Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!

Információk

Közösség


A lecsó könnyen elkészíthető étel, de fogyókúra alatt nem javasoljuk.

Ha kezdő szakács vagy, akkor is meg fogsz birkózni vele.

Lecsó, ahogy azt kell...

Az alábbi lecsó recept kipróbált, ellenőrzött, és bátran állíthatjuk, hogy a legfinomabb, ami a lecsó műfajban létezik. Nem az Internetről másoltuk ide, hanem elkészítettük sokszor, és úgy adjuk tovább, hogy hiszünk benne: nincs jobb nála.

Ahogy mondani szokták, az íz a titok, és mint olyan, itt is minden az alapanyagokon múlik. Ha azok jó, már fél siker. A többi a szakácson múlik. Azonban ennek az ételnek az elkészítése rendkívül egyszerű, ezért Neked is bátran ajánljuk. :)

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Ha a lecsó bejött, nézz körül nálunk - Várunk ingyenes kirándulásainkon is!

Nehézségi fok:
Lecsó - könnyű

Elkészítési idő:
másfél óra

Költségek:
A lecsó olcsón előállítható.
(kb.: 1000 Ft)

 

Vissza

A lecsó főzés menete
(lépésről lépésre, szájbarágósan)

  Kockázd apróra a zsírszalonnát, tedd fel közepes lángú tűzre, és olvaszd ki, majd tedd bele a szintén felkockázott kolozsvárit is.
(Ha a szalonnát túl "erősnek" tartod, természetesen használhatsz olajat is, de azért ettől a lecsó nem lesz reformkaja.)
  Kezd el összekockázni a hagymát, néha keverd a lábost. Ha a hagyma kész, tedd bele a lábosba, pirítsd üvegesre. Közben vágd fel a paprikát. Azt javasoljuk, hogy miután a csumáját kivetted, vágd félbe, majd a feleket csíkokra. (de más módszer is jó persze)
  Mikor a hagyma megpirult, zárd el a gázt, várj egy percet, míg visszahűl és 1 csapott evőkanál pirospaprikával keverd el.
  Tedd bele a paprikát, és közepes tűzön lassú keverés mellett párold 10 percig. Közben vágd apró kis kockákra a megmosott paradicsomot. Nem kell hámozni, az csak vicc.
  Mikor a paprika kissé összeesett (10 perc kb.) tedd hozzá a paradicsomot, kissé sózd meg, és főzd. (A szalonna sós, ezért nem szabad sok sót használni. Inkább utólag.) Tekerd le a gázt kicsire.
  Vágd fel lehelet vékonyra a fokhagymát, passzírozd szét a késsel, és keverd az ételhez. A (feltehetőleg) szeletelt Chorizo kolbász karikákat szépen rakd rá az étel tetjére. Pár perc múlva keverd bele az ételbe, majd rakj egy fedőt a lábosra. Főzd egy órán át kissé nyitott fedő alatt úgy, hogy 10 percenként megkevered. Hamarosan kész a lecsó, készülődhetsz!
  Friss kenyérrel tálald. Az étel pár óra múlva még finomabb lesz, de ezt eddig sose sikerült kivárni.

Lecsó, ahogy mi szeretjük - Lecsó recept

 
Gyalogos kirándulásainkon megismerheted hazánk legszebb természeti értékeit is. Ingyenes kirándulás!

 

 

Ami kelleni fog: 1 lábos, vágódeszka, kés, fakanál, 1 tányér.

Alapanyagok: 70 deka paprika, 2 paradicsom, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma. 5 deka kolozsvári szalonna, 5 deka zsírszalonna, 10 deka Chorizo kolbász, só, pirospaprika. Vegyél friss kenyeret is, a lecsó azzal finom!

Chorizo kolbász minden nagyobb bevásárló központban kapható, és azért fontos, mert nagyon jellegzetes ízt fog adni a lecsónak. Hagymából próbálj makóit venni, de ha nem sikerül, az se baj. Paradicsomból jó érettet, puhát keress, azzal finomabb az étel.
Ha szereted, egy fél csípős paprikát is belekarikázhatsz a végén a lecsóba, melyet msot az adventures.hu jóvoltából készítettél...

 

További partnereink listája