Észak-Dalmácia közelsége miatt nagyon népszerű a magyar turisták körében. Az ide látogatók Észak-Dalmáciában mindent megtalálhatnak, ami egy kitűnő nyaraláshoz szükséges. A nagyobb városok pezsgő éjszakai élete, a kis halászfaluk nyugodt légköre, a szigetek szépsége vonzza az idelátogatókat. Észak-Dalmácia legnagyobb részén kavicsos, sziklás a tengerpart, de gyakoriak a mesterségesen kialakított, homokos strandok is.

Legismertebb üdülőterületi Zadar , Biograd, Sibenik, Vodice, a szigetek közül a Pag sziget. Az egykori kisvárosok mint Nin vagy Biograd a horvát történelem tanúi, ugyanúgy mint a romantikus Sibenik város, melynek, egyedüliként az Adrián horvátok voltak az alapítói.

A Kornati Nemzeti Park egy egyedülálló szigetvilág, mely mindenkiben maradandó élményt hagy.

Plitvicei Tavak

A Plitvicei Tavak 18 tóból és 190-200 kisebb-nagyobb vízesésből álló, 134 m szintkülönbségű – az UNESCO Természeti Világörökség részét képező – csodálatos tórendszer legmagasabb tava 637 méteren található, míg a legalsó 503 méter magasan. A Plitvicei tavak területén turistautak vezetnek végig. Kishajók és kisbuszok segítenek az egész, ill. félnapos kirándulásokban.

Plitvicei Nemzeti Park

Zadar

Zadar városát szokás a horvát Rómának is nevezni, annyi templom és kápolna található a városban és környékén, de számos ókori régészeti feltárása révén is méltán rászolgál erre az elnevezésre. A Forum – a város legtágasabb tere a sétáló negyedben már nevével is Rómát idézi.

A zadari riviéra strandjai túlnyomóan kavicsosak, amely a kisgyermekekkel nyaralók számára nagyon ideális lehetőség. Zaton kék zászlós strandján 1,5 km hosszan homokos és kavicsos, sziklás, betonos szakaszok váltakoznak, akadálymentes része is van. Nin mellett található a Laguna homokos strandja. Sekély tengervize és meleg hőmérséklete miatt kisgyermekek és mozgáskorlátozottak is biztonságosan mehetnek a vízbe.

Zadar látnivalók

Biograd

Biograd a zadari riviéra szép fekvésű városkája, mely a Kornati szigetcsoporttal átellenben található Zadartól 30 km-re délre. Ez a kisváros évszázadokon át a horvát királyok koronázó városa volt. Biograd a Pasman szigetre tekintő félszigeten fekszik, ettől egy szörfözésre is kiváló, hosszú tengercsatorna választja el. Jellemzők a szép strandok, festői öblök, évszázados fenyőerdőktől kísérve.

Sibenik

Sibenik a Krka folyó Adriai-tengerrel való találkozásánál fekszik. Sibenik számos műemléke közül legismertebb a az UNESCO Világörökségi listáján szereplő székesegyház. Csodás természeti környezetét is élvezhetjük, a tenger felől számos kis sziget, a szárazföldön pedig a Krka Nemzeti Park övezi. Sibenikben a kavicsos strandok a nagyobb szállodák közelében, a sziklás strandok a kicsi öblökben találhatók. Homokos partot a közeli Žaborićban lehet találni.

Sibenik látnivalók

Vodice

Vodice Sibenik közelében fekvő, gazdag szórakozási lehetőségekkel rendelkező városka. Vodice élénk nappali és éjszakai élettel bír, így elsősorban azoknak ajánlott akik bulizni, szórakozni szeretnének nyaralásuk alatt. Kirándulási lehetőségek a közeli Krka Nemzeti Parkba vagy a Szent Miklós vízi erődbe. Strandja kavicsos, a Kék zászlós strand, egyes részein homokkal feltöltött aljazat.

Pag sziget

Az észak-dalmáciai Pag sziget különlegessége a panorámája és fehér kopár síkságai, hatalmas sziklái miatt az ember szinte a Holdon érezheti magát. Pag városában, a tipikus dalmát hangulatú kisváros, központi strandja a Prosika is tökéletes strand. Novalja gyönyörű strandjai közül a Zrce strand az Adria egyik legnagyobb és legszebb strandja, a fiatalok legismertebb szórakozóhelye. A szigetet Zadar felől a díjmentesen használható hídon keresztül lehet megközelíteni illetve a Zigljen-Prizna kompjárattal