Az Adriai-tenger északi részén elterülő Isztriai-félsziget Horvátország legnagyobb félszigete. Földrajzi elhelyezkedéséből adódóan e terület Magyarország irányából könnyen megközelíthető, a kellemes mediterrán éghajlat pedig egész évben vonzza a magyarokat. Az Isztria legfőbb vonzereje a tengerpart és a félsziget különlegesen gazdag növényvilággal rendelkező belső tájainak harmonikus egységéből fakad. Horvátország térképén Isztria nagyon könnyen felismerhető az ország nyugati területén, a tenger közepén és jellegzetes szív alakjával.

A Horvátország legnagyobb félszigetének számító Isztria tengerpartján több üdülőfalu és város található, a legismertebbek: Umag, Vrsar, Porec, Rovinj, Medulin, Rabac .

Isztria látnivalók

Porec

Porec városa az itt található több mint 70 szárazföldi és vízi sportolási lehetőség miatt ideális helyszín az aktív kikapcsolódásra vágyóknak. Strandjai szép köves és homokos strandok, árnyat adó fenyőerdőkkel szegélyezve.

Rovinj

Rovinj, az istriai városok egyik legszebbike, romantikus utcácskákkal, melyekben sok a művészgaléria, múzeum, étterem. Strandjai lassan mélyülő általában apró kavicsosak. az óvárosban sziklás strandokat találunk, részben kövezett napozókkal.

Rovinj látnivalók

Umag

Umag igazi sportközpont, hiszen rendszeresen tartanak itt teniszviadalokat, amelyek közül a nyári ATP torna a legismertebb. A kristálytiszta tenger és a változatosan kialakított strandok, a sziklás vagy apró kavicsos partszakaszok minden korosztálynak megfelelnek, különösen a gyermekes családok körében kedveltek.

Vrsar

Vrsar történelmi, hangulatos óvárosa, a teraszokra épült középkori házacskáival az előtte elterülő zöld szigetekkel várja vendégeit. Tengerpartja többnyire lassan mélyülő, strandjai sziklás és kavicsos strandok, nagyrészt zuhanyozóval és parti sétánnyal. A vrsari tengerpart rendkívüli tisztasággal dicsekedhet, ismert a naturista telepe a naturista strandokkal.

Rabac

Rabac az Istria délkeleti partján, fenyőerdővel és olajfákkal borított öbölben fekszik Opatija és Pula között, tengerparti sétányán éttermek, bárok, üzletek és diszkó várja az idelátogatókat. Rabacnak gyönyörű kavicsos strandjai vannak, melyek mind “kék zászlós” strandok.

Rabac

Pula

A több mint 3000 éves Pula leginkább kulturális és történelmi látnivalókban gazdag. Ezek közül is kiemelkedik a pulai Aréna, amely gladiátor- és állatviadalok helyszínéül szolgált, de semmi esetre se hagyják ki a többi római korból származó épületet és műemléket. Strandjai sziklás, betonozott, apró kavicsos, jól felszerelt strandok.

Medulin

Medulin leginkább az éjszakai szórakozást, az élő zenét vagy az áttáncolt éjszakákat szerető fiatalok körében közkedvelt. Homokos strandok, dús növényzet és rendkívül kedvező éghajlat várja a nyaralni vágyókat. A sekély tenger miatt átlagosan 2 fokkal magasabb a víz hőmérséklete. Kisgyermekes családok számára ideális.