kréta sziget

Kréta igazi paradicsom idegenforgalmi szempontból, nem csak a történelmi múlt vonzza a látogatókat, hanem csodálatos, kiterjedt tengerpartja, ugyanakkor bármilyen lehetőség közül lehet bőségesen választani az igénytől függően, a csendes apartmanházaktól, falvaktól, településektől kezdve, a nyüzsgő forgatagig, szórakozóhelyekig, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Heraklion

Közép Krétán található a főváros, Héraklion, amelyet egy a XVI-ik században emelt városfal vesz körül, reptere fogadja a látogatókat, nagy kikötője, fogadja a hajókat, amelyek Athénből vagy más helyekről érkeznek. igazán lüktető forgalmas város, nincs zsúfoltság, mert állandó buszjáratok biztosítják a szállítást.

Gouves

Azok számára, akik inkább nyugodt, tradicionális környezetben szeretne pihenni, kitűnő lehetőséget kínál a fővárostól 18 kilométerre fekvő kis üdülőváros, Gouves, itt nincs akkora forgatag, kisebb ajándékboltok, hangulatos tavernák, kisebb üzletek teszik meghitté a környezetet. Hersonissos csupán 8 kilométer távolságra van, itt viszont azok számára vannak nagyszerű kikapcsolódási lehetőségek, akik kedvelik az éjszakai életet, a vízi sportok szerelmesei is hódolhatnak hobbijuknak ebben az üdülőközpontban.

 

Hersonissos

Hersonissos a sziget legvirágzóbb üdülő települése, itt a szórakozóhelyek tömkelege várja a kikapcsolódni vágyókat, bárok, üzletek, szórakozóhelyek sokasága közül lehet válogatni, a tengerpartja is változatos homokos, sziklás és kavicsos partszakaszok váltogatják egymást.

 

Kokkini Hani

Kokkini Hani azok számára paradicsom, akik a strandolást, fürdőzést szeretik, itt található Kréta egyik legszebb homokos strandja, mivel a víz fokozatosan mélyül bátran élvezhetik a hullámokat azok is akik nem tudnak úszni, kisgyermekes nyaralók számára is biztonságos, bár a városka inkább kisebb szórakozóhelyeiről, tavernáiról nevezetes, azok számára akik kedvelik az éjszakai életet, a nyüzsgést a sűrű buszjáratok nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy pár perces utazással akár a fővárosban, akár valamelyik nagyváros éjszakai forgatagában megfelelő szórakozásra találjanak.

 

Amoudara

Amoudara egy hatalmas apartmanház, amely csupán 80 méterre épült a tenger partjától, kávézóval, erkélyes stúdióval kínálja a nyugalmat, a tenger látványát a turisták számára.

 

Fodele

El Greco szölőfaluja, Fodele is itt található Közép Krétán, egy hamisítatlan kis görög falu, lakói közül sokan vallják magukat a híresség leszármazottjának.

 

Agios Nikolaos

Kelet-Kréta is számos szórakozást nyújtó településsel, üdülővel büszkélkedik, a központja Agios Nikolaos, régen csak egy kis jelentéktelen falucska volt, mára már hatalmas üdülőközponttá nőtte ki magát.

Agios Nikolaos

 

Milatos

Paralia Milatos-tól 3 kilométerre húzódik a Milatos cseppkőbarlang, ide húzódtak a falu lakói a törökök elől 1823-ban, viszont a törökök tőrbe csalták őket, bár szabad elvonulást ígértek a barlangba rekedt éhező görögöknek, mégis egytől-egyig lemészárolták őket.
Zeusz szülőhelye a mitológia szerint a Deikté-barlang szintén rengeteg látogatót vonz, könnyen megközelíthető.

 

Malia

Egyike a legforgalmasabb üdülőközpontoknak Malia a sok szórakozóhely, taverna mellett nagyon sok disco várja az éjszakai kikapcsolódást kedvelő turistákat, ugyanakkor itt kisebb kivitelezésben megtekinthető a Knossosi palota mása.

Malia

 

Sithia

Sithia, Kréta keleti partvidékének központja, híres a jó állapotban megmaradt velencei vára, ugyanakkor egy kisvárosi hangulatú, nyugalmas üdülőközpont számos tavernával.

 

Ierapetra

lerapetra kisváros mezőgazdasági központ, de ugyanakkor szintén a turisták számára nyújt kikapcsolódási lehetőségeket, bár homokos kiterjedt starndjai egy picit távolabb vannak a várostól, mégis kitűnő fürdőzési lehetőségeket nyújtanak azok számára, akik nem kedvelik a zsúfoltságot, híres a sétálóutcájáról, ahol számos üzlet nyújt bevásárlási lehetőséget, ugyanakkor itt található egy híresen olcsó bevásárlóközpont is.

 

Makrigialos

Makrigialos, egy nyugalmas üdülőhely, csendesebb pihenésre vágyók számára igazi paradicsom, gyönyörű látványt nyújt a part felől nézve a falu mögött meghúzódó hegy, homokos arany partjai pedig kitűnő strandolási lehetőséget nyújtanak.

 

Hania

Nyugat-Kréta központja Hania, nevezetes arról, hogy a középkori hangulatát, nem nyomta el a modern élet, nyüzsgés, idegenforgalom, a török uralom idején volt Kréta központja, a város falait a velenceiek építették a XVI-ik században.

További üdülési ötletek
Palm Jumeirah