pályázatíró cégek

Iparágtól függetlenül ma már a cégek jelenős része számára elkerülhetetlen, hogy a megjelenő pályázati lehetőségeket kihasználja. Ennek egyetlen módja van, ha az állam által kiírt pályázaton pályázik. Azonban a sikeres pályázásnak számos buktatója van, összegyűjtöttünk négy hasznos tippet, amely segíthet a siker elérésében, és a szerződés megkötéséhez vezethetik a céget.

A pályázati dömping során sokan bíznak meg pályázatíró céget, ugyanakkor sokan saját maguk vergődnek át a pályázatírás útvesztőin.

A pályázati kiírás alapos tanulmányozása

Ahhoz, hogy a pályázat sikeres legyen, olyan pályázatot kell írni, amely meggyőzi az elbírálót, hogy a pályázó rendelkezik mindazzal, ami a kiírási feltételek között szerepel. Első lépésben ezeket a sokszor bonyolultnak tűnő igényeket/ feltételeket kell megérteni, ahhoz, hogy a pályázatírás során megfelelő válaszokat tudjon rá adni. A pályázati eljárások és feltételek különféle bonyolultságúak, legyen szó kisebb vállalkozások számára kiírt pályázatokról, vagy a nagyobb vállalatok számára megjelenő pályázatokról.

 Adjon minden kérdésre részletes választ!

Miután megbizonyosodott, hogy a kiírás feltételei követelményei világosak az Ön számára, és készen áll a konkrét pályázat benyújtására válaszoljon részletesen a feltett kérdésekre. A válaszok összeállításához használja útmutatóként a feltett kérdéseket, például olyan részletekre ügyelve, mint a kérdések felépítése: ha nyitott kérdés szerepel, arra a lehető legpontosabb megfogalmazást adjon, illetve ügyelve arra, hogy a keresett szolgáltatást hogyan jellemzi. Ha a pályázati kérdésben felsorolásjelek szerepelnek, akkor célszerű hasonló módon – az egyértelmű címsor után felsorolásjellel ellátott válaszokat megadni.

Tartsa be az elvárt szavak számát és a szöveghosszúságot!

A pályázati kiírások egy része meghatározott számú szó/karaktermennyiséget vár el. Ennek hátterében az állhat, hogy segít kiszűrni a kiíró számára azokat a pályázatokat, amelyek a részletekre is figyelnek igazán.

  • Pályázati tervezet készítése

Elsőként a szavak számának figyelembe vétele nélkül írja meg a pályázat tervezetét. Ez segít abban, hogy kellően pontos és részletes válaszokat adjon a feltett kérdésekre. Ugyanakkor a nyers tervezet formája és stílusa a későbbiekben is könnyen alakítható, és csiszolható.

  • Pályázati tervezet szerkesztése

A szerkesztési folyamatban a bővebb szöveget már könnyebb úgy lerövidíteni, hogy ne lépje túl a megadott keretet.

Tűnjön ki a többi pályázó közül

Különösen a pályázati dömping idején érdemes az ajánlatot egyedire szabni. Ezen azt kell érteni, hogy a pályázat hasonlatos egy önéletrajzhoz, itt magát a céget kell kedvező színben bemutatni. Például szánjon időt arra, hogy a céget alaposan bemutatja, minden apró részlet segíthet abban, hogy az ajánlat a többi közül kitűnjön. Törekedjen a tényszerűségre terjengősség nélkül, illetve kerülje a szakzsargon használatát. Az ajánlathoz csatolhat pl. esettanulmányokat, hivatkozásokat, vagy korábbi referenciákat is. Tüntesse fel az ajánlattételben, ha a cég díjat, vagy akkreditációt szerzett. Ezek mind-mind segítenek az elbírálóknak eldönteni, hogy a cég érdemes a pályázat elnyerésére, és a megfelelő minőségű teljesítmény elvégzésére.