Autópálya matrica vásárlás

Az őszi szünetben jóval többen fognak autóval nekivágni a családi pihenésnek, mint egy átlagos októberi héten. Ha te sem csak a szomszéd városig utazol, neked is az autópálya lesz a leggyorsabb megoldás, hogy elérd úticélotokat. Megmutatjuk, az e-matrica vásárlás mennyire egyszerű, és mennyivel megkönnyíti az indulást.

A digitális korszak egy hihetetlenül letisztult és problémamentes megoldást hozott hazánk fizetős útszakaszaira: az e-matricát, melyet leggyorsabban és legkényelmesebben az autopalyamatrica.hu oldalon tudsz megvásárolni. Mindegy, milyen járműkategóriára, milyen úthasználati jogosultságra van szükséged, a portálon mindent beszerezhetsz. 2023-ban az autópálya matrica vásárlás a digitális térben történik, így az e-matrica előnyeire is kitérünk, hogy lásd, miért jársz jobban, ha elengeded a klasszikus, hőpapírra nyomtatott, régi verziót.

Elsöprő érvek az e-matrica mellett

Úthasználati jogosultság szerzés terén soha nem volt könnyebb dolga az autósoknak: nincs több sorbanállás a benzinkúton, csak egy laptop vagy okostelefon és internet kell, máris rendelkezésre áll a problémamentes és rapid megoldás, amit neked is itt az ideje kipróbálnod. Nézzük az érveket!

  • Időmegtakarítás: Az e-matrica online vásárlásának egyik legjelentősebb előnye az időmegtakarítás. Felejtsd el a hosszú sorban állást a benzinkutaknál vagy az utazási irodáknál, és tedd próbára a gyors és problémamentes folyamatot. Csupán néhány kattintásra lesz szükséged.

  • 24/7 elérhetőség: Az autopalyamatrica.hu weboldal a hét minden napján, 24 órában elérhető, így a nap és az éjszaka bármely szakában megvásárolhatod autópálya matricádat. Ez a rugalmasság megváltoztatja a játékot, különösen azok számára, akik a csúcsidőn kívül szeretnek utazni.

  • Könnyed megújítás: Ha felhasználói fiókot is létrehozol, a következő vásárlásnál már adataidat sem kell megadnod. Ennél gyorsabban lehetetlen úthasználati jogosultságot szerezni!

  • Azonnali aktiválás: A vásárlást követően, ha úgy állítod be a kezdő dátumot, az e-matrica a sikeres fizetés után azonnal aktiválódik, így felesleges késések nélkül indulhatsz útnak.

Így vásárolj az autopalyamatrica.hu-n

Az e-matrica megvásárlása az Autopalyamatrica.hu oldalon egyszerű folyamat. A következőképpen járj el: nyisd meg az oldalt, és válaszd ki a szükséges konstrukciót. Add meg a jármű adatait, mint a forgalmi rendszám és a felségjel, majd a matrica érvényességének kezdődátumát. Válaszd ki a kívánt fizetési módot, majd ellenőrizd a bevitt adatokat. Ha minden rendben, erősítsd meg a vásárlást.

A fizetés feldolgozása után az úthasználati jogosultság megadott email címedre érkezik. Tarts meg a levelet, mert ez egyben a bizonylat is.

Ingyenesen használható utak 2023-ban

Magyarországon egyes autópálya és gyorsforgalmi út szakaszok matrica nélkül is használhatók. Ezek közé tartozik többek között:

    •  az M0-ás autóút alábbi szakaszai:

              o  az 1-es számú főút és az M5-ös autópálya közötti szakasz,

              o  az M4-es autóút és az M3-as autópálya közötti szakasz,

              o  Megyeri híd (a 2-es számú főút és a 11-es számú főút közötti szakasz),

          •  az M30-as autópálya Miskolc-dél és Miskolc-észak csomópontok közötti szakasza;

          •  az M31-es autópálya;

          •  az M4-es autóút Vecsés-Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza;

          •  az M44-es autóút;

          •  az M60-as autópálya Pécs délnyugati elkerülő szakasza az 58-as és 5826-os számú utak között;

          •  az M8-as autópálya;

          •  az M80-as autóút;

  •  az M9-es autóút 6-os számú főút és az 51-es számú főút közötti szakasza;

          •  az M9-es autóút (61-es számú főút jelzés) Kaposvárt elkerülő szakasza.