onmegvalositas

A hétköznapokban történő boldogulás kapcsán elsősorban nem az önmegvalósítás az, ami a mai kor emberének elsőként eszébe jut. A gazdasági helyzet, az infláció és az ezekből következő nehézségek általában elterelik a figyelmet arról, ami igazán lényeges az életben. Ha ez utóbbiról megkérdeznénk az embereket, akkor nagy valószínűséggel az egészség és a család, a szeretet helyezkednének el az első helyen. Fontos azonban tudni, hogy ez utóbbiak is csak akkor működnek a maguk teljességében, ha Te a helyeden vagy.

Az önmegvalósítás iránti vágy egy idős az emberiséggel. Nemcsak a művészetekben jelenik meg az igény erre, hanem a mindennapi elfoglaltságok területén is. Fontos, hogy ha teheted, olyan munkát végezz, amiben megtalálod önmagad, hiszen a nap jelentős része ezzel a tevékenységgel fog eltelni. Tarts velünk, cikkünkben az önmegvalósításhoz igyekszünk néhány hasznos tanáccsal szolgálni!

Végzettség = munkakör?

A kérdés jogos, hiszen egyre többen vannak, akik nem azon a területen helyezkednek el, amit anno az oktatási intézmények valamelyikében elsajátítottak. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen tizenévesen nehéz eldönteni, hogy mi az, amivel egy életen keresztül foglalkozni szeretnénk. S valójában nem is kell. Könnyen lehet, hogy akár egy befejetlen egyetemi tanulmány is abba az irányba mozdít, amit igazán szeretsz csinálni. A sors útjai valóban kifürkészhetetlenek, és ez az elhelyezkedés kapcsán sincsen másként.

Folyamatos álláskeresés?

Elégedetlen vagy jelenlegi munkáddal? Nem jössz ki a munkatársakkal? Valami másra vágysz? Ha belül már tisztában vagy ezzel, akkor érdemes a tettek mezejére lépni, és körülnézni az aktuális állásajánlatok között. Attól, hogy bemész minden nap a munkahelyedre, még járhatsz nyitott szemmel. A Maxapró oldalán folyamatosan frissülő állásajánlatokkal találkozhatsz.

Irány a vállalkozói lét?

Ki ne szeretne a saját főnöke lenne? Nyilvánvalóan vannak olyan személyiségek, akikben nincs ambíció ilyesmire. Ha viszont már megfordult a fejedben, hogy egy jó ötleted valóra váltanád, vagy egyszerűen tehetséges vagy valamiben, és nem hagynád ezt veszni, akkor érdemes akár a vállalkozói léten is elgondolkodni. Egy jó könyvelővel átbeszélheted, hogy milyen lehetőségeid vannak, mennyire érné ez meg Számodra, és persze a keresleti oldal is megéri a figyelmet, mielőtt belevágsz.

Hozd ki magadból a legtöbbet!

Ez az, amivel sokan csak várunk, és azt hisszük, van még éppen elegendő időnk rá. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy az évek kíméletlenül peregnek, és amikor bár a B oldal pörög, akkor bizony találkozhatunk azzal a bizonyos kapuzárási pánikkal. Soha nincs késő megvalósítani önmagad, s ha a karrier világában ez nem jött össze, akkor is ott a lehetőség, hogy szabadidődben valami olyan csinálj, ami igazán közel áll hozzád. Miért ne írhatnál könyvet? Jól rajzolsz? Mit szólnál egy saját kiállításhoz? Ezek nem a valóságtól elrugaszkodott gondolatok. Merj nagyot álmodni!

Adj időt magadnak!

Egyelőre nem tudod, miben vagy jó? Nem találod a helyed a világban? Sokan vagyunk ezzel így. Fiatalon úgy érzi az ember, előtte az egész élet. Ugyanakkor fontos tudni, hogy ahogy belecsöppensz a munka világába, az évek csak múlnak és múlnak. Dolgozz azon, hogy elegendő időd legyen a pihenésre és így saját magad felfedezésére is. Az önmegvalósítás ott kezdődik, hogy tisztában vagy személyiségeddel, erősségeiddel, és azzal, mit szeretnél kihozni az életből. Ne feledd, minden belőled indul ki! Ha esténként úgy hajtod álomra a fejed, hogy kötelességeid területén hoztad a maximumot, és időt szántál saját fejlődésedre is, akkor jó úton haladsz.