Bisevo sziget 5 km-re, dél-nyugatra fekszik Vis szigettől. Területe 5,8 km2, lakossága 15 fő.
A sziget legérdekesebb látnivalója a keleti oldalán lévő Balun öbölben, körülbelül 4,5 tengeri mérföldre (8,3 km) Komizától található Kék Barlang (horvátul: Modra špilja).

Az öbölben lehorgonyozva, majd saját csónakunkba átszállva, a 1,5 méter magas és 2,5 méter széles bejáraton áthaladva tudjuk megnézni a barlangot. A barlang víz alatt nyitott és a nap sugarai a tengervízen átszűrődve jutnak be, csodálatos kék fényjátékkal töltve meg azt. Megtekintése az évszaktól függően délelőtt 10 és 12 óra között javasolt, mert a nap beesési szöge ekkor a legkedvezőbb.

“Szerencsésen beeveztünk a sziklakapun. Egy keskeny, magas és homályos alagút alá értünk, melynek vize egészen nyugodt volt. Az evezőkkel tapogatódzva kellett tovább mennünk. Aztán fordult egyet a sikátor, aztán valami szelíden derengő kék fényt láttunk, aztán meg¬lepetten szisszentünk fel. Benn voltunk a kék barlangban, amely bizonyára egyike a teremtés legbájosabb csodáinak. Gótikusan csúcsos, óriás kupola feszül a harminc méter átmérőjű tó fölé. A tó, a sziklafal, a víz valami elragadóan szelíd és mégis tündöklő azúr színben pompázik. Húsz-harminc méternyire is le lehet látni a vízbe és odalenn minden tiszta ezüst. Az evező, a hullám, melyet felver, tiszta ezüst. A bejárat alagútja bíborvörös haránt fény¬sávokat bocsát be. Az egész környezet kábítóan fantasztikus, álomszerű, kész meseország. Ha mosolygó nereidák buktak volna fel a vízből, aligha csodálkoztam volna rajtuk.” (Herczeg Ferenc – Szelek szárnyán)

A barlang megtekintése után rendszerint áthajózunk a sziget nyugati oldalára, ahol egy homokos stranddal (gyerekek nagy örömére) rendelkező öbölben horgonyzunk le. Az öbölben található rendkívül hangulatos, grillen készült tengeri halételekre specializálódott étteremben ebédelünk.