Omis látnivalók

Omis a hegyek tövében, a Cetina folyó torkolatánál fekszik festői környezetben.A kisváros egy része a Cetina folyó által létrehozott kanyonok között terül el, így igazán vadregényes környezetet kölcsönöz a városnak.Ideális terep túrázáshoz, biciklizéshez, raftingoláshoz vagy éppen a kanyoning kipróbálásához.

Omis az omisi riviéra részét képezi, mely harmincöt kilométer hosszan elnyúló partszakasszal várja a strandolni vágyókat. Omis városi strandja a Velika Plaza kisgyermekkel érkező családok számára kiváló, hiszen a strand homokos, mely a Cetina folyó hordaléka tulajdonképpen. A lassan mélyülő tiszta vizű strand, közel 1 kilométer hosszan nyúlik el. A standon több sportolási lehetőség is várja a mozgékonyabb vendégeket:) Omis legkedveltebb és egyben legzsúfoltabb strandja a Brzet-strand, alig fél kilométer hosszú, de bővelkedik vendéglátóegységekben.

Ha nem csak lustálkodni akarunk, hanem egy kis mozgásra is vágyunk, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek az Omis szurdok-túra, melyen részt vehetünk utazási irodán befizettet fakultatív program keretében, vagy csak úgy spontán mi magunk is elindulhatunk.

Omis nevezetességek

Omis városában is rengeteg programot és fesztivált rendeznek minden nyáron, ezek közül az egyik legismertebb és legrangosabb a Dalmát Népzenei Ünnepség, mely júliusban kerül megrendezésre.Ezen kívül a Dalmáciai Kórusfesztiválnak is Omis városa ad otthon.

Omis városa számos kulturális örökséget őriz, így látnivaló is akad bőven, főleg az óvárosban.