KRk 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

A Kvarner-öböl a Magyarországhoz legközelebb fekvő tengerparti rész. A Kvarner-félszigeten a táj változatossága miatt számos különböző klíma és növényzet, tengerpart, szigetek és hegyvidéki tájak, valamint három évezred különböző építészeti stílusai és kultúrái egyaránt megtalálhatók. A Kvarner-öbölben megtalálhatók a kellemes strandok, szép városok, fényűző pompás paloták, de egyaránt felfedezhetünk olyan kicsi és eldugott, elhagyatott falvakat, ahol alig pár százan élnek.
A Kvarner-öböl legnagyobb és legfontosabb szigetei a Krk-, Cres-, Losinj-, Rab- és a Pag sziget, legfontosabb városai: Opatija, Rijeka, Crikvenica, Selce és Senj. Kedvező éghajlati viszonyai, az évi 2500 napfényes óra, a ragyogó talajú homokos strandok kellemes üdülést ígérnek.

Opatija

Opatija és mellett Lovra, a Kvarner-öböl minden bizonnyal leghíresebb és exkluzív nyaralóhelye, 43 km hosszú riviérával, a tenger melletti természeti értékekkel, parkokkal és sétányokkal, a régi osztrák-magyar villákkal és strandokkal rendelkezik. Pompás villái, parkok, kivilágított sétány 12 km hosszan, homokos strandok és a szökőkutak kínálata, csodálatos természeti környezettel, rendkívül kellemes mikroklímával, színvonalas és gazdag kulturális-szórakoztató programkínálattal párosul. Tengerpartja hirtelen mélyülő, sziklás, betonozott, központi stranddal.
Opatija látnivalók

Crikvenica

A Crikvenica riviérát a következő települések alkotják: Rijeka, Crikvenica, Selce, Novi Vinodolski és Senj. Ezekben a festői szépségű tengerparti városokban számtalan strand, illetve sok-sok szórakozási és sportolási lehetőség várja az idelátogatókat. A tenger hőmérséklete nyáron 27 fok. Crikvenica fő strandja 1,5 km hosszú, homokos-kavicsos, a város központjában található. Selcében a városka központjában igen szép homokos strandot találunk, kicsit távolabb kavicsos öblök sorakoznak. Novi Vinodolskiban a városi strand minden infrastruktúrával rendelkezik, így kisgyermekes családok számára is ideális terep.

Krk sziget

Krk Horvátország legnagyobb és legnépesebb szigete, a legtöbb horvát szigethez hasonlóan Krknek is gazdag kulturális és történelmi hagyományai vannak. A Krk sziget található a legközelebb Magyarországhoz, szinte végig autópályán lehet haladni a Krk szigetig. A sziget előtt egy másfél kilométer hosszú híd (Krk-híd) található. Központja a hangulatos kisváros Krk.

A vízi sportok közül főként búvárkodásra, vitorlázásra és horgászatra alkalmasak a környező vizek. Üdülőhelyek a Krk szigeten: Baska, Klimno, Krk, Malinska, Njivice, Omisalj, Punat, Silo, Baska, Vrbnik.

Strandok: Baska strandja a mintegy 2 km hosszan elnyúló, gyönyörű fekvésű homokos strand, mely a világ legszebb strandjainak listájára is felkerült. A sziget egyéb helyein: sziklás öblök, betonozott, kavicsos strandok, napozóteraszok.

krk sziget látnivalók

Rab sziget

A Rab sziget az Adria legnagyobb szigeteinek egyike, északkeleti oldalán hatalmas kopár sziklafalak emelkednek a magasba. Rab város, a sziget központja az Adria egyik legszebb városa, a Szent Eufémia-öbölbe benyúló földnyelvre épült. Ismert üdülőhelyek Rab szigeten: Lopar, Supetarska Draga, Kampor, Banjol, Barbat. A legismertebb Lopar, ahol a San Marino üdülőtelep is található, a sekély vizű öblök strandjai homokosak, rendkívül alkalmasak a kisgyermekes családok nyaralásához. A Rab szigeten található strandok Horvátország legszebb homokos partjai közé tartoznak.

Rab sziget látnivalók

Losinj sziget

Csodálatos drágakő, sok-sok hangulatos öböl, kellemes strandok, kristálytiszta víz, napsütés, ez Losinj sziget. Mali Lošinj a Lošinj sziget legnagyobb városa, árnyas part menti fenyvesei és kimondottan enyhe mikroklímája révén gyógyüdülőhelynek számít. A környék vizeiben gyakorta bukkannak fel a delfincsapatok, tenger alatti régészeti múzeum nyílt a Cikat-öbölben. Strandok: sziklás öblök, betonozott, kavicsos strandok. Megközelítése: Pulába, Rijekába, Zadarba, Brestovába, illetve a Krk-szigeti Valbiskába közlekedő kompjáratok kötik össze.