Trogir látnivalók

Trogir Közép-Dalmácia legnagyobb városától, Splittől alig 30 kilométerre található festői környezetben.Trogir a nyaralni vágyók körében az egyik legnépszerűbb uticél Horvátországban.Egy varázslatos kisváros, mely Ciovo szigetével épült össze, tele meglepetésekkel.

Több elnevezése is kering a köztudatban, ilyen például a “Horvátország Velencéje” vagy a “Múzeumok városa” elnevezés.

Trogir számos kulturális és történelmi örökséget rejt, óvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította 1997-ben.

Ha nem is szeretjük 30 fokban az utcákat róni, Trogir óvárosa akkor is megér egy sétát:)

Trogir nevezetességek

Rengeteg, olyan látnivalóval találkozhatunk, melyeket vétek lenne nem megtekinteni.Ilyen például a Szent Lőrinc katedrális , mely a trogori főteret ékesíti.Építése a 12. században kezdődött, de csak jóval később fejeződött be, ennek megfelelően román és gótikus jegyeket is visel magán.Rendkívül impozáns látványt nyújt az 50 méteres magasságba emelkedő harangtorony, melyből páratlan kilátás nyílik Trogirra, a környező szigetekre és a tengerre. A toronyba való feljutáshoz belépőjegyet kell váltanunk, ami öt kunába kerül.

A városháza a Szent Lőrinc katedrálissal szemben található a Városháza, amely előtt előtt egy igen kellemes kávézó terasza terül el, amelyet mindenkinek ajánlok figyelmébe:) Egy jeges kávé kortyolgatása közben vethetünk néhány pillantást a a Városháza mellett található óratoronyra, mely az utikönyvek szerint Trogir óvárosának a legidősebb épülete.

trogir óváros látnivalók

Trogir strandok

A fürdőzni és napfürdőzni vágyókat csodálatosan tiszta vizű homokos és aprókavicsos strandok várják. Búvárkodásra is ideális a terep. A vizisportok közül a jetski kipróbálására van lehetőség. Trogir négy híres stranddal rendelkezik, melyek mindegyike mást nyújt a látogatóknak, így mindenki megtalálja a számára ideális partszakaszt.

Aki szereti a változatosságot nézze meg mind a négy strandot, csodálatos élményben lesz része. A Pantan strand egy fél kilométer hosszú homokos, helyenként kavicsos strand, mely a Pantan folyó torkolatánál található, a belvárostól másfél kilométerre.Ha egy kis felfrissülésre vágyunk térjünk be a strand népszerű bárjába a Mosquito bárba. A strand busszal, a 37es járattal közelíthaető meg, Split irányába, leszállás a 2. megállóban.

Trogir legnépszerűbb és egyben legzsúfoltabb strandja, a n”horvát Copacabana” Ciovo szigetén található.Az Okrug elnevezésű strand nyüzsgést biztosít éjjel és nappal egyaránt.A vízisportok szerelmeseinek ez a legjobb választás, mert itt található a MAX vízisportközpont, ahol bármilyen vízisportot ki lehet próbálni.

Szintén Ciovo szigetén található Kava strandja, mely az érintetlen természet maga, házak, szállodák, vendéglátóegységek nélkül!!!!Medena kavicsokkal borított strandja több sportolási lehetőséget is kínál, nem csak vízi sportokat!