Napospart látnivalók

Napospart Bulgária legnépszerűbb nyaralóhelye. A XX. század közepén építették kifejezetten nyaralóváros célzattal Neszebar mellett. A magyarországi nyaralók fő célpontja volt akkoriban, és ez az utóbbi években ismét így van, hiszen olcsó, de ettől függetlenül nyugati színvonalú.

A városnak ötszáz szállodája van 110 ezer vendégággyal. A szállodák nagy része a város építésekor jött létre, a legtöbb a tengerparton található, de az utóbbi években, ahogy újra kezdett fellendülni a turizmus, a legtöbb szállodát felújították, valamint újak épültek. Megközelítése is nagyon könnyű, hiszen mindössze 35 kilométerre fekszik Burgasztól, ahol nemzetközi repülőtér van.

Napospart homokos, a kék zászlós tengerpart nyolc kilométer hosszan nyúlik el. Különlegessége a csodás homokdűnék, melyek a déli részen igen gyakoriak. A szórakozási lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen Naposparton, mindenféle vízisportra van lehetőség, vitorlázás, vízisízés, búvárkodás, de egyéb sportok is elérhetőek, rengeteg teniszpálya, golfpálya ad lehetőséget a sportolásra.

A gyerekek számára kedvező szórakozási lehetőséget nyújt a Naposparton található két aquapark. Az éjszakai élet kedvelőit is kiszolgálja a város, nagyon sok éjszakai bár és diszkó van a településen. Nyugodtan állíthatjuk, hogy nyugati színvonalú nyaralást biztosít számunkra a város, mindezt sokkal olcsóbban mint más országok tengerparti nyaralóhelyei.

Amennyiben Naposparton töltjük vakációnkat, ne mulasszuk el a két kilométerre lévő Neszebart meglátogatni, kihagyhatatlan élmény.