Parizs látnivalók - Eiffel torony Szajna

Párizs Franciaország fővárosa és vitathatatlanul a világ egyik legszebb városa, mely közel 6500 éves történelemmel rendelkezik. Párizs a pezsgés városa, a művészek, hírességek, parfümök, divatbemutatók, kávéházak, mulatók, múzeumok és a kiállítások fővárosa.

Aki egyszer Párizsban jár az beleszeret és mindenképpen vissza akar térni, legalább egyszer. Párizs a látnivalók városa, egyik európai nagyvárosban sincs ennyi látnivaló mint itt.

párizs szajna

Párizs jelképei az Eiffel-torony, és a Diadalív kihagyhatatlan látnivalók. Sétáljon a világ legszebb sugárútján a Champs-Élysées-n, szívja be az élő történelmet a Notre Dame falai között, nézze meg a világhírű Mona Lisa-t a Louvre-ban, romantikázzon a Szajna parton, mulasson a világ leghíresebb mulatójában a Molulin Rouge-ban, nézze meg az építészet csúcsát a Pompidou Központot és még sorolhatnál három oldalon keresztül annyi fantasztikus látnivaló várja a látogatókat Párizsban.

párizs arc-de-triomphe

Párizsban 157 múzeum várja a kultúra a turistákat, és az általános tapasztalat az, hogy aki Párizsban jár meglátogat legalább egy múzeumot a kirándulása alatt, még akkor is ha itthon ez eszébe sem jutna. Figyelem Párizsban számos múzeum látogatható ingyenesen 26 év alatti Eu állampolgárok számára.

Tipp: Olcsó Szállások Párizsban

Párizs 255 csodálatosan gondozott parkkal és kerttel kápráztatja el a helyeiket és a turistákat egyaránt.

párizs soucre cour

Párizs a vásárlás szerelmeseinek valódi paradicsom, a különleges exkluzív üzletektől, a leghíresebb divatházakon át minden különlegesség megtalálható.A fényűző áruházakban, csemegeboltokban, játékboltokban egyszerűen képtelenség ellenállni a kísértésnek.

Az éjszakai baglyoknak Párizs számtalan szórakozási lehetőséget kínál kezdve a legigényesebb mulatóktól, mint például a Moulin Rouge az olcsóbb pubokig.

Aki Párizsban jár ne hagyja ki a Disneylandet, térjen vissza néhány napra a mesék világába és legyen újra gyerek.A belépő nem olcsó, de megéri. A park Párizstól keletre található, kb 30 kilométerre, a belvárosból a RER A-val tudunk kijutni kb fél óra alatt.

Parizs Eiffel torony

Párizsban szállást találni nagyon egyszerű hiszen egymást érik az elegáns hotelek, olcsóbb panziók, és középkategóriás szállodák. Amennyiben olcsóbb szállást keresünk ne a belvárosban kutakodjunk, hanem onnan kicsit távolabb, de a külvárosi részeket ha van rá mód kerüljük. Párizsban a tömegközlekedés kiváló így nem fog gondot okozni a látnivalók elérése, metroval, busszal, vagy RER-el.