Nyaralás Dél-Dalmáciában apartmanban a csodálatos horvát tengerparton! Dél-Dalmácia természeti szépségével és értékes építészeti emlékeivel, kis halászfalvakkal, történelmi városokkal és azok hangulatos óvárosaival várja vendégeit.

Az üdülőhelyek, a szigetek, mint Korcula és Miljet ( Nemzeti Park) gazdag kulturális örökséggel, természeti szépségekkel és a legszebb strandokkal csábítanak. Érdemes megismerkedni a horvát tengerpart második legnagyobb félszigetének a Peljasac- félsziget boraival és vadregényes, hegyes- völgyes tájaival és a stoni erődrendszerrel. Dél-Dalmácia aduja Dubrovnik. Valóban különleges érzés a középkori falakon sétálni, meglátogatni az Elafit-szigeteket vagy az olyan tüneményes kis városokat, mint Cavtat, vagy Orebic a Pelješac-félszigeten; a finom borok, ízletes ételek és a vendégszerető házigazdák garantáltan el fogják bűvölni.

Dubrovnikkal egy sorban említik Korcula szigetét is, mely a monda szerint Marco Polo szülőhelye. Tengerpartja többnyire sziklás, de vannak homokos strandszakaszai is, ahol a kisgyermekes családok is kellemesen tölthetik az üdülés idejét.

Korcula látnivalók

A dél-dalmáciai régióhoz tartozó szigetek: Korcula, Lastovo, Elafit-szigetek (melyek Dubrovnikkal szemben találhatók), és a Mljet-sziget.

Dubrovnik

Dubrovnik a Dél-Adria gyöngyszeme, a világon is elismert emlékmű örökség és a szépség városa, mely az UNESCO világ kultúra örökségének része és egyike a legismertebb városoknak . Dubrovnik óvárosát (mintegy 1436 műemlékként védett építményével) régóta a világörökségek sorában jegyzi az UNESCO. Dubrovnik történelmi városnegyedét mely a Dubrovniki Köztársaság székhelye volt egykor – egy gondosan kiépített, 2 km hosszan kanyargó védfalrendszer övezi, mely a tenger és a szárazföld felől leselkedő veszélyektől egyaránt védte a várost. A falakon belül csodálatos városkultúra bontakozott ki az évszázadok folyamán, melynek lenyomatát ma ott találjuk az óváros számtalan nemesi lakóépületében, palotájában, megannyi kis templomában és egyéb középületében. Átlagosnál magasabb vízhőmérséklet, biztonságos strandolási lehetőség és hangulatos éttermek várják az itt nyaraló turistákat. Strandok: sziklás, betonozott, kavicsos, homokos.

dubrovnik látnivalók

Peljesac félsziget

A Dalmácia legnagyobb félszigetének számító Peljesacon, a különböző kultúrák által hátrahagyott műemlékek sokasága várja a látogatót. A félsziget legnagyobb városa Orebic, a hangulatos, mediterrán légkörű, élénk vegetációval, mediterrán növényzettel és fákkal büszkélkedő festői üdülőhely. Orebič Korcula óvárosával szemben fekszik, ahová kirándulni lehet komphajóval. Különösen vonzóvá teszi 1 km hosszú, homokos-kavicsos strandja, a Trstenica, amelyet Horvátország egyik legjobb strandjának tartanak. Naturista rész is található rajta.

Korcula sziget

A 47 kilométer hosszú és 8 kilométer széles Korcula az Adria legzöldebb szigete.

Korčula város a sziget történelmi és idegenforgalmi központja, hangulatos kis terei, kacskaringós sikátorai és eredeti mediterrán atmoszféra jellemzi. Korculában, Dubrovnikhoz hasonlóan, az óváros körül még megtalálható az eredeti városfal, és több bástyája. Korcula homokos strandjairól ismert, a legszebbek közülük Korculától keletre 6 km-re Lumbarda közelében találhatók.

Korcula sziget
Korcula megközelíthető komppal: Orebic-Korcula és Drvenik-Korcula vonalon.