Kréta legszebb strandai - Kréta limania beach

Kréta Görögország legnagyobb szigete, déli része egészen közel van Afrika partjaihoz. Azok számára, akik a strandolást kedvelik kiterjedt, főleg homokos strandjai kínálnak kitűnő lehetőségekkel, akik inkább a csendet, nyugalmat keresik kis hegyi falvak, csendes pihenőövezetek közül választhatnak főleg a déli területeken, a hegyes vidék azok számára nyújt kitűnő lehetőségeket, akik az aktív pihenést szeretik. Akik pezsgésre, éjszakai szórakozási lehetőségre vágynak, azok számára igazi paradicsom a főváros, Héraklion és közvetlen közelében lévő települések, üdülőközpontok, Hersonisos, Malia.

Vai

A legszebbnek tartott strand, pálmafáival elnyerte a Palm Beach elnevezést, Vai, Kréta szigetének észak- keleti területén fekszik, mivel közel van Afrikához nagyon meleg és inkább afrikai jellege van, mint görög. Kiterjedt homokos strandjai, pálmafás partjai igazán gyönyörű környezet a pihenni vágyók számára.

Vai strand

 

Falasarna

Falasarna a sziget észak-nyugati részén fekszik, azok számára, akik a nyugalmat a csendet szeretik kitűnő lehetőséget nyújtanak a homokos strandok, a kristálytiszta tenger pedig megbabonázó látványt nyújt a látogatónak.

Falasarna beach

 

Makriyialos

Makriyialos, a sziget nyugati részének leghosszabb, leghomokosabb strandja itt található, nem csak a nyugalom és pihenés fellegvára, fokozatosan mélyülő vize kiváló lehetőséget nyújt azok számára akik nem vagy csak kicsit tudnak úszni, ugyanakkor gyerekes családok számára egy igazi paradicsom, biztonságos hely.

Makrigialos

 

Glyka Nera

Glyka Nera, ezen a részen a sok forrás , amely beleömlik a tengerbe igazán tisztán tartják a vizet, édesvízi strandnak is nevezik a bővízű források miatt, a nudisták paradicsoma ez a partszakasz.

Glyka Nera

 

Stavros

Stavros strand, nagyon finom homokos partjáról híres, érdekessége, hogy ettől függetlenül nem túl zsúfolt, itt forgatták a Zorba, a görög filmet, ezen a partszakaszon.

Stavros

 

Frangokastello

Kréta déli részén található a Frangokastello strand, itt nem csak a tiszta vízben lehet lubickolni, meg napozni a homokos parton, hanem megtekinthető egy erődítmény, amely a part mellett épült.

Frangokastello strand

 

Georgioupoli

Azok számára, akik még egy kis városlátogatással szeretnék fűszerezni a pihenést kiváló lehetőséget kínál Georgioupoli, a sziget északi partján, a közelben van Chania és Rethymno, de a helyi lakosok is szívesen ellátogatnak.

Georgioupoli

 

Elafonisi

Kréta délnyugati részén fekszik Elafonisi, egyedülálló trópusi jellegű laguna partja egyedivé teszi, nem csak a látvány felülmúlhatatlan,  a strandolók számára lehetőség nyílik apró szigetekre, homokpadokra kiúszni, a partja mentén pedig frissítőket felszolgáló kis üzletek nyújtanak kiváló hűsölési lehetőséget.

Elafonisi strand

 

Preveli

Utószezonban nagyon nyugalmas hely a Moni Preveli Kolostor közelében lévő Preveli strand, nyáron sokan a strandolás mellett a kolostort is meglátogathatják, pezseg az élet a szezonban, számos kirándulóhajó indul innen.

Preveli

 

Plakias

A Preveli strand közelében rohamosan épül ki és fejlődik az utóbbi időben a Plakias strand, vadregényes környezetével kiváló célpont a kevésbé zsúfolt strandok kedvelőinek.

Plakias

 

Damnonira

Egy kis sétával vagy akinek kedve van hajókázni az könnyen eljuthat egy még  nyugalmas helyre Damnonira, azok számára kiváló lehetőség, akik nem szeretik a zsúfoltságot.

Damnonira

 

Kréta szigete nagy, körkörösen strandok övezik, gyönyörű homokos parttól kezdve a majdnem édesvízi öbölig, a pálmafáktól övezett strandszakaszig, váltakozó homokos, kavicsos és sziklás partszakaszok várják a pihenni vágyókat, bárki igényei szerint válogathat a sok lehetőség közül.

Kréta SzállásokBooking.com