zanzibár látnivalók

Két főbb szigete Unguja és Pemba.. Unguját szokták Zanzibárként emlegetni, ezt a kettő és a többi kis sziget csoportja alkotja az úgynevezett “fűszerszigeteket”. Most itt az alkalom, hogy személyesen megtapasztaljuk, milyen az, amikor a levegő telítve van a sok-sok egzotikus fűszer illatával. Egyszerre bódító, forró és lüktető. Szerecsendiót, borsot, fahéjat, vaníliát és gyömbért szárítanak a tikkasztó napon, e sokféle illat keveréke lélegzetelállító. A színekről nem is beszélve. De mind közül a szegfűszeg a legdominánsabb. Nem véletlenül, ugyanis itt, a “feketék földjén” termesztik a világ szegfűszeg-szükségletének 80 százalékát.

A sziget partjainak mentén érintetlen, csodálatos strandokat találhatunk, elzárva a zsibongó emberek hadától, a természet lágy ölén. Itt delfinekkel és egyéb szép tengeri teremtményekkel is találkozhatunk.

zanzibár strandok

Stone Town: Ez a mesebeli hely, ahol megelevenedik a történelem. Megtekinthetik a Csodák Házát, a Múzeum Palotát (a nép palotája), Dr. Livingstone Házát, Arab erődöt többek között. megnézhetik Zanzibár nyüzsgő piacát, kanyargós sikátorokkal, díszesen faragott ajtókkal, két katedrálisával és megszámlálhatatlan mecsetével.

Fűszer ültetvények: szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, bors, és számos más fűszernövény ültetvényét tekinthetik meg, de a városon kívül. Itt juthatnak a legolcsóbban hozzá az egyes fűszerekhez, fűszerolajokhoz.

Jozani erdő: Ez a rezervátum ad otthont a vörös Colobus majomnak, ami Zanzibár jellegzetes majom faja.

Kizimkazi mecset: Egy déli halászfalu, ahol a vízben él számos palackorrú delfin, szerencsés esetben egészen közel is úszhatnak hozzájuk. Kizimkazi XII. sz.- i mecset, korai bizonyítéka az iszlámnak Kelet- Afrikában.

Börtön sziget és óriás teknősök: Annak idején a szigeten volt a nem megfelelően viselkedő rabszolgák börtöne. Nem messze található Stone Town-tól. A szigetet csodálatos korallzátonyok veszik körül. A sziget emellett az óriás teknősök otthona is, amelyeket a Seychelles – szigetekről importáltak a XIX. században. A szigeten eltöltött idő teljes felfrissülést nyújt az itt található hangulatos kis étteremmel, ahol frissen fogott halakat fogyaszthatunk.