz autót biztosító tulajdonos nem realizálhat hasznot az utazási költségből, de az üzemanyag-költségen túli kiadásait is érvényesítheti (mint pl. autópálya matrica, útdíj, stb.)

  Mit kell tudnom a fotók feltöltéséről?

   

  A galériába olyan képeket tudsz feltölteni, melyeket Te készítettél egy velünk töltött kiránduláson. Általában a túra befejezése után két hétig fogadunk el feltöltést, hiszen amit addig nem töltesz fel, az nem lehetett annyira fontos.
    A képeket úgy tudod megosztani, hogy feltöltöd azokat egy internetes fotótárba, mint pl. a Picasa vagy az Indafotó, majd a galéria linkjét közzéteszed az adott kirándulás fórumjában. A közzétett link hamarosan megjelenik az archívumban is, és ott is marad örökre.