Ibiza látnivalók

Ibiza a Baleár-szigetek látványos és igen népszerű szigete, amely híres az éjszakai életéről. Az elektronikus zene és a nagyszerű diszkók mellett látnivalókban is igen gazdag: Eivissa óvárosa része a Világörökségnek, de gyönyörű homokos strandjai felejthetetlen nyaralást kínálnak. Ibizán számos üdülőközpont található, amelyek a repülőtérről is könnyen megközelíthetők.

A Baleár-szigetek Európa egyik legkedveltebb nyári tengerparti célpontja, szezonális, amely azt jelenti, hogy a legtöbb szálloda csak májustól októberig tart nyitva. Spanyolország legjobb strandjai is itt találhatók. A négy gyönyörű sziget mindegyike különleges jelleggel rendelkezik. A csendesebb és pihentetőbb nyaralás kedvelőinek az Ibiza szigethez igen közel fekvő Formenta-sziget ajánlható, viszont a nyüzsgést és élénk tengerparti nyaralást kedvelők számára Ibiza jó választás. Habár repülőtere nem tartozik Spanyolország legnagyobb repülőterei közé, a nyári szezonban a nagy a forgalom, elözönlik a világ minden részéből érkező turisták.

Ibiza legjobb látnivalói

Ibiza Spanyolországtól alig 100 kilométer távolságra található, fővárosa Ibiza, amely Vila néven is ismert a sziget déli részén található.

Cala Portinatx Beach Resort

Ibizán egyes üdülőhelyek közvetlenül a homokos partszakaszon találhatók, míg mások pár perces sétányira húzódnak a strandtól. A szigeten különféle üdülőhelyek találhatók, vannak olyanok, amelyek csak felnőtteket, vagy párokat, illetve családokat fogadnak, azonban a legnagyobb üdülőhely képes mindhárom vendégtípus számára kedvező feltételeket nyújtani.

A sziget északi csücskében lévő Cala Portinatx üdülőövezet a családos nyaralók számára kifejezetten ideális, igen széles a kínálata a különböző igényeknek megfelelő szállodákból. Az éghajlata kellemes, a partvonal türkizkék és trópusi környezet. A területen találhatók Ibiza legjobb strandjai, amely kedvező az alacsony hullámzás, és a tágas homokos partszakaszai miatt. Az öblöt egy sziklazár védi, amely nemcsak az árapálytól, de a hullámzástól is védi. Az üdülőterületén három igen kedvelt strand is található. A legnagyobb, a Playa de s’Arenal Gros igen kedvelt, a 125 méter finom fehér homokos partszakasz ideális úszásra, vízisportokra. A gyermekes családok szempontjából kiemelt, hogy csúszdaparkkal, és vízimentő szolgáltatással is rendelkezik. A terület népszerű a búvárkodók és a sznorkelezők körében is.

Eivissa óvárosa

Az Ibiza-szigeten lévő képeslapra illő Ibiza kikötővárosában az élénk vízpartot egyedi megjelenésű fehér házak veszik körül. A katalánul Eivissa középkori fallal körülvett óvárosa méltán része az UNESCO Világörökségnek, általában a szigetre látogatók legfelkapottabb úti célja. Két részre oszlik, az Eixample és Dalt Vila városrészre. A domb tetején egy erődítmény magasodik, amelyet a mór falmaradványok helyén építettek a 16. században. Az óváros ékessége a Havas Miasszonyunk katedrális, amely a 13-14. században egy korábbi mecset helyén épült. A lenyűgöző épület eredetileg gótikus stílusú volt, de a későbbiekben barokk stílusban átépítették. A székesegyház déli részén található kilátóból fantasztikus kilátás nyílik az öbölre. Az óvárosban keskeny macskaköves utcák és kanyargós sétálóutcák impozáns megjelenésű történelmi épületeket sorakoznak.

Es Vedra

Az Es Vedra a Cala d’Hort partja mentén található, egyike Ibiza legjobb természeti látványosságának. A lakatlan szigethez számos legenda fűződik. Igen kedvelt kiránduló hely, szervezett utak, vezetett túrák keretébe sokan keresik fel.

Santa Eulalia del Rio

A sziget keleti részén fekvő Santa Eulalia del Rio üdülőközpont könnyen és gyorsan megközelíthető a repülőtérről. A part mentén húzódó pálmafás sétány több kilométeres szakasza mindig tele van sétálókkal, amely nem csoda, hiszen gyönyörű tájat, és a tenger fenséges látványát nyújtja. A népszerű üdülőterületen nem csak a szórakozásnak, hanem a vásárlásnak és a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk.

Spanyolország utazás
Las Palmas látnivalók