Parizs látnivalók - Eiffel torony Szajna

Párizs Franciaország fővárosa és vitathatatlanul a világ egyik legszebb városa, mely közel 6500 éves történelemmel rendelkezik. Párizs a pezsgés városa, a művészek, hírességek, parfümök, divatbemutatók, kávéházak, mulatók, múzeumok és a kiállítások fővárosa.

Aki egyszer Párizsban jár az beleszeret és mindenképpen vissza akar térni, legalább egyszer. Párizs a látnivalók városa, egyik európai nagyvárosban sincs ennyi látnivaló mint itt.

Párizs jelképei az Eiffel-torony, és a Diadalív kihagyhatatlan látnivalók. Sétáljon a világ legszebb sugárútján a Champs-Élysées-n, szívja be az élő történelmet a Notre Dame falai között, nézze meg a világhírű Mona Lisa-t a Louvre-ban, romantikázzon a Szajna parton, mulasson a világ leghíresebb mulatójában a Molulin Rouge-ban, nézze meg az építészet csúcsát a Pompidou Központot és még sorolhatnál három oldalon keresztül annyi fantasztikus látnivaló várja a látogatókat Párizsban.

 

Párizsban 157 múzeum várja a kultúra a turistákat, és az általános tapasztalat az, hogy aki Párizsban jár meglátogat legalább egy múzeumot a kirándulása alatt, még akkor is ha itthon ez eszébe sem jutna. Figyelem Párizsban számos múzeum látogatható ingyenesen 26 év alatti Eu állampolgárok számára.

Tipp: Olcsó Szállások Párizsban

Párizs 255 csodálatosan gondozott parkkal és kerttel kápráztatja el a helyeiket és a turistákat egyaránt.

 

Párizs a vásárlás szerelmeseinek valódi paradicsom, a különleges exkluzív üzletektől, a leghíresebb divatházakon át minden különlegesség megtalálható.A fényűző áruházakban, csemegeboltokban, játékboltokban egyszerűen képtelenség ellenállni a kísértésnek.

Az éjszakai baglyoknak Párizs számtalan szórakozási lehetőséget kínál kezdve a legigényesebb mulatóktól, mint például a Moulin Rouge az olcsóbb pubokig.

Aki Párizsban jár ne hagyja ki a Disneylandet, térjen vissza néhány napra a mesék világába és legyen újra gyerek.A belépő nem olcsó, de megéri. A park Párizstól keletre található, kb 30 kilométerre, a belvárosból a RER A-val tudunk kijutni kb fél óra alatt.

 

Párizsban szállást találni nagyon egyszerű hiszen egymást érik az elegáns hotelek, olcsóbb panziók, és középkategóriás szállodák. Amennyiben olcsóbb szállást keresünk ne a belvárosban kutakodjunk, hanem onnan kicsit távolabb, de a külvárosi részeket ha van rá mód kerüljük. Párizsban a tömegközlekedés kiváló így nem fog gondot okozni a látnivalók elérése, metroval, busszal, vagy RER-el.