kréta sziget

Kréta igazi paradicsom idegenforgalmi szempontból, nem csak a történelmi múlt vonzza a látogatókat, hanem csodálatos, kiterjedt tengerpartja, ugyanakkor bármilyen lehetőség közül lehet bőségesen választani az igénytől függően, a csendes apartmanházaktól, falvaktól, településektől kezdve, a nyüzsgő forgatagig, szórakozóhelyekig, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Heraklion

Közép Krétán található a főváros, Héraklion, amelyet egy a XVI-ik században emelt városfal vesz körül, reptere fogadja a látogatókat, nagy kikötője, fogadja a hajókat, amelyek Athénből vagy más helyekről érkeznek. igazán lüktető forgalmas város, nincs zsúfoltság, mert állandó buszjáratok biztosítják a szállítást.

Heraklion

Heraklion szállásBooking.com

Gouves

Azok számára, akik inkább nyugodt, tradicionális környezetben szeretne pihenni, kitűnő lehetőséget kínál a fővárostól 18 kilométerre fekvő kis üdülőváros, Gouves, itt nincs akkora forgatag, kisebb ajándékboltok, hangulatos tavernák, kisebb üzletek teszik meghitté a környezetet. Hersonissos csupán 8 kilométer távolságra van, itt viszont azok számára vannak nagyszerű kikapcsolódási lehetőségek, akik kedvelik az éjszakai életet, a vízi sportok szerelmesei is hódolhatnak hobbijuknak ebben az üdülőközpontban.

Gouves

Gouves szállásBooking.com

Hersonissos

Hersonissos a sziget legvirágzóbb üdülő települése, itt a szórakozóhelyek tömkelege várja a kikapcsolódni vágyókat, bárok, üzletek, szórakozóhelyek sokasága közül lehet válogatni, a tengerpartja is változatos homokos, sziklás és kavicsos partszakaszok váltogatják egymást.

Hersonissos

Hersonissos szállásBooking.com

Kokkini Hani

Kokkini Hani azok számára paradicsom, akik a strandolást, fürdőzést szeretik, itt található Kréta egyik legszebb homokos strandja, mivel a víz fokozatosan mélyül bátran élvezhetik a hullámokat azok is akik nem tudnak úszni, kisgyermekes nyaralók számára is biztonságos, bár a városka inkább kisebb szórakozóhelyeiről, tavernáiról nevezetes, azok számára akik kedvelik az éjszakai életet, a nyüzsgést a sűrű buszjáratok nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy pár perces utazással akár a fővárosban, akár valamelyik nagyváros éjszakai forgatagában megfelelő szórakozásra találjanak.

Kokkini Hani

Kokkini Hani szállásBooking.com

Amoudara

Amoudara egy hatalmas apartmanház, amely csupán 80 méterre épült a tenger partjától, kávézóval, erkélyes stúdióval kínálja a nyugalmat, a tenger látványát a turisták számára.

Amoudara

Amoudara szállásBooking.com

Fodele

El Greco szölőfaluja, Fodele is itt található Közép Krétán, egy hamisítatlan kis görög falu, lakói közül sokan vallják magukat a híresség leszármazottjának.

Fodele

Fodele szállásBooking.com

Agios Nikolaos

Kelet-Kréta is számos szórakozást nyújtó településsel, üdülővel büszkélkedik, a központja Agios Nikolaos, régen csak egy kis jelentéktelen falucska volt, mára már hatalmas üdülőközponttá nőtte ki magát.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos szállásBooking.com

Milatos

Paralia Milatos-tól 3 kilométerre húzódik a Milatos cseppkőbarlang, ide húzódtak a falu lakói a törökök elől 1823-ban, viszont a törökök tőrbe csalták őket, bár szabad elvonulást ígértek a barlangba rekedt éhező görögöknek, mégis egytől-egyig lemészárolták őket.
Zeusz szülőhelye a mitológia szerint a Deikté-barlang szintén rengeteg látogatót vonz, könnyen megközelíthető.

Milatos

Milatos szállásBooking.com

Malia

Egyike a legforgalmasabb üdülőközpontoknak Malia a sok szórakozóhely, taverna mellett nagyon sok disco várja az éjszakai kikapcsolódást kedvelő turistákat, ugyanakkor itt kisebb kivitelezésben megtekinthető a Knossosi palota mása.

Malia

Malia szállásBooking.com

Sithia

Sithia, Kréta keleti partvidékének központja, híres a jó állapotban megmaradt velencei vára, ugyanakkor egy kisvárosi hangulatú, nyugalmas üdülőközpont számos tavernával.

Sithia

Sithia szállásBooking.com

Ierapetra

lerapetra kisváros mezőgazdasági központ, de ugyanakkor szintén a turisták számára nyújt kikapcsolódási lehetőségeket, bár homokos kiterjedt starndjai egy picit távolabb vannak a várostól, mégis kitűnő fürdőzési lehetőségeket nyújtanak azok számára, akik nem kedvelik a zsúfoltságot, híres a sétálóutcájáról, ahol számos üzlet nyújt bevásárlási lehetőséget, ugyanakkor itt található egy híresen olcsó bevásárlóközpont is.

Ierapetra

Ierapetra szállásBooking.com

Makrigialos

Makrigialos, egy nyugalmas üdülőhely, csendesebb pihenésre vágyók számára igazi paradicsom, gyönyörű látványt nyújt a part felől nézve a falu mögött meghúzódó hegy, homokos arany partjai pedig kitűnő strandolási lehetőséget nyújtanak.

Makrigialos

Makrigialos szállásBooking.com

Hania

Nyugat-Kréta központja Hania, nevezetes arról, hogy a középkori hangulatát, nem nyomta el a modern élet, nyüzsgés, idegenforgalom, a török uralom idején volt Kréta központja, a város falait a velenceiek építették a XVI-ik században.

Hania

Hania szállásBooking.com