Porec látnivalók

Porec az Isztria egyik legkedveltebb és legnagyobb üdülővárosa 12 000 állandó lakossal.A sokezer éves város máig őrzi a római kori nyomokat, gótikus és román stílusú épületeket, a római kori utcákat, sőt még az utacneveket is.

Az összes hódító nép itthagyta kéznyomát a városon ettől olyan változatos, romokkal, templomokkal, épületmaradványokkal tarkított. Porec városát igyekeztek a turisták kénye, kedvére alakítani, így rengeteg, olyan létesítmény található itt, amelyek a turisták igényeit szolgálják ki.Sportközpontok, vendéglátóegységek és még sok más.

Fiatalok, bulizni vágyók, kisgyermekes családok, és pihenésére vágyóknak egyaránt tökéletes választás Porec!

Porec óváros látnivalók

Porec egyik érdekessége, hogy az éghajlat annyira különleges, hogy szinte soha nincsen tikkasztó hőség, a maximális hőmérséklet körülbelül 30 fok környékén mozog. Ez a hőmérséklet bőven elég ahhoz, hogy Porec strandjai igen kellemes hőmérsékletűre melegedjenek fel. Az apró kavicsokkal borított strandok vize rendkívül tiszta, a városi strand kék zászló minősítést kapott.

Porectől mindössze néhány kilométerre található a város 2 leghíresebb és legszebb strandja lava és Zelena Laguna (Kék és zöld laguna).Ezekre a standokra akár kisvonattal is ellátogathatunk, de gyalog sincs messze a vállalkozó kedvűeknek.

Porecen és környékén több, olyan látnivaló van, amelyeket feltétlenül meg kell nézni, ha erre járunk.Ilyen például a Limski fjord, mely a norvég fjordok hangulatát idézi fel.Pazinčica folyó megindult a tenger irányába és kivájta ezt a tizenkét kilométer hosszú varázslatosan szép fjordot.

Az Isztria szintén ámulatba ejtő természeti képződménye a beredinei barlang, mely minden évben látogatók ezreit kápráztatja el. Porec belvárosában találhato az Euphrasius Bazilika, amelyet 1997-ben a világörökség részévé nyilvánítottak. A bazilika az V. században épült fel és a VI. században további bővítményeket építettek hozzá.A bizánci stílusú épület és a bazilikában található ikonok kihagyhatatlan látnivalót nyújtanak.

porec euphrasius bazilika

Porec egyik leghíresebb tere a római kori Marafor tér, melyen a az I. században felépült Neptun templom is helyet kap.Porec városával szemben terül el egy bűbűjos kis sziget, mely a Sveti Nikol nevet viseli.A szigeten egy fantasztikusan szép kastélyszálló található, mely egy építészeti remekmű.További érdekesség a szigeten, hogy egy több, mint 600 éve épült világítótorony is magasodik itt, a Körtorny.A szigeten található egy több, mint 120 éve sziklákból kialakított medence formájú strand az Oliva strand.Ha szeretjük a magányos fürdőzést és a romantikát, a szigeten mindig találunk néhány eldugott kis öblöcskét.

Érdekesség: ha Porecen nyaralsz, ne hagyd ki a naplementét, mert itt felejthetetlen élmányt nyújt, a tengerbe ereszkedő Nap