Kréta Görögország legnagyobb szigete a Földközi tengerben, Európa és Afrika között helyezkedik el, éghajlata igen kellemes a sziget déli része inkább emlékeztet az afrikai kontinens táj jellegzetességeire.

Lassithi

A sziget közepén főleg a hegyek uralkodnak, és itt található Európa egyik legnagyobb fennsíkja Lassithi, rendkívül termékeny vidék tele olajfákkal, narancsligetekkel, szőlőültetvényekkel, a kirándulni vágyók szép ciprus, gesztenye , fenyő és főleg kiterjedt pálma és cédrus erdőkben kirándulhatnak.

Lassithi

Samaria-szurdok

Egyedülállóan szép ez a vidék, nagyon népszerű a látogatók körében a Samaria-szurdok, a sziget nyugati felében Chania város közelében, ugyancsak előszeretettel látogatnak a turisták Chania városától keletre a Kournas tó partjára.

Samaria-szurdok

Gavdos szigete

Gavdos szigete híres az egyedülállóan kellemes éghajlatáról, itt 6-7 hónapig tart a forró, száraz nyár , a tél is enyhe és csapadékos, rendkívül sok a napsütéses órák száma, igazi paradicsom a nyaralók számára.

Gavdos szigete

Heraklion

A sziget fővárosa Heraklion, igazi pezsgő élet folyik itt, repülőtere, kikötője állandóan fogadja az utazókat, igazi nagyvárosi jellege van, de vannak még olyan utcácskái, amelyek megőrozték a csendes, idilli hangulatot. Azok számára is akik kifejezetten a nyugalmat keresik a főváros meglátogatása kitűnő kikapcsolódási ehetőségeket biztosít. Rendkívül sok buszjáratot indítanak, amelyekkel könnyen és rövid idő alatt megközelíthetőek a csendesebb üdülőközpontok.

Heraklion

Amoudara

Amoudara napjainkban már Heraklion elővárosává avanzsált, összenőtt a fővárossal, napközben a parton lehet pihenni, fürdőzni a vendégeknek, kellemes bárok teraszán lehet szemlélődni, frissítőket fogyasztani, esténként az utcákon sétálva számtalan taverna , bár csalogatja a kikapcsolódni vágyókat, de azok számára akik a nagyobb nyüzsgésre vágynak pár perc alatt a főváros valamelyik zsúfolt szórakozóhelyén lehetnek.

Amoudara

Hersonissos

Az egyik legnépszerűbb és legnagyobb üdülőhely Kréta szigetén, a fővárostól csupán 25 km-re keletre található Hersonissos, sok a visszatérő vendég, ami azt bizonyítja, hogy sokan megtalálják itt a számukra megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket. Itt szinte a strandolástól a fürdőzéstől kezdve a szórakozásig mindent majdnem egy helyen megtalál a vendég, a jellegzetes krétai tavernák, éttermek egymás mellett sorakoznak a tengerparti sétány mentén, rögtön a víz közelében.

Hersonissos

A kikötőben színes bárkák sokasága teszi kellemessé a látványt, ugyanakkor a kora reggeli órákban halászok kínálgatják a vendégeknek az éjjeli friss fogásokat.

Az éjszakai élet is nagyon pezsgő, számos szórakozóhely, Disco áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére, igen népszerű a fiatalok körében is ez az üdülőhely.

Az öblös, homokos, helyenként apró kavicsos strand kitűnő hely a pihenésre, fürdőzésre, ha valaki egy kis sétára vágyik a jellegzetes szűk sikátoros utcákon sétálva része lehet a jellegzetes mediterrán vendégszeretetben, élőzenés tavernák teraszain pihenhet, szemlélődhet.

Hersonissos SzállásBooking.com

Rethymno

Rethymno a strandjairól híres főleg, rendkívül népszerű a turisták körében, itt azok érzik jól magukat, akik nyugodtabb körülmények között szeretnének pihenni a vízparton, de ha mégis egy kis sétára vágynak, nem messze egy tipikus kis görög falucskába látogathatnak, állítólag itt született El Greco, a falucska lakói vendégszeretőek, nagyon sokan a híresség leszármazottjának vallják magukat, szeretettel fogadják a látogatókat.

Rethymno

Vai

Vai település a sziget keleti részén fekszik, nem magáról a településről híres, inkább az egyedülálló természetes pálmaerdő és trópusi növényzet az ami vonzza a látogatókat és híressé teszi a környéket.

Vai

Knosszosz

Azok számára akik Krétára utaznak, legyen az bármelyik része a szigetnek kihagyhatatlan élményt nyújt ha meglátogatja Minosz király palotáját Knosszoszban, egy ilyen kirándulás Knosszoszba felér egy időutazással egészen a civilizáció kezdetéig, a látogató szinte érzi a csaták fegyverzaját, úgy érzi részese annak a történelmi időnek ahogy végigsétál a palota termein, folyosóin, a fürdőcsarnokokban, a néprajzi múzeum kiállításán valóságos képet nyerhet arról, ahogy éltek az emberek itt ezen a vidéken. Nagyon kellemes kikapcsolódási lehetőség a strandolás mellett.

Knosszosz

Chersonissos/ Anissaras

Chersonissos/ Anissaras, valamikor egy csendes , jellegzetes kis görög halászfalucska volt, az idők folyamán a sok látogató miatt egyre jobban üdükőövezté nőtte ki magát, bevásárlóközpontok, bárok, tavernák sokasága áll a turisták rendelkezésére, fő része a kikötői sétány, itt gyülekeznek és innen indulnak este a szórakozni vágyók. Érdekes, hangulatos és nyüzsgéssel teli kis üdülőközpont.

Chersonissos

Malia és Stalis

Ahogy egyre népszerűbb lett Kréta a turisták körében az igényekhez igazodva fejlődni kezdtek az üdülőhelyek és sok esetben találkozhatunk olyan érdekességgel, hogy a terjeszkedés során egybeolvadnak, példa erre Malia és Stalis a hosszú, homokos strandok és a számos szórakozási lehetőség mellett nagy varázsuk abban rejlik, hogy megőrizte a város a központban a régi jellegét, hangulatát, így azok is kellemesen kikapcsolódhatnak, akik szeretnek sétálni, vásárolni, szórakozni, és a csendes nyugalmas sétára vágyók is találhatnak maguknak megfelelő helyet. Itt valóban a vendég hangulatához mérten megtalálhatja a kikapcsolódási lehetőséget.

Malia

Míg Kréta szigetének északi része teljesen alkalmazkodott az egyre növekvő idegenforgalom igényeihez, infrastruktúrája is ehhez igazodva fejlődött, a szigetet körülölelő strandok vonzzák a sok vendéget, ehhez mérten egyre több szálloda, apartman épült, vonzáskörzetükben gombamód nőttek és nőnek ki az újabb és újabb szórakozóhelyek, addig Dél Krétán megőrizték a szigetre jellemző életmódot, arculatot. Gyönyörű vidékeken, ültetvényeken utazhatnak át azok, akik nem kedvelik a szórakozás zajosabb formáját. Errefelé az emberek élik dolgos mindennapjaikat. a kis jellegzetes hegyi falvakban a helyiek élik sajátos mindennapjaikat, az idő mintha megállt volna, nincs rohanás, igazi megnyugvásban lehet része a vendégnek, aki szép tájakra és nyugalomra vágyik. itt is számos strand, gyönyörű öblök, nyújtanak lehetőséget a fürdőzésre, strandolásra.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos, egy igazán festői kis kikötővároska, luxusszállodái, vendéghelyei teljesen összhangban vannak az őket körülvevő természeti környezettel, innen látható a Mirabello öböl, amely egykor a leprások kolóniája volt.

Agios Nikolaos

Ierapetra

Ha innen a hegyeken át, délre indul a látogató Európa legdélibb városába juthat, Ierapetrába, az ókori Kréta legfontosabb központja volt, a Kales erőd, melyet a törökök újítottak fel még idézi az egykori történelmet, az óváro főterén Mecset és Minaret emlékeztet a múltra, aki kiváncsi más történelmi emlékekre a régészeti múzeumban megtekintheti a kiállítást, ahol képet kaphat arról hogyan éltek itt az emberek a régi időkben. Mint egy fontos város, nagyon modern számos üzlettel, szórakozóhellyel, hosszú sétánnyal, igazán kellemes élményekben lehet része a vendégnek a strandolás mellett.

Ierapetra

Chrissi szigete

A keleti része kifejezetten az öbleivel, strandolási lehetőségeivel csábítja a látogatókat, a parttól 15 km-re található Chrissi szigete, amely gyönyörű cédruserdejéről vált híressé.

Chrissi szigete

Kréta sokarcú, az idegenforgalom Mekkája, nem csak hatalmas strandjai, hanem a gyönyörű természeti környezet a sok, minden igényt kielégítő kikapcsolódási lehetőség mind nagy vonzerővel bír, és nagyon sokan visszatérnek erre a szigetre újra meg újra pihenni -kikapcsolódni.